Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg túl sok pénzt kérek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg túl sok pénzt kérek a gyerekek után havonta?

Figyelt kérdés

Én még a gyerekekkel vagyok itthon jó ideig gyodon, gyesen. A volt párommal úgy állapodtunk meg, hogy mivel úgyis egy lakcímen vagyunk, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A családi adókedvezményt is csak ő tudja igényelni, ezen nem változtattunk.

A barátnője babát vár és a hétvégén szóltak, hogy ez így túl sok, gondoljam át, hogy mennyivel kevesebb lenne elég. Én nem érzem túl soknak. :(

Szerintetek mennyi lenne a reális?

2021. máj. 18. 09:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/124 anonim ***** válasza:
100%

Lehet elvesztettem a fonalat, de az eredeti kérdés szempontjából ez végül is jó, nem? Ők elköltöznek, te ki tudod adni azt a lakrészt, az plusz bevétel. A kocsi is marad, az is biztos jól jön. A volt férjed adhat kicsivel kevesebb gyerektartást (bár az adókedvezmény+valamennyi gyerektartás elvileg reális), így anyagilag megvagytok.

A kedélyek meg majd elcsitulnak, ebben a helyzetben az ő szemszögükből (a barátnője szemszögéből) is jó, hogy nem az exnej ingatlanába születik az új baba.

2021. jún. 9. 20:52
 122/124 A kérdező kommentje:

Igen, ha úgy nézzük nekem jól alakul, csak nekik dőlt romba az életük, bár az is igaz, hogy félig meddig hazugságra épült, de megéltek, megéltünk. Most viszont a gyerektartáson túl még mehetnek albérletbe is, amit még ők sem tudják, hogy miből fizetnek.

Én továbbra is a megbeszélt 3*20000Ft-ot kérem gyerektartásként, így marad nekik a megszokott 180000 körüi összeg. Az eredeti megállapodásnál pont ezt szerettük volna elkerülni.

2021. jún. 9. 21:33
 123/124 A kérdező kommentje:
A családi adókedvezményt a költözéssel le kell mondania.
2021. jún. 9. 21:35
 124/124 anonim ***** válasza:
100%

Kedves vagy hogy aggódsz, de ha önérzetből nem akarnak maradni, akkor majd megoldják. Ez a 180000 (ha visszaadjuk hozzá a 60000-et,akkor 240000) a kettejük bevétele összesen? Mert azért ez az az összeg, amire meg kellett volna gondolni azt a gyerekvállalást, de felnőttek, így meg fogják oldani. Szűkösen, de meg lehet élni ebből, legfeljebb pár évig meghúzzák kicsit a nadrágszíjat, amíg a nő vissza nem mehet dolgozni.

Így viszont akkor te igényelheted az adókedvezményt, igaz?

2021. jún. 9. 22:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!