Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, ha a feleségem bántalmazó magatartása miatt beadtam a válópert, de a gyerekeket nagyon megviselte a döntésem, és igyekeznek rávenni, hogy vonjam vissza?
Figyelt kérdés
Korabban mar tettem fel errol kerdest, amikor meg nem dontottem el veglegesen, beadjam-e a valopert. A hazassagunk negyedik eveben kezdodott, hogy a felesegem idorol idore hirtelen felindulasbol megutott. Sohasem szenvedtem horzsolasoknal, karmolasoknal nagyobb serulest, de nagyon stresszeltek ezek az incidensek, mivel en sohasem utottem meg sem ot, sem a gyerekeket. Mai perspektivabol nezve persze jobb lett volna mar az elejen elvalnom, de az elso incidensek idejen az idosebbik gyerek alig egyeves volt, es nem akartam elvesziteni. Azt is remeltem, hogy ha sikerul jobb allast kapnom, akkor javulni fog a helyzet, mert tobbek kozott az anyagi problemaink okoztak a felesegem ingerultseget. Kesobb, ahogy a gyerekek nottek, tobbszor is elofordult, hogy a bantalmazas miatt elmentem otthonrol, a munkahelyemre, de a gyerekek hazahivtak, mert nagyon hianyoztam nekik. Ok mindkettonkhoz ragaszkodnak, es ezert szeretnek, ha egyutt maradnank. Mostanra az anyagi helyzetunk rendbe jott, mert jo allasom van, de sajnos az otthoni helyzet nem javult. A fizikai bantalmazas csokkent, de idonkent meg elofordul, a verbalis bantalmazas viszont nagyon gyakori, es a felesegem termeszetesnek veszi, hogy komoly anyagi jelentosegu dolgokban (pl. tobb evre szolo kolcson) a tudtom es akaratom ellenere intezkedjen, es engem kesz tenyek ele allitson. Kizartnak tartom, hogy a hazassagunk rendbe tudjon jonni, igy a kozelmultban beadtam a valopert, a gyerekek viszont tovabbra is azt akarjak, hogy maradjak. Ok a hosszu megszokas folytan termeszetesnek veszik, hogy az anyjuk idonkent kiabal veluk, illetve velem, es mivel oket (az incidensek dacara) ketsegtelenul szereti a felesegem, valoszinuleg nem fogjak fel a problema sulyat. Megprobaltam nekik megmagyarazni, de nem sikerult. Hogyan lehetne megmagyarazni nekik, hogy a valassal nem fog megszakadni veluk a kapcsolatom, es hogy nincs remeny arra, hogy a hazassagot helyre lehessen hozni? Most mar mindket gyerek kozepiskolaba jar.tegnapelőtt 12:56
1/20 anonim 

válasza:

Ne menj vissza a gyerekek miatt, hétvégi apukaként velük lehetsz, vagy ha be tudod bizonyítani, hogy bántalmaz akkor intézd el, hogy veled legyenek a gyerekek míg ő a hétvégi anyuka.
2/20 anonim 

válasza:

Jól keresel, gyerekek nagyok, lakhatnak váltva. Közlöd velük, eddig maradtál a kedvükért, az egész életedet nem szenveded végig még az ő kedvükért sem. Néhány év, ők kirepülnek, pont ők vágnák oda neked, miért hagytad, hogy egy gyerek döntsön helyetted.
3/20 anonim 

válasza:

Ne vond vissza. Remélem, hogy van látleleted, hogy ez az idegbeteg hülye büntetést is kapjon.
4/20 anonim 

válasza:

Ne menj vissza, a gyerekkel meg le kell ülni megbeszélni a saját szintjükön azt, hogy a bántalmazás nem oké, és miért mentél el.
5/20 anonim 

válasza:

Először is elhiszem, hogy egy lázadó tinivel nehéz megértettni a dolgokat, illetve ők még egyszerűen nem látják át a dolgot csak is az lebeg a szemük előtt, hogy most egy nagy változás lesz, amit nem akarnak. Rövidre kell zárnod, megkell mondanod így döntöttél, sokáig gondolkoztál és így lesz a legjobb. Azt kell még nagyon kiemelned, hogy közted és a gyerekek kapcsolatában töretlen lesz mindenbe ugyanúgy fogsz hozzájuk állni és szereted őket, mint eddig, attól mert már nem akarsz az anyjukkal élni. Utólag látja be az ember, ha valamit nem jól csinál és ehhez nekik még kell pár év, hisz még kicsik. Valószínűleg mérgesek is lesznek rád, viszont ez teljesen érthető, tinik, lázadnak. Úgyhogy türelmesnek kell lenned és éreztetni kell velük, hogy számíthatnak rád. Most mégha hozzád is vágnak olyat, amivel megbántanak, tudd be a koruknak és légy megértő és türelmes.
6/20 anonim 

válasza:

Azért érdekes a másik oldal is🙄4 év házasság után kezdődött az aggressziója. Felmerült benned, hogy te váltottad ki, esetleg besokallt tőled? Egy normális ember mellett nem lesz idegbeteg a partner? Mindig segítetted, támogattad?
7/20 A kérdező kommentje:
Eloszor az elso hazassagabol szarmazo, altalam orokbe fogadott, ma mar felnott gyermekevel szemben lattam nala idonkent agressziv viselkedest, mar a hazassagunk elso eveben. Ilyenkor mindig igyekeztem vedeni a gyereket es megakadalyozni a bantalmazast. Kesobb velem szemben nyilvanult meg, egyfelol amiatt, hogy az alacsony fizetesembol nem tudtunk jol kijonni, es sokaig nem tudtam jobb allast kapni, reszben amiatt, hogy a hazimunkaban nem voltam eleg ugyes, es nem tudtam neki eleget segiteni neki otthon, amikor mar volt kozos gyerekunk is.
tegnapelőtt 14:11
9/20 anonim 

válasza:

A párkapcsolatodnak semmi köze a gyerekeidhez.
Azért maradnál egy toxikus párkapcsolatban, mert a gyerekeidnek - akik amúgy pár év múlva kirepülnek és saját életet kezdenek - az nem jó? Nonszensz.
kemény dolog ez, de a döntés egyszerű: vagy maradsz egy szar életben, vagy változtatsz.
10/20 A kérdező kommentje:
En nem szandekozom maradni, de szeretnem valahogy megmagyarazni a gyerekeknek, hogy a valas nem azt jelenti, hogy ok nem fontosak a szamomra.
tegnapelőtt 14:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!