Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg túl sok pénzt kérek a gyerekek után havonta?
Én még a gyerekekkel vagyok itthon jó ideig gyodon, gyesen. A volt párommal úgy állapodtunk meg, hogy mivel úgyis egy lakcímen vagyunk, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A családi adókedvezményt is csak ő tudja igényelni, ezen nem változtattunk.
A barátnője babát vár és a hétvégén szóltak, hogy ez így túl sok, gondoljam át, hogy mennyivel kevesebb lenne elég. Én nem érzem túl soknak. :(
Szerintetek mennyi lenne a reális?
Hát azért nem biztos. Alap dolgokban a kisbaba azért több, mert ott a pelus, több gyógyszer is kell általában. A nagyobbnál meg különórák esetleg.
De még mindig nem tudjuk, hogy mennyit keres a volt férj, meg miért vannak még egy lakcímen.
Ha már ott is lesz gyerek, akkor a bíróság azt fogja nézni, hogy 4 gyereket kell eltartania az apának.
sok a kérdés, ennyiből nem lehet megmondani.
Én a 13 éves lányomra 40 ezret kapok, apja szerint sok, de ha úgy nézzük havi 15 ezer forint a lovaglása.
Bár én már nem egyedül nevelem, de attól még a gyerek költségei feleződnek.
Ha valaki minimálbért keres, akkor ne is csináljon három gyereket. Én még a nettó 340-es fizumra se szülnék hármat. Ahhoz az apukának minimum nettó 500-at kell keresnie, hogy azt mondjam, jólétben fel tudjuk őket nevelni. Annyiból viszont 160 nem sok, szóval ez totál attól függ, mennyit keres apuka.
Nálunk azt mondta az ügyvédem, hogy minden gyerekkel kapcsolatos költséget írjak össze + a rezsi fele. De ebben legyen benne a nyári tábor osztva 12 hóra meg a pipere, kaja, bejárás, iskolakezdés, stb.
Nálunk is többre jött volna ki, de megegyeztünk (sajnos csak szóban), hogy amikor nagyobb kiadás van, akkor felezzük.
Ráadásul 2 éve még nem volt ennyi kívánsága, most már kamaszodik, kell több pipere, ruhák stb., tehát most olyan 50 ezer lenne a gyerek költségeinek fele alsó hangon.
Szóval tényleg jó lenne tudni mekkorák a gyerekek, van-e valami spec dolog pl., mert egy gluténérzékeny, tejérzékeny étrend az nem két fillér.
18. Én viszonylag ritkán gyűlölködöm, szóval többen vagyunk itt az oldalon, nem én vagyok egyedül. Én is csinálhatnék több gyereket több nőnek, de sajnálom a pénzt, kisebb részben az időt. Meg ez milyen élet már?
Még huszonévesen egyetem alatt amikor albérletben éltem volt pár hónapig egy 35 éves elvált férfi a lakótársam, akinek 4 gyereke volt. A Tesco raktárban dolgozott és annyi volt az élete, hogy állandóan túlórázott, hogy tudja fizetni 4 gyerekre a gyerektartást és ezen kívül otthon mindig csak tévézett, ennyi volt a szórakozása és hogy hetente egyszer pizzát rendelt. Ez a negatív példa eléggé megmaradt.
20. Kérlek értelmesen válaszolj.
Amit én kapok az családistól mindenestől elmegy a fejlesztésekre. Mindhárman SNI-sek. Lefaragni csak ebből tudnék, amit viszont az exem sem akar.
Abból élünk amit az exem ad havi szinten. A fizuja br 360000Ft, ez nagyjából 338000 nettoban. Ebből 99000 a családi kedvezmény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!