Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor kell elköltözni? Amikor beadom a válópert vagy mit kell csinálni? A közösen vett ház végül csak az ö nevére került, mert akkor intézzük a papírokat amikor/miután szültem, alig volt pár napos a baba, így én nincs hova menjek
Sajnos elrontottam, de mostmár vége.
Van egy viszonylag jól fizető munkahelyem most, és tudnák lépni albérletbe.
Hogy kezdjem el a válást?
A válás MENETÉRE lennék kíváncsi
Közösen vett ház, akkor mindketten maradhattok. Egyik se rakhatja ki a másikat. Ha van tulajdonrészed, csak egy falatnyi is, akkor is bejelentkezhetsz oda lakni.
Közösen szerzett vagyon nem kerülhet csak egyikőtök nevére.
Mit jelent pontosan, hogy az ő nevére került a ház, Ő az 1/1 tulajdonos? Házasság alatt szerzett vagyonnak számít a ház, ha már házasok voltatok amikor vettétek, kivéve ha pl. örökölte a férjed. Akkor külön vagyonnak számít és valóban csak őt illeti.
Eladásnál a tulajdoni hányad arányában osztoztok, így ha 100%-ban az ő nevén nem tudom mi történik.
A helyedben mindenképp felkeresnék egy ügyvédet, én is így vágtam bele. Ő sok ilyet látott már, és személyre szabott tanácsot tud adni a gyermek elhelyezéssel és a vagyonmegosztással kapcsolatban is.
Annyit saját tapasztalatból tudok, hogy minél részletekbe menőbben meg tudtok egymással egyezni a válás előtt, annál gyorsabb lesz a folyamat.
A menete nálunk ez volt: Kiköltöztem a közös hálószobából, kerestem egy ügyvédet, az ügyvéddel írtunk egy közös megegyezésen alapuló iratot, amit átadtam a volt férjemnek, mint az egyezség alapját. Ezen csiszoltunk közösen (alig beszéltünk egymással nem volt egyszerű). A végleges megegyezést aláírtuk az ügyvéd előtt. Ez ment be a bíróságra, 2 hónap múlva volt a tárgyalás, ahol el is választottak. Ezután ügyvéd előtt osztozkodtunk a vagyonon, ha megegyeztek a vagyonnal kapcsolatban nem kell bíróságra menni. Ha nem tudtok megegyezni a vagyonmegosztás akár évekig is elhúzódhat.
Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!