Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék
ennyit.
Figyelt kérdés
Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.
Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.
Nekem az is furcsa,h a bíróság megállapított ennyi összeget gyerektartásnak. Ha vki tényleg több milliót keres,abból is megállapítják a 20%os gyt-t? Számomra ez nagyon durva
2011. ápr. 16. 11:43
62/103 anonim válasza:
Nem olvastam végig,lehet hogy írták már.Erre van valami paragrafus,a barátod ha ilyen jól keres,utána nézethetne az ügyvédjével.Ha az apa x összeget ad a gyerek eltartására,ugyanannyi jár az anyától is.Tehát mondjuk apa 50,akkor 100 at a gyerekre kell költeni vagy betenni számlára.Legalábbis az én volt férjem ilyeneket beszélt akkoriban.
2011. ápr. 16. 23:59
63/103 anonim válasza:
Mért furcsa kérdező gondolj bele hány olyan apuka van aki nem fizet semmit mert nincs bejelentett munkája, nekik is 20 %-t kéne fizetni de hiába milliomos nincs honnan vonni az ilyen apák a furcsák.
2011. ápr. 17. 00:14
64/103 anonim válasza:
nemez a kérdés kedves utolsó hanem az h a kedves feleségnek miért büdös a munka.mindegy sztem te magadra ismertél
2011. ápr. 17. 14:21
65/103 anonim válasza:
Az a túlzás ebben,hogy az anya nem akar dolgozni. Ha már elváltak,a gyereken kívül semmi közük egymáshoz,vagyis a férfinek nem kötelessége a nőt is eltartania! Az ilyen nőkről megvan a véleményem.
2011. ápr. 21. 12:36
66/103 anonim válasza:
Ez az egész gyerektartás törvény ebben az országban katasztrófa,én is pereskedek a volt férjemmel két éve két gyerekre.Semmit sem fizet,és semmit sem tudnak vele kezdeni mert a sza@os gatyáján kivűl papiron persze, semmije sincs.Az egy dolog,hogy albérletben él meló nuku és mégis mindene megvan.Jogilag megfogni nem tudja még a végrehajtó sem.
A másik véglet meg ez amit a kérdező ir.Százezres gyerektartásokat itélnek meg egy gyerekre.Valóban kellene egy határ,akármennyi az apa fizetése.De a jelenlegi törvény szerint a fizetés 20%-a jár,ha törik ha szakad.
2011. ápr. 21. 16:16
67/103 anonim válasza:
Szerintem azért egy gyerek nem kerül havi 120-ba. Ha meg fele-fele arányban nézzük (mert ugye gy lenne a normális, nem az apa feladata egyedül eltartani a gyereket), az 240, abból egy 3-4 tagú család is megél, nem hogy egyetlen gyerek. De ha már ez van, akkor az anyának kutya kötelessége lenne munkát keresni, és a havi 120 megmaradt részét a gyerek számára félretenni, amihez 18 éves kora után hozzáfér.
2011. ápr. 21. 17:33
68/103 anonim válasza:
marhaság h azért nem dolgozik,mert olyan vígan elvan 120ból. látszik h neked nem kell lakást fenntartani,gyereket eltartani. nemdebár te egy lány vagy aki feni a fogát apukára??
2011. ápr. 21. 18:14
69/103 anonim válasza:
mi az h ő ment bele h annyit vonjanak??? jaj de nyomik vagytok! az a minimum,a 20%!
2011. ápr. 21. 19:07
70/103 anonim válasza:
Van, aki minimálbérből él és gyereket nevel, szóval meg lehet oldani és a 120 ezer baromi sok. Ezt kizárólag csak a gyerekre kell költeni, de ennyit csak luxuskiadásokkal lehet. Minden hónapban azért csak nem kap új szemüveget.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!