Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg túl sok pénzt kérek a gyerekek után havonta?
Én még a gyerekekkel vagyok itthon jó ideig gyodon, gyesen. A volt párommal úgy állapodtunk meg, hogy mivel úgyis egy lakcímen vagyunk, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A családi adókedvezményt is csak ő tudja igényelni, ezen nem változtattunk.
A barátnője babát vár és a hétvégén szóltak, hogy ez így túl sok, gondoljam át, hogy mennyivel kevesebb lenne elég. Én nem érzem túl soknak. :(
Szerintetek mennyi lenne a reális?
Lehet elvesztettem a fonalat, de az eredeti kérdés szempontjából ez végül is jó, nem? Ők elköltöznek, te ki tudod adni azt a lakrészt, az plusz bevétel. A kocsi is marad, az is biztos jól jön. A volt férjed adhat kicsivel kevesebb gyerektartást (bár az adókedvezmény+valamennyi gyerektartás elvileg reális), így anyagilag megvagytok.
A kedélyek meg majd elcsitulnak, ebben a helyzetben az ő szemszögükből (a barátnője szemszögéből) is jó, hogy nem az exnej ingatlanába születik az új baba.
Igen, ha úgy nézzük nekem jól alakul, csak nekik dőlt romba az életük, bár az is igaz, hogy félig meddig hazugságra épült, de megéltek, megéltünk. Most viszont a gyerektartáson túl még mehetnek albérletbe is, amit még ők sem tudják, hogy miből fizetnek.
Én továbbra is a megbeszélt 3*20000Ft-ot kérem gyerektartásként, így marad nekik a megszokott 180000 körüi összeg. Az eredeti megállapodásnál pont ezt szerettük volna elkerülni.
Kedves vagy hogy aggódsz, de ha önérzetből nem akarnak maradni, akkor majd megoldják. Ez a 180000 (ha visszaadjuk hozzá a 60000-et,akkor 240000) a kettejük bevétele összesen? Mert azért ez az az összeg, amire meg kellett volna gondolni azt a gyerekvállalást, de felnőttek, így meg fogják oldani. Szűkösen, de meg lehet élni ebből, legfeljebb pár évig meghúzzák kicsit a nadrágszíjat, amíg a nő vissza nem mehet dolgozni.
Így viszont akkor te igényelheted az adókedvezményt, igaz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!