Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek (főleg nők) nem gáz, hogy a nők nem jönnek össze a lelki társukkal, csak mert az béna az ismerkedésben?
"Lelki társ" dologtól függetlenül, az lenne a "normális" (emberi, empatikus) hozzáállás, hogyha egy ilyen srác odamegy egy lányhoz, de látszik rajta az izgalom, meg a mondandóját hebegve habogva, dadogva bírja csak elmondani, akkor legalább értékelik, hogy egyáltalan odament, hogy volt bátorsága próbálkozni, es segítenek neki, hogy oldottabb legyen a beszélgetés, esélyt adnak, hogy megismerhessék egymást... Nem egyből lepattintani, mert "szar duma, azt se tudja előadni", mert így legközelebb még kevesebb önbizalma lesz, és még jobban fog izgulni (ja de hát ez már kit érdekel, ugye)...
Látom hogy ezt itt egyeseknek nehéz elképzelni, de szerencsére hallottam már ilyen, normális lányokról is, akik türelmesen esélyt adnak a csajozásban béna, de a bátorságát összeszedő srácoknak, hátha egy normalis (sőt) srácot ismerhetnek meg.
Tudjátok, "előítéletek", attól, hogy valaki "béna a csajozásban" még lehet jó az élet többi területén...
Na és akkor most jöhet a lepontozó hadosztály...
Először a lelki társ fogalmát illene tisztázni, mielőtt vitát nyitsz róla.
Másrészt meg ha szerinted "Az értelmes emberek felismerik a lelki társukat...", akkor miért is aggódsz? Ha jön a lelki társad, fel fog ismerni, akkor is, ha azt se mondod neki, hogy fapapucs. Kivéve, ha nem értelmes (ugye szerinted). És akkor akarnál egy nem túl értelmes lelkitársat a kiemelkedő IQ-ddal?
Komolyan mondom, a pofám leszakad. Még az idegen nők játszanak nővérkét, mert szerencsétlen vagy. Nekem olyan szorongásom volt régen, hogy egyedül a boltba nem mertem lemenni, telefonálni sem mertem, sőt, köszönni sem, ha valaki rám köszönt. A tesómat kértem meg, hogy kérjen nekem időpontot pszichológushoz telefonon. Nem arra vártam, hogy valami pasika majd helyretesz. Nem csak szexi pasikkal dadogtam, majdnem elájultam, ha a pénztárossal beszéltem, folyton zavarban voltam.
Úgyhogy a szorongás nem a pasik sajátja. Ezt ne hidd. És senki nem tartozik neked semmivel. Te tartozol magadnak azzal, hogy rendbe teszed magad.
"Nem igaz az az állítás sem, hogy ezekben az esetekben hirtelen érzelmi stressz váltja ki a dadogást, sokkal valószínűbb, hogy a már gyermekkorban meglévő beszédzavar erősödik fel, vagy IDEGRENDSZERI problémák, koponyatrauma, droghasználat áll a panaszok hátterében.
Részletek: [link]
Az Etkinson Pszichológia is ugyan ezt állítja. Ami komoly szakirodalom, nem netes cucc.
Én férfiként nem értem, egyáltalán miért nem szeditek össze magatokat?
Ha pedig a fenti komoly okok egyike áll fent, nem kötelezhettek senkit arra, hogy egy sérült, beteg emberrel kelljen bárkinek törődni. Nem terapeuta vagy orvos a lelki társ sem lelki szemetes.
Hogy akartok lelki társak lenni, ha nem mertek megszólalni sem értelmesen?
Hogy képzeljem el? Egyáltalán milyen módon próbáltok kezdeményezni?
Oda álltok a lány elé, motyogtok valamit elcsukló hangon és utána?
Mit kéne csinálnia a lánynak?
Egyáltalán mennyi tapasztalat van ilyen téren? Próbálkoztatok már sokszor?
Én találkoztam már ilyen lánnyal, de szörnyű volt.
Hiába voltam kedves, beszéltem helyette, ha nem jutott eszébe semmi, kérdeztem.
Nem mert rám nézni, se kérdezni, sose tudott témát felhozni. Szorongott végig, pedig nagyon megértő, és kedves voltam.
De ennél többet nem tudok érte tenni.
Teljesen megértem, hogy mi a kérdésed lényege, de, aki nem alkalmas valami oknál fogva ismerkedésre, a másik helyette nem tudja megoldani.
ez tejesen kétoldalú, és kölcsönös dolog.
Ha nem teszi bele a munkát, időt energiát mindkét fél, akkor nem fog működni.
"Tapasztalatom szerint az ilyen gyermekkorból maradt, vagy veleszületett problémák felnőttkorban már nem, vagy csak nehezen és kis valószínűséggel megoldhatók..."
Ez a gyk, mi nem vagyunk szakemberek. Javaslom keress fel egyet, ő tud igazán hasznosan válaszolni, segíteni.
Keress ingyen témájú cikkeket, könyvet, nagyon sok jó videó is van a témában. Mindenkin más segít, örök érvényű és mindenkinél működő dolgot nem tudok javasolni.
Én is a véleményemet tudom csak adni, azt nagyon szívesen.
Elsőként ne légy ilyen kishitű. Bízzál magadban, ha nem tudsz bízni, hogy fejlődhetsz, így értelmetlen hozzá állni.
Nyilván nagyon nehéz lesz ez ellen tenni, de miért hiszed, más nem tesz azért, ahol tart? Vagy másnak könnyebb?
Mindenki csak képességekkel születik, amit ki kell fejleszteni. Kinek többet, kinek kevesebbet.
"az ilyen gyermekkorból maradt, vagy veleszületett problémák"
A kérdés kifejtésében felsorolt pszichológiai hiányosságok egyike sem az. Bármelyiken lehet segíteni. Igaz, nem egyik pillanatról a másikra, és kemény munkával. Belső tulajdonságokra rámondani, hogy "veleszületett", ezen bármelyik orvos / pszichiáter / pszichológus harsányan nevetne, vagy megvetően legyintene.
Ha már "lelkitársa" vagy a csajnak, nem kell ismerkedni, mert ismeritek egymást és mivel ismeritek egymást, ha lenne kölcsönös vonzalom, valszeg tudnátok róla.
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!