Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválni önzőség gyerekkel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválni önzőség gyerekkel?

Figyelt kérdés

A kérdés csak hipotetikus hisz nem vagyok házas csak elkezdett foglalkoztani.

23 éves vagyok s látok olyan házasokat akik rávágják a gyerek miatt vannak együtt. Nos tapasztalatokra is kíváncsi vagyok,elgondoltam én mit tennék mondjuk 30 évesen vagy 35,de szerintem nem tudnék már benne maradni,természetesen meg kell próbálni menteni a menthetőt de Ti lemondanátok ha már nem vagytok boldogok mondjuk a férj jó apa vagy jó anya a feleség de köztetek nincs semmi már? Szerintem egy idő után ha nem megy jobb külön,vagyis sok ilyen van hogy a gyereket megviseli,de szerintem az viseli meg ha két szülő nem felnőttként viselkedik,ha nem egymás ellen hangolják akkor ez működne. Ti ha nem lehet menteni csak a gyerek maitt öregednétek meg együtt vagy máshogy döntenétek?

okt. 22. 09:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, az hogy a tűz egy kicsit alábbhagy az nem azt jelenti hogy a szerelemnek meg a szeretetnek vége szakad ezzel.
okt. 22. 10:22
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
10. Ahány ember annyi preferencia. Valakinek elég ha a párja sok pénzt hoz haza. Valakinek az a fontos hogy a gyerek lássa mindkét szülőt a hétköznapjaiban. Valakinek a szex az első. Kinek mi. Ezeket az adott nőnek vagy férfinek kell mérlegelni egy kapcsolatban.
okt. 22. 10:39
 13/23 anonim ***** válasza:
Ha egy kapcsolat szilárd alapokon nyugszik, nem megy tönkre azáltal, hogy a nagy szerelem átalakul szeretetté és a pár tagjai nem válnának lakótárssá. Csakhogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy a kapcsolatba nem ugyanannyit tesznek érzelmi téren és a kommunikáció sem tiszta, ezért nem működik egy idő után. Nyilván ezt olyan kapcsolatra értem, ahol egyébként nincs nagy gond, csak szimplán az eltávolodás és a boldogtalanság érzése üti fel a fejét.
okt. 22. 12:54
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező az hogy mit tennél 30-40 évessen egy rosszkapcsolatban azt csak akkor tudod meg ha benne leszel szöröstül-böröstűl.

20 évessen én is a "pálya széléről" nagyon elememben voltam ha a gyereknevelési elvekről vagy épp társkapcsolati kérdésekről kellett elmélkedni, aztán az élet azt hozta hogy élesben közelről az elméletek valahogy máshogy müködtek.

Én férjént és apaként azt gondolom hogy önzőség a feleséget és a gyerekeket magukra hagyni egy válás miatt. Vagy nem eljutni addig, vagyis dolgozni a kapcsolaton.

okt. 22. 22:48
 15/23 anonim ***** válasza:
84%

#14 igazat szól. 20 évesen, amikor nem volt gyerekem én is nagy zseni voltam gyereknevelésben, házassági kérdésekben.

Aztán ahogy belekerülsz, már másképp látod a dolgokat. Most azt mondod így tennél, aztán ha benne leszel majd másképp teszel.

A kérdésre viszont: az én házasságomban ez a helyzet. Régebben sokat veszekedtünk a terhesség alatt, utána már annyira nem, esetleg olyan volt, hogy nem szólt hozzám a feleségem 1 darabig. Ezzel amúgy nagyon tudott bántani, nehezen viseltem, hogy hogy lehet valaki ilyen, hogy nem szól órákig (ha rajta múlt volna, akkor napokig is bírja). Aztán hullámzó volt. Voltak jobb időszakok, voltak rosszabbak. Igazán nagy veszekedések nem voltak azóta, hogy a gyerek megszületett. Ilyen sértődések csak. Viszont amikor úgy érzem, hogy "na, működhet ez" akkor újból vagy az jön bennem, hogy már nem tudom szeretni, vagy jön egy húzása, ami miatt szintén azt érzem, hogy "sosem lesz itt változás".

A gyereket amúgy mindketten nagyon szeretjük. Nem öljük egymást, vannak kisebb programok is. De igazából nem tudok a feleségemre életem párjaként gondolni. És tudom, hogy ő sem. A szex is nagyon ritka.

Úgy érzem fiatal vagyok ehhez, hogy boldogtalanul éljek. Viszont a gyereknevelés miatt azt érzem ez a kötelességem. Mindent félre kell tennem, csak a gyerek boldogsága számít. Az enyém már nem...

És tudom erre jönnek majd a válaszok, hogy "gyemge duma" stb. de ez így van. Hiszem, hogy a gyereknek így jó, hogy együtt vagyunk. Boldog.

okt. 23. 22:19
 16/23 anonim ***** válasza:
15-ös példájából is látszik, a kommunikáció hiányából következik, hogy az egykori boldog pár eltávolodik egymástól és ez a szexuális életre is kihat. Nem sértődősködni, duzzogni kell, hanem mindent megbeszélni, ami zavaró tényező, vagy változtatást kíván a másiktól.Ki kell tartani egymás mellett a hullámvölgyek idején is, mert az élet nem mindig könnyű, ezernyi megoldandó feladatot kell tudni összehangolni. A hétköznapok azért darálják az ember idegeit.
okt. 24. 07:01
 17/23 A kérdező kommentje:
Hát ha pálya széle ha nem,szerintem nem hülye a gyerek,akár baráti körben is látni mennyire nincs meg a szülők között mar az a szeretet és lakótársak csak. Az a gyereknek sem jó,és nem tudom én ha majd megkapnam miattam maradtak együtt én éreznél rosszul magam,ha megprobalják nem megy semmi értelme.(szerintem) Ha nem megy minél tovabb gorcsosen maradnak ott már nem lesz tisztelet s szeretet csak veszekedés. Legyek fontos én mint gyerek de azt se akarnám miattam sok probálkozás ellenere maradjanak egyutt s ne legyenek boldogom. Ha nem is veszekednek nincs intimitas s boldogsag az kinek jó?
okt. 24. 19:13
 18/23 anonim ***** válasza:

#17 mert a gyerek mit lát óvodában, iskolában?

Van akiért csak az egyik szülő megy, apukát sosem látni. Van ahol el is váltak, van ahol csak simán apuka mindig dolgozik.

Na meg ott van a sok 40+ feletti szülő, akiknek nem azért lett gyerekük, mert maxom az intimitás, a gyengédség, a szerelem a kapcsolatban, hanem mert ketyegett a biológiai óra.

Összességében gyakoribb a megszokásból való együttlét. Persze sokan mondhatják, hogy "mi kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban élünk a párommal". De tényleg így van ez? Vagy csak ezt szeretné valaki saját magával elhitetni? Homokba dugja a fejét? Ha a párját megkérdeznénk az is ezt mondaná? Más (pl. a te) szemében is ezt jelenti a boldog élet? Vagy csak ők nem látják a fától az erdőt? Csak nyugtatják magukat ezzel? A megszokást hívják boldogságnak? Mert nyugi van? Mert nem csal meg? Akkor ez már boldogság?

Nem tudom kérdező hol jársz az életben, de az biztos, hogy az életnek nagyon árnyalt oldalai is vannak. Nálad csak az van "ha nem boldogok, váljanak el". De ez nem ennyi, ez nem ilyen egyszerű.

Majd megtudod

okt. 27. 23:51
 19/23 A kérdező kommentje:
Nem,nem ezt mondtam,csak kerdeztem. Nem az elhidegulest mint olyan,az olyan kapcsolatokra ahol teljesen mar gyatra az egesz es egymas energiait felvalva elnek egymas mellett mert a gyerek. En ha ezt tudnam mez majd felnottkent miatt nem valtak el mikor nem oldodott meg semmi sokadjara nem ereznem jol magam,sőt. Szerintem ha x probara se megy felnott modjara valjon el es maradjon meg mind a ketto szulonek,lehet valaki jo apa de nagyon szar ferj aki mindig veszekszik vagy ha nem sokadjara sem kepes tenni besegiten vagy csak a hazassagot jobba tenni. Szerintem van az a szint mikot csak a gyerek nem tarthat ossze mert az a fontoa legyen kiegyensulyozott ket szulo mellette nem lelki idegroncs
okt. 28. 13:32
 20/23 anonim ***** válasza:
A házasság három fő ellensége az ismétlés, a gépiesség és a szürkeség. Szerintem ezzel mindent elmondtam.
okt. 28. 14:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!