Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg túl sok pénzt kérek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg túl sok pénzt kérek a gyerekek után havonta?

Figyelt kérdés

Én még a gyerekekkel vagyok itthon jó ideig gyodon, gyesen. A volt párommal úgy állapodtunk meg, hogy mivel úgyis egy lakcímen vagyunk, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A családi adókedvezményt is csak ő tudja igényelni, ezen nem változtattunk.

A barátnője babát vár és a hétvégén szóltak, hogy ez így túl sok, gondoljam át, hogy mennyivel kevesebb lenne elég. Én nem érzem túl soknak. :(

Szerintetek mennyi lenne a reális?

2021. máj. 18. 09:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/124 anonim ***** válasza:
96%
Előbb utóbb bíróság lesz belőle. Majd ott előírják .
2021. máj. 18. 09:57
 2/124 anonim ***** válasza:
98%
Rengeteg tényező van itt, amiről mi nem tudunk még. Mennyit keres egyáltalán? Neked mennyi a havi bevételed? Gyerekek hány évesek? Bármelyikőtöknek külső segítsége van-e (pl nagyszülők)? És még sok más.
2021. máj. 18. 09:58
 3/124 anonim ***** válasza:
98%
"A gyermektartásdíj összegére vonatkozó törvényi szabályozás szerint a tartásdíj összegét "általában" a kötelezett átlagos jövedelmének 15-20 %-ában lehet meghatározni, az átlagos jövedelem tekintetében pedig "rendszerint" a kötelezettnek a kereset megindítását megelőző egy évi összes jövedelmére kell figyelemmel lenni. Amennyiben a kötelezettnek többféle tartási kötelezettsége van, az összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg."
2021. máj. 18. 09:59
 4/124 anonim ***** válasza:
98%

Unokahugom most vált el a férjétől

1 hónapja volt a bírósági tárgyalás

3 gyerek van ott is, 2 ovis egy iskolás

3xor 40ezret állapított meg a bíróság

Nálunk ugyanez volt a helyzet, 3 gyerekre 3x35 ezret kapok

Jobb ha megállapodtok egy mindenki számára megfelelő összegben

A bírósággal nem valószínű hogy jobban jártok

2021. máj. 18. 10:00
 5/124 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindegy mennyi a fizetése: 200 vagy 700 ezer.

Az átlaghoz képest nagyon sok pénz, azt írod, hogy te is kapsz gyest, gyod-ot, ülj le a pároddal és beszéld meg, hogy szerintük mi a reális, te pedig nézd meg a kiadásaid, hogy mennyi pénzre lenne ténylegesen szükséged. (nem ahhoz, hogy te vígan megélj belőle, hanem, hogy a gyerekeid ek biztosítani tudd a kaját, ruhát, fejlesztést)

Egyébként úgy kellene számolni, úgy lenne a tisztességes, hogy egyenlő arányban osszátok el a gyerekekre szánt pénzt. Mert így neked is 160 ezret kellene beledobnod, havi szinten 320 ezer 3 gyerekre egy kicsit magas költség, még akkor is, ha van közöttük speciális igényű.

2021. máj. 18. 10:01
 6/124 anonim ***** válasza:
88%

nekem ismerősöm 20 ezret ad 1 gyerek után sajnos a többiről nincs infóm nem tudom milyen kedvezmények vannak,mikor mit lehet igényelni.

Ha ebben a 20 ezerben benne van minden akkor soknak tűnik a 160,mert innen nézve 60 kellene 3 gyerekre.

Egyébként nekem utóbbi munka helyemen 160 volt a havi fizum szóval nekem már csak ezért is rengeteg.

Szerintem 60-90 elég reális bár nem tudom hogy mik a szükségletek sem az árakat,sem a gyerekek korát. pl ha kicsik akkor pelenka ha nagyobbak akkor mit tudom én pl számítógép pl az online oktatáshoz. Ha a 15-16 évesek akkor is vannak szükségletek de már nem hiszem hogy annyira durván.(elég önállók már akkor)

25 vagyok szóval remélem nem írtam össze vissza hülyeségeket

2021. máj. 18. 10:01
 7/124 anonim ***** válasza:
36%

3 gyerekre azt gondolom a 90 a reális

Azért a 160 egy baromi sok pénz

2021. máj. 18. 10:03
 8/124 anonim ***** válasza:
30%
6. Pont, hogy egy baba, kisgyerek pl nem kerül sokba. Viszont egy tizenéves már rengetegbe.
2021. máj. 18. 10:03
 9/124 anonim ***** válasza:
64%

Vajon ki lehet az az idióta, aki felcsináltatja magát egy olyan pasival akinek 3 (három!!!) kiskorú gyereke van mástól???!

Amúgy a bírósággal garantáltan rosszabbul fogsz járni.

2021. máj. 18. 10:05
 10/124 anonim ***** válasza:
79%
De mennyi ehhez a fizetése? Illetve bíróság állapította meg az összeget, vagy ti egyeztetek meg benne? Ha úgy van, jogos, mert most jön még egy gyerek, és neki is jár a jóból úgymond. Más kérdés, mennyire szeretnék lecsökkenteni a pénzt?
2021. máj. 18. 10:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!