Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem túlzás ez gyerektartásnak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.

Figyelt kérdés

Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.

Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.

2011. ápr. 13. 18:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
60%
Nem túlzás. Amennyiben kizárólag a gyerekre költi.
2011. ápr. 13. 18:47
 12/103 anonim ***** válasza:
88%

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:36

Egyetértek. Nem túlzás, ha a gyerekekre költi, a maradékot meg félre rakja a nevükre bankszámlán. De mivel a kedves mama otthon mereszti és eszében sincs munkát keresni, én a férj helyében ügyvédhez fordulnék és utána járnék, hogy milyen módon kötelezhetném az anyát, hogy ne magát akarja a lóvéból eltartani....

2011. ápr. 13. 18:50
 13/103 anonim ***** válasza:
24%

Az, hogy neked ennyit nem érnének meg a gyerekeid, nem jelenti azt, hogy másnak sem. Apám ennél magasabb fizetéssel havi 30e adott édesanyámnak. Panaszkodhattunk volna. Nem tettük. Inkább jó olvasni, hogy vannak olyanok, akik betartják azt a 20%-ot.

Te meg inkább ne vállalj gyereket.

2011. ápr. 13. 19:01
 14/103 anonim ***** válasza:
96%

Ha a gyerekére megy nem túlzás, hiszen mindent meg kell adnia, és ennyi pénznél meg is adná, ha ott élne. A saját gyerekének mindent meg kell adnia, amit tud.

De ezt gyerektartás címen fizeti és nem anyatartásként. Az két külön dolog. Ezzel én sem értek egyet.

20/L

2011. ápr. 13. 19:07
 15/103 anonim ***** válasza:
68%
Ha jól keres miért lenne tulzás.Én olyat is ismerek aki a volt feleségét azért finanszirozza hogy ne vállaljon munkát csak a 2 gyerekkel foglalkozzon mindeféle drága foglalkozásra különóra sport stb. a nyaralásukat fizeti pedig a Pasinak van uj családja. Van ilyen is
2011. ápr. 13. 19:13
 16/103 anonim ***** válasza:
79%
Sajnos átkéne nevezni a gyerektartást anyukatartássá,mert sok helyen a gyerek abból a pénzből semmit se lát,semmit se kap...
2011. ápr. 13. 19:16
 17/103 anonim ***** válasza:
94%
Ha ennyit keres a pasi, kapja csak meg a gyerek. De a nő keressen munkát.
2011. ápr. 13. 19:18
 18/103 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a gyerektartást a gyerek valós szükségleteihez igazítják, azaz csak egy bizonyos összegig érvényes a 15-20%. Ha mondjuk valaki hazavisz 2 milliót, nem köteles abból havi 400 ezret átutalni, mert nincs az a gyerek, akinek szüksége lenne annyi pénzre. Nyilván megteheti, de ha mégsem, nincs az a bíróság, ami elmarasztalja ezért.
2011. ápr. 13. 19:18
 19/103 anonim ***** válasza:
23%

Sajnos átkéne nevezni a gyerektartást anyukatartássá,mert sok helyen a gyerek abból a pénzből semmit se lát,semmit se kap...

Tudod, az anyák abból a pénzből a számlákat, meg a mindennapi dolgokat fizetik ki, pl. ételt. Szerintem a gyerektartás nem a gyerek zsebpénzét jelenti, hanem az anyuka és a gyerek közös használatú dolgainak ellátására, valamint a gyerek egyéb költségeire.

2011. ápr. 13. 19:19
 20/103 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem a gyerektartás nem a gyerek zsebpénzét jelenti, hanem az anyuka és a gyerek közös használatú dolgainak ellátására, valamint a gyerek egyéb költségeire.

"

FAIL. Na ezért asszonytartás

Miért is kellene a volt férjnek az anyuka költségeit IS állnia?

Nem az lenne az etikus hogyha csak a számlák és az étel költségeinek 2/3-át fedezné ebből a pénzből két gyerek esetén?

2011. ápr. 13. 19:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!