Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.
Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.
Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.
Nő vagyok. Nálam fordítva volt. Kértem 20%-ot=12eFt. Bírónő megítélt 10 eFt-ot, mert apuka azt mondta éhenhalna,ha annyit kellene fizetnie, anyuka meg jól keres!
Gyerek nappali fizetős főiskolára járt.
Hát gratula bírónő,nagyon örültem:(( a döntésnek, de megoldottam, túl vagyunk rajta, megérte.
Két kérdés:
Mennyi idős a gyermek?
"Az anyát nemrég küldték el a munkahelyéről,de esze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától."
A nemrég az mennyi időt jelent?
Nem könnyű ám kisgyerek mellett munkát találni...És honnan veszed, hogy nem is akar dolgozni?
Azt gondolom, hogy akinek a pénztárcájából vándorol a pénz kifelé, annak joga eldönteni, hogy mennyi sok, és mennyi nem. Nem értem a kérdés kiváltó okát...
Miért bánt, hogy ennyit fizet a gyermeke után? A feleségétől vált el, nem a gyermekétől. Miért bánt, hogy esetleg a gyermeke anyját is támogatja? Hiszen ő neveli a közös gyermeküket, így helyette is dolgozik...
21:09-nek
Főiskolás esetében már nem gyerek-, hanem rokontartás jár, amit az apa nem köteles a saját megélhetése kárára fizetni. Ezért döntött így a bírónő, nem azért, mert szívtelen.
20.03-nak.
Ilyen magas összegű gyt-nál semmiféle segély kedvezmény nem jár,ezt konkrétan tudom.
Itt azon lenne a lényeg,hogy anyuk és apuka közösen dobják össze, azt ami a gyereknek kell. Ne billenjen túlságosan egyik felé sem a mérleg!
120 ezer forint bőven elég, ha úgy nézzük "sok" is egy gyerekre. De ha az apa megteheti és nem ágál ellene, akkor miért ne! És általában azzal van a gond,hogy az az anyuka, akinek a férje ennyit keresett, nyilván megszokott egy színvonalat és megpróbálja még utána is ezt tartani, csak nincs miből! Nyilván tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!