Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet szépen elválni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szépen elválni?

Figyelt kérdés
10 éve a férjem,pár éve már szenvedés az egész kapcsolat és többször próbáltam megbeszélni a problémákat de hiába az erőfeszítés.Ő nem akar elmenni,nem akar elválni.Sajnos az anyagi helyzetem nem a legjobb lehet nem is tudnám a gyermekemet eltartani.Ő nem segít,megmondta nem ad egy forintot se ha el kell mennie.Lelkileg már nem bírom.Mit lehet tenni?Merre lépjek?
tegnap 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szépen elválni két intelligens ember tudna. De a te férjed nem az sajnos. Visszaél azzal, hogy azt gondolja, úgysem mersz lépni.

A váláshoz elég egy embernek beadni a papírokat. Nincs olyan, hogy ő nem akarja, nem tarthat erőszakkal a házasságban.

Az, hogy mennyit segít, mennyivel támogatja a gyerekeket, szintén nem kívánság műsor. Ezt a bíróság dönti el.

tegnap 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Mit jelent, hogy nem a legjobb az anyagi helyzeted?

Dolgozol?

Van közös ingatlan? Közös bármi?

Hány éves a gyermeked?

A férjednek válás után nem lehetősége, hanem jogi kötelessége fizetni neked.

tegnap 12:54
 3/10 A kérdező kommentje:

Hitelen kívül semmink nincs,dolgozom de keveset keresek.Ha a gyerek beteg én vagyok itthon vele,azokra a napokra pénzt sem nagyon kapok.

Azt mondja úgyis nála helyezik el a gyereket mert neki több a fizetése stb stb.

Szerettem volna rendesen elválni de lehet nem fog sikerülni.

tegnap 13:10
 4/10 anonim ***** válasza:
13%
Feleslegesen szenvedtek. Inkább szeressétek egymást. A gondokban jobb összefogni. Így csak egymás életét nehezítitek.
tegnap 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:

#4 ez a legrosszabb válasz amit adni lehetett. A kérdező nem boldog, és el akar válni. Nem kell mindenáron összefogni. Már ebből a pár válaszból is lejön, hogy uralkodik felette a férje, zsarolja, hogy maga mellett tartsa. Nagyon ideális azt tanácsolni, hogy szeressék egymást, gratulálok.

#3 Jobb munkahelyet lehet találni.

Extrém ritka, hogy az apa kapja a felügyeleti jogot. Sokszor azt se veszik komolyan, amikor a nő alkalmatlan az anyaságra, szóval ez nem így működik, hogy csak úgy nála lesznek.

Villogjon csak a több fizetéssel, majd amikor gyerektartást kell fizetni, akkor a bíróságon ezt értékelni fogják.

Nem vagy a tulajdona. Ha el akarsz válni, jogodban áll, sikerülni fog. Ha nagyon tanácstalan vagy, fordulj hozzájuk, el tudnak igazítani:

[link]

tegnap 14:05
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Annyit ad amennyit a bíróság megítél minimum, ezen felül meg úgy fest magad vagy. Ettől te még elválhatsz, max bizonyos szempontból nehezebb lesz az életed.
tegnap 15:10
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Bíróságon van, ha jól tudom, ingyenes jogi segítség, ahol segítenek kitölteni, beadni a papírokat, ha egyedül nem megy és ügyvédre nem telik. Pár éve még 30ezer forint illetéket kellett befizetni, de ezt vissza lehet igényelni szociális alapon.

Akkor is elválasztanak, ha csak te adod be és csak te jelensz meg.

A gyerekről és a vagyonról kell dönteni. Gyerek miatt két tárgyalás lesz, így kb. 3-4 hónap, mire elválaaztanak, de a vagyonon több évig is lehet vitázni, ha nem tudtok megegyezni.

Gyereknél lehet egyikőtöké és lehet közös a felügyelet. Ha egyikőtöké, a másikat kötelezik gyerektartásra. Ez kb. a fizetés 20-25%-a szokott lenni.

A házasság alatt szerzett vagyon (munkabérből is) és hitel közös, mindegy kinek a nevén van.

tegnap 15:46
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Én is azt mondom, hogy ha már el kell válni, akkor szedd össze magad, és válj el.

Nem úgy van az, hogy a gyereket az kapja, akinek több a fizetése, ez hülyeség.

Menj el egy családjogi ügyvédhez, és az majd tájékoztat.

tegnap 16:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Mitől romlott meg S kapcsolat ennyire?
tegnap 17:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért egyedülálló anya gyerekeként azt mondom, tízszer gondold meg a válast.

Akkor sem leszel boldogabb, amikor minden nap azon stresszelsz, miből fizeted ki a lakhatást, kaját, az új mosógépet.

tegnap 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!