Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tudnék így elválni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnék így elválni a férjemtől?Mik az első lépések?

Figyelt kérdés
Már 2 éve érzem,hogy egyre eltávolodok tőle,és hogy én már nem szeretem,akkoriban beszéltem is vele erről,persze egyből kiakadt,biztos van valakim stb.Hallani sem akart a válasról,többször szóba hoztam pedig már,mindig veszekedés lett belőle,hogy ő mennyire szeret,nem éli túl,ő inkább megöli magát,akkor fenyegetőzések,el veszi a gyerekeket tőlem,tönkre tesz,soha nem leszek boldog,senki nem fog úgy szeretni ahogy ő stb.Mármost nagyon úgy érzem,ideje lenne lépnem,én is ennek hatására kifordultam magamból,eljárok szórakozni a barátnőimmel,sokat nem vagyok itthon,inkább kint űlök a parkban a gyerekekkel,vagy át megyünk valamelyik barátnőmhöz vagy egyedül vagy a gyerekekkel,persze ezért is kapok hogy én mindig oda vagyok,nem való már nekem a bulizás,de egyszerűen annyira ki vagyok már hogy muszáj néha lazítanom,itt most havi 1 alkalomról van szó egyébként.Van egyébként lakás hitelünk meg egy személyi kölcsönünk,ha én kiköltözök a lakásból és azt mondom nekem nem kell,akkor is fizetnem kell a felét?Mondjuk azt sem tudom hova költözhetnék anyukám már nem él,apukám messze lakik,nincs gyakorlatilag senkim,de ha én közlöm vége,nem fogja megengedni hogy itt maradjak amíg lakást találok,ez is az egyik ok amiért még itt vagyok,de én ezt már nem bírom,telik az idő én meg itt vagyok egy boldogtalan kapcsolatban.Először ügyvéddel kellene felvennem a kapcsolatot?Mit tanácsoltok hogy induljak neki ennek az egésznek?

szept. 12. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Ha válni akarsz miert a bulin van az eszed, miert nem azt szervezed hol laksz hova költözöl vagy hogy legyen szétosztva, eloszor terv kell es csak ahhoz ugyvéd ha kéne az is.
szept. 12. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

"de ha én közlöm vége,nem fogja megengedni hogy itt maradjak"

Amíg hivatalosan nem váltok el, addig nem lehet a házastársat kidobni a közösen lakott ingatlanból. Akkor sem, ha csak az egyikük tulajdona. Itt viszont a közös hitel miatt, neked tulajdonrészed is van benne. (az nem számít, hogy papíron esetleg csak a férjed nevén van.)

Először ügyvéddel beszélj, hogy a vagyonmegosztás során mire számíthatsz, miből tudsz elindulni. Ez alapján valami tervet kell készítened, hogy hogyan tovább.

szept. 12. 17:23
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Ja bocs a lepontozok szerint csak bulizz, ne foglalkozz a válással.
szept. 12. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy abban a helyzetben, hogy lemondj a reszedrol. Mondjuk megteheted, de akkor mihez kezdesz? Van felretett penzed kauciora, alberletre? Gyerekekkel eleg necces lesz alberletet talalni.

Gyujteni kell, bar valas eseten minden felezodik.

A Ferjednek megfelel ez? O sem lehet igy boldog! Nyilvan nem szabad engedni a lelki zsarolasnak, mert teljesen ki fogsz keszulni. Eloszor el kell dontened, hogy akkor biztosan elvalsz. Leultok es elmondod a Ferjednek, es majd beszeltek a hogyan tovabbrol is. Nagyon fontos, hogy o is felfogja, hogy itt a vege. A gyerekekkel ne zsaroljon, mert te fogod oket megkapni, es jo lenne, ha oket kihagyna a zsarolos kis jatekabol.

szept. 12. 17:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

1) Kérj tanácsot egy válóperes ügyvétől, hogy mik a lehetőségek

2) tervezd meg az egészet, lakhatási opciók, gyerekelhelyezés

3) add be a válókeresetet

Az, hogy ő nem akar válni az ő dolga.

szept. 12. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

3

Havi egyszer bulizik. Nem hetente többször. Még egy lúzer vagy ősanya, aki szerint egy anya ássa el magát és a gyereken kívűl iktasson mindent ki az életéből. És akinek bármi gondja van, az 0-24 csak aggódjon.

szept. 12. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Első az ügyvéd, igen. Beadjátok a keresetet.

Ki ne költözz! Hova akarsz menni a gyerekekkel mégis? Utcára?

Igen, a hiteltörlesztésre ugyanúgy köteles vagy, ahogy tulajdonrészed is van a lakásban, ha közös hiteletek van rá.

Majd - ez idő lesz - meg kell egyeznetek a vagyonmegosztás kapcsán, legjobb lesz ha eladjátok, feleztek és új életet kezdtek. Más megoldás nem nagyon van.

Hogy ő nem akar válni meg jaj megöli magát... hagyjuk már. A hattyú halála. Vége a kényelmes langyos életnek, tiszta gatya, leveske, gyerekek a szobában. Dehogy hal meg.

szept. 13. 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:
A kizárólagos felügydleti jog a tiéd legyen.
szept. 13. 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!