Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem túlzás ez gyerektartásnak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.

Figyelt kérdés

Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.

Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.

2011. ápr. 13. 18:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/103 anonim ***** válasza:
67%
Én is mesélek valamit. Apuka havi 90 ezret fizet gyerektartásra, plusz megkapja a családi pótlékot és a (hosszabbított)gyest az anyuka, ráadásul az apuka fizeti az ovi költségeket, ruhákat, cipőt, és a heti(!) nagybevásárlást is ő állja. Mit szóltok? :)
2011. ápr. 13. 21:01
 32/103 Ildegonda ***** válasza:
70%

Nő vagyok. Nálam fordítva volt. Kértem 20%-ot=12eFt. Bírónő megítélt 10 eFt-ot, mert apuka azt mondta éhenhalna,ha annyit kellene fizetnie, anyuka meg jól keres!

Gyerek nappali fizetős főiskolára járt.

Hát gratula bírónő,nagyon örültem:(( a döntésnek, de megoldottam, túl vagyunk rajta, megérte.

2011. ápr. 13. 21:09
 33/103 anonim ***** válasza:
65%

Két kérdés:

Mennyi idős a gyermek?

"Az anyát nemrég küldték el a munkahelyéről,de esze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától."

A nemrég az mennyi időt jelent?

Nem könnyű ám kisgyerek mellett munkát találni...És honnan veszed, hogy nem is akar dolgozni?

Azt gondolom, hogy akinek a pénztárcájából vándorol a pénz kifelé, annak joga eldönteni, hogy mennyi sok, és mennyi nem. Nem értem a kérdés kiváltó okát...

Miért bánt, hogy ennyit fizet a gyermeke után? A feleségétől vált el, nem a gyermekétől. Miért bánt, hogy esetleg a gyermeke anyját is támogatja? Hiszen ő neveli a közös gyermeküket, így helyette is dolgozik...

2011. ápr. 13. 21:12
 34/103 anonim ***** válasza:
93%

21:09-nek

Főiskolás esetében már nem gyerek-, hanem rokontartás jár, amit az apa nem köteles a saját megélhetése kárára fizetni. Ezért döntött így a bírónő, nem azért, mert szívtelen.

2011. ápr. 13. 22:01
 35/103 anonim ***** válasza:
36%
A fizu 20 %-a teljesen átlagos pénz ha 80 at keresne annak a 20%-a ha jól keres az apuka mért ne érezhetné azt a gyerek is, ebből a gyerek járhat különórákra, nem kell turkáloból öltöznie. Az anyuka viselkedése felháboritó de ne a gyerek szívjon miatta.
2011. ápr. 13. 22:09
 36/103 anonim ***** válasza:
84%

20.03-nak.

Ilyen magas összegű gyt-nál semmiféle segély kedvezmény nem jár,ezt konkrétan tudom.

2011. ápr. 14. 00:06
 37/103 anonim ***** válasza:
100%

Itt azon lenne a lényeg,hogy anyuk és apuka közösen dobják össze, azt ami a gyereknek kell. Ne billenjen túlságosan egyik felé sem a mérleg!

120 ezer forint bőven elég, ha úgy nézzük "sok" is egy gyerekre. De ha az apa megteheti és nem ágál ellene, akkor miért ne! És általában azzal van a gond,hogy az az anyuka, akinek a férje ennyit keresett, nyilván megszokott egy színvonalat és megpróbálja még utána is ezt tartani, csak nincs miből! Nyilván tisztelet a kivételnek!

2011. ápr. 14. 08:12
 38/103 anonim ***** válasza:
14%
mi a baj a 120al? abbol elég nehéz megélni.
2011. ápr. 14. 11:02
 39/103 anonim ***** válasza:
90%
120 tényleg sok, én csak 8-at kapok havonta, mert apám azt mondja "nem tud megélni rendesen", persze szegény anyám azon gondolkodik mindennap, hogy mit főzzön, ami olcsó, de nem leszünk éhesek. Ennyit egyes apákról. Anyukám azért dolgozik, hogy nekem mindenem meglegyen, apám meg a dúsgazdag szülei nyakán él 40 évesen:)
2011. ápr. 14. 11:57
 40/103 anonim ***** válasza:
5%
én havi 100at kapok a gyerekre 100at magamra. és igy se könnyü megélni. sok ruha meg minden kell a gyereknek összesporolni a nyaralásravalót meg az iskolakezdésre a pénzt szakkörök német órák stb a 100 simán elmegy a gyerekre másik 100 meg a rezsire háztartásra
2011. ápr. 14. 12:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!