Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg túl sok pénzt kérek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg túl sok pénzt kérek a gyerekek után havonta?

Figyelt kérdés

Én még a gyerekekkel vagyok itthon jó ideig gyodon, gyesen. A volt párommal úgy állapodtunk meg, hogy mivel úgyis egy lakcímen vagyunk, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A családi adókedvezményt is csak ő tudja igényelni, ezen nem változtattunk.

A barátnője babát vár és a hétvégén szóltak, hogy ez így túl sok, gondoljam át, hogy mennyivel kevesebb lenne elég. Én nem érzem túl soknak. :(

Szerintetek mennyi lenne a reális?

2021. máj. 18. 09:53
 71/124 anonim ***** válasza:
32%
73 Ha ő van otthon nyilván ő oldja meg.Valakinek dolgoznia is kell járnia ha már az anyuka nem képes erre. Másképp nem lenne a 160 ezer sem......
2021. máj. 18. 10:56
 72/124 anonim ***** válasza:
81%
72, de nalad sokkal sulyosabb esetek is vannak. Ezt nem erted kb 100.szorra sem
2021. máj. 18. 10:57
 73/124 anonim ***** válasza:
73%
74:valakinek gondoskodnia kell a gyerekekről, ha már apuka új életet kezdett, hátrahagyva mindent. Akkor már legalább anyagilag könnyítse meg az anya helyzetét.
2021. máj. 18. 10:59
 74/124 anonim ***** válasza:
71%

Most tényleg arról vitázunk , sok-e vagy kevés havi 160e három(!!!) problémás gyerekre??? Akik nem kicsit problémások.

NEM SOK. És nem is kevés. Apuci meg szépen oldja meg a negyedik kölyke felnevelését azzal a hígagyú libával együtt akinek ez a pasi volt a legjobb az összes közül. Kérdező egy fillért ne engedj ebből.

Aki itt vergődik hogy "dolgozni" meg csak rá kell szólni a gyerekre az tényleg nem látott még sérültet. Jó lenne ha nem osztanák az észt olyanról amit teljes valójában nem is láttak.

2021. máj. 18. 11:01
 75/124 anonim ***** válasza:
73%
72-es már leírtam, de akkor úgy látszik nem olvastad SNI-s lehet egy sima alap diszlexiás (lehet te is az voltál) gyerek is és lehet egy középsúlyos értelmi fogyatékos, vagy durva autista is. Az SNI-nek vannak kódjai, nézz utána, ha ennyire nem érted.
 76/124 anonim ***** válasza:
25%

76 Ha közös családban élnének is kevesebb jutna a 4. gyerekre...

És ekézitek az új barátnőt hogy miért akart gyereket ? Az anyukát nem ekézi senki , ő se gondolt bele hogy már van 2 fogyatékos beteg gyermek akkor nem kellene 3.?????

Ez ugyanaz dettóra, őt mégsem ekézi senki csak az új barátnőt aki lehet gyermektelen és első gyereke lenne.

77/124 anonim ***** válasza:
91%
78 Van a rokonságban, nem kell kioktatni mert ismerem a dolgokat.
2021. máj. 18. 11:02
 78/124 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az első beteg gyerek után ilyen gyér fizetésre nem kellett volna még 2-t bevállalni. Amúgy ti egyrakáson éltek mind?
2021. máj. 18. 11:02
 79/124 anonim ***** válasza:
15%

77 Higagyu libának nevezni az új part elég aljas dolog.

Lehet neki első gyereke lenne.

Sokkal inkább liba az aki nem dolgozik és kitartott 11 éve ......

2021. máj. 18. 11:04
 80/124 anonim ***** válasza:
77%

Mindegyik jogos igény, a legjobb, ha kompromisszumos megoldást találtok, amire úgy látom szerencsére nyitottak is vagytok mindketten.

Az összeget tekintve szerintem valahol a kettő között állapodjatok meg, pl. 120-130 ezerben. Ha azt vesszük, hogy az apuka a 3 gyerekre fizetett eddig 160at, és most pedig 4 gyerek közt kell ezt igazságosan elosztani, akkor 120 jut a 3 gyerekre. Ha az adókedvezmény feletti részt nézzük, akkor 60at fizetett eddig, 45 jutna a 3 gyerekre. Szerintem valahol a kettő közt reális ebben az esetben.

Te pedig nem tudsz mégis dolgozni valamit? Otthonról végezhető munkát, vagy valamilyen kreatív tevékenységet, amiből pénzt kereshetsz? (Például én nagyon ellene vagyok, de ha neked nincsenek ellenérzéseid, és fekszik neked az ilyen online networkinges munkákkal állítólag lehet keresni, és nem igényel sok időt. Ha van hozzá affinitásod grafikai munkák, kézműves termékek gyártása?)

Neked is jó lenne hozzátenni a kasszához, mert az most egy kicsit elkerülhetetlenül megcsappan. A helyzetetek speciális, a gyerekek állapota miatt hiába váltatok el, lényegében közös kasszával éltek. Emiatt viszont az a speciális helyzet áll elő, hogy vannak dolgok, amikbe beleszólásod nincs (hogy lesz-e 4. gyerek), de a következményekkel együtt kell dolgoznod, és elfogadnod.

2021. máj. 18. 11:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!