Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet szépen elválni?
Szépen elválni két intelligens ember tudna. De a te férjed nem az sajnos. Visszaél azzal, hogy azt gondolja, úgysem mersz lépni.
A váláshoz elég egy embernek beadni a papírokat. Nincs olyan, hogy ő nem akarja, nem tarthat erőszakkal a házasságban.
Az, hogy mennyit segít, mennyivel támogatja a gyerekeket, szintén nem kívánság műsor. Ezt a bíróság dönti el.
Mit jelent, hogy nem a legjobb az anyagi helyzeted?
Dolgozol?
Van közös ingatlan? Közös bármi?
Hány éves a gyermeked?
A férjednek válás után nem lehetősége, hanem jogi kötelessége fizetni neked.
Hitelen kívül semmink nincs,dolgozom de keveset keresek.Ha a gyerek beteg én vagyok itthon vele,azokra a napokra pénzt sem nagyon kapok.
Azt mondja úgyis nála helyezik el a gyereket mert neki több a fizetése stb stb.
Szerettem volna rendesen elválni de lehet nem fog sikerülni.
#4 ez a legrosszabb válasz amit adni lehetett. A kérdező nem boldog, és el akar válni. Nem kell mindenáron összefogni. Már ebből a pár válaszból is lejön, hogy uralkodik felette a férje, zsarolja, hogy maga mellett tartsa. Nagyon ideális azt tanácsolni, hogy szeressék egymást, gratulálok.
#3 Jobb munkahelyet lehet találni.
Extrém ritka, hogy az apa kapja a felügyeleti jogot. Sokszor azt se veszik komolyan, amikor a nő alkalmatlan az anyaságra, szóval ez nem így működik, hogy csak úgy nála lesznek.
Villogjon csak a több fizetéssel, majd amikor gyerektartást kell fizetni, akkor a bíróságon ezt értékelni fogják.
Nem vagy a tulajdona. Ha el akarsz válni, jogodban áll, sikerülni fog. Ha nagyon tanácstalan vagy, fordulj hozzájuk, el tudnak igazítani:
Bíróságon van, ha jól tudom, ingyenes jogi segítség, ahol segítenek kitölteni, beadni a papírokat, ha egyedül nem megy és ügyvédre nem telik. Pár éve még 30ezer forint illetéket kellett befizetni, de ezt vissza lehet igényelni szociális alapon.
Akkor is elválasztanak, ha csak te adod be és csak te jelensz meg.
A gyerekről és a vagyonról kell dönteni. Gyerek miatt két tárgyalás lesz, így kb. 3-4 hónap, mire elválaaztanak, de a vagyonon több évig is lehet vitázni, ha nem tudtok megegyezni.
Gyereknél lehet egyikőtöké és lehet közös a felügyelet. Ha egyikőtöké, a másikat kötelezik gyerektartásra. Ez kb. a fizetés 20-25%-a szokott lenni.
A házasság alatt szerzett vagyon (munkabérből is) és hitel közös, mindegy kinek a nevén van.
Én is azt mondom, hogy ha már el kell válni, akkor szedd össze magad, és válj el.
Nem úgy van az, hogy a gyereket az kapja, akinek több a fizetése, ez hülyeség.
Menj el egy családjogi ügyvédhez, és az majd tájékoztat.
Azért egyedülálló anya gyerekeként azt mondom, tízszer gondold meg a válast.
Akkor sem leszel boldogabb, amikor minden nap azon stresszelsz, miből fizeted ki a lakhatást, kaját, az új mosógépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!