Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválni önzőség gyerekkel?
Figyelt kérdés
A kérdés csak hipotetikus hisz nem vagyok házas csak elkezdett foglalkoztani.
23 éves vagyok s látok olyan házasokat akik rávágják a gyerek miatt vannak együtt. Nos tapasztalatokra is kíváncsi vagyok,elgondoltam én mit tennék mondjuk 30 évesen vagy 35,de szerintem nem tudnék már benne maradni,természetesen meg kell próbálni menteni a menthetőt de Ti lemondanátok ha már nem vagytok boldogok mondjuk a férj jó apa vagy jó anya a feleség de köztetek nincs semmi már? Szerintem egy idő után ha nem megy jobb külön,vagyis sok ilyen van hogy a gyereket megviseli,de szerintem az viseli meg ha két szülő nem felnőttként viselkedik,ha nem egymás ellen hangolják akkor ez működne. Ti ha nem lehet menteni csak a gyerek maitt öregednétek meg együtt vagy máshogy döntenétek?
Ahol nem működik egy kapcsolat, annak a gyerek is issza a levét. Nem hülye, látja, hogy baj van, hallgatja a veszekedést, befeszül tőle. Jobb ilyenkor, ha a felek külön mennek. Bár az én szüleim is külön élték volna az életüket 30-on fellül... Az életem sokkal harmónikusabban telt volna, alighanem többre is viszem.
okt. 22. 09:27
2/23 anonim válasza:
Megpróbálnám menteni a kettőnk kapcsolatát, de ha nem menne, a sérülés elkerülhetetlen lenne mindkét esetben. Ugyanis egy gyerek nem hülye, érzi ha nincs minden rendben és nem jó otthon a feszült ellenségeskedő légkör ami nem egészséges. A válás szintén nehéz és traumatikus élménybe hozhatja a gyereket, megváltozhat a családról/ szerelemről alkotott képe is. Sokszor pszichológus kell.
Én nem erőltetném a toxikus együttélést, hanem a békés válást, miközben a lehető legjobban figyelnénk a gyerek érzelmeire. Természetesen, azt szorgalmaznám, hogy akkor látják egymást a másik szülővel amikor akarják, hogy szeretteljesen beszélünk a másik szülőről és nem ellene neveljük stb. Egyébként, nemcsak egy gyerek, de egy felnőtt is belerokkanhat érzelmileg abba,ha bennemarad egy ilyen helyzetben.
okt. 22. 09:28
3/23 anonim válasza:
Az lenne önzőség, ha valamelyik szülő válás után nem engedné a gyereket a másikhoz. Vagy hogyha káros kijelentéseket tesz a gyereknek például olyan vagy mint apád kijelentés negatív értelemben és a gyereken tölti le ezt a haragot. De csak azért mert valaki elválik nem nem önző. Szerintem itt a kulcs, hogy normálisan legyen ez lebeszélve, ne üvöltözések közt, mert annak is a gyerek issza meg a levét
okt. 22. 09:33
4/23 anonim válasza:
Boldog gyereke csak boldog szülőnek lehet. Ha a kapcsolat nem menthető, el kell válni szerintem.
okt. 22. 09:35
5/23 A kérdező kommentje:
Igen. Érdekes mert sokszor jön fel akár itt is (nem arra értem hogy nagy szerelem már atalult) nincs meg a tűz az odafigyelés,még ha nem is veszekednek tudják ez már kuka de kifogás gyerek,viszont egyik sem boldog. Mondjuk nem tudom ez miért alakult ki hogy ez ennyire önzőség. Az biztos kommunikáción múlik minden,ha valaki jó apa lehet nem jó férj és fordítva.
okt. 22. 09:38
6/23 anonim válasza:
Szerintem itt ilyenkor abba nem gondolnak bele, hogy nyilván a gyereknek az a legjobb ha együtt vannak a szülei. De! Inkább legyenek külön és szeressen a gyerek mindkettőnél lenni, minthogy kötelességből együtt legyenek, de állandóan stresszesek, idegesek emiatt, vitatkoznak. Mivel nem boldogok, nem tudnak már úgy kapcsolódni ennek a következménye előbb utóbb úgyis kijön és ezzel a gyerek sokkal jobban megszívja, mintha szimplán elváltak volna a szülei. Ott is lenne kis “sérülés”, de nem ekkora.
okt. 22. 09:47
7/23 anonim válasza:
5. Már bocs, de ki az a hulye aki azért válik mert nincs meg a tűz, de amúgy nem veszekednek és nincs nagy gond. Ha így lenne, akkor nem maradna egy kapcsolat sem gyerek nélkül sem, mert a "tűz" a "rózsaszín köd" stb csak a kapcsolat elején van aminek hormonális háttere van. Nézz utána.
okt. 22. 09:49
8/23 A kérdező kommentje:
7 pont ezt emeltem ki hogy nem erre értem😅
A Tiszetelet és torődés hiányára
okt. 22. 09:51
9/23 anonim válasza:
8. Tüzet írtál és odafigyelést. Ezek természetes módon lankadnak minden kapcsolatban.
A tiszteletet most írtad először. Az pedig nem idő függvénye. Lehet valakit már az első nap sem tisztelnek.
okt. 22. 09:55
10/23 A kérdező kommentje:
Jogos bár annak a kapcsolatnak van jövője ha nincs intimítás mint két lakótárs csak? Vagyis kell menteni,de ha nem lehet? Megöregedni így?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!