Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.
Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.
Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:36
Egyetértek. Nem túlzás, ha a gyerekekre költi, a maradékot meg félre rakja a nevükre bankszámlán. De mivel a kedves mama otthon mereszti és eszében sincs munkát keresni, én a férj helyében ügyvédhez fordulnék és utána járnék, hogy milyen módon kötelezhetném az anyát, hogy ne magát akarja a lóvéból eltartani....
Az, hogy neked ennyit nem érnének meg a gyerekeid, nem jelenti azt, hogy másnak sem. Apám ennél magasabb fizetéssel havi 30e adott édesanyámnak. Panaszkodhattunk volna. Nem tettük. Inkább jó olvasni, hogy vannak olyanok, akik betartják azt a 20%-ot.
Te meg inkább ne vállalj gyereket.
Ha a gyerekére megy nem túlzás, hiszen mindent meg kell adnia, és ennyi pénznél meg is adná, ha ott élne. A saját gyerekének mindent meg kell adnia, amit tud.
De ezt gyerektartás címen fizeti és nem anyatartásként. Az két külön dolog. Ezzel én sem értek egyet.
20/L
Sajnos átkéne nevezni a gyerektartást anyukatartássá,mert sok helyen a gyerek abból a pénzből semmit se lát,semmit se kap...
Tudod, az anyák abból a pénzből a számlákat, meg a mindennapi dolgokat fizetik ki, pl. ételt. Szerintem a gyerektartás nem a gyerek zsebpénzét jelenti, hanem az anyuka és a gyerek közös használatú dolgainak ellátására, valamint a gyerek egyéb költségeire.
"Szerintem a gyerektartás nem a gyerek zsebpénzét jelenti, hanem az anyuka és a gyerek közös használatú dolgainak ellátására, valamint a gyerek egyéb költségeire.
"
FAIL. Na ezért asszonytartás
Miért is kellene a volt férjnek az anyuka költségeit IS állnia?
Nem az lenne az etikus hogyha csak a számlák és az étel költségeinek 2/3-át fedezné ebből a pénzből két gyerek esetén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!