Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lányok, mi a baj a szakmunkás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, mi a baj a szakmunkás férfiakkal?

Figyelt kérdés

Kérdeztem ezt tőletek lányként, miért baj ha egy férfi szakmunkás? A szakmunkával is elég jól lehet keresni, ráadásul szerintem rengeteg jó pasi dolgozik az építőiparban, vendéglátásban, közlekedésben, stb.

Napi szinten találkozok olyan férfiakkal, akik melós ruhában jönnek be egy üdítőért, és kedvesen, mosolygósan lépnek oda hozzám.

El kéne vetni azokat a sztereotípiákat, hogy a munkásember primitív és bunkó.

Némelyiknek a feleségét is ismerem, na őket sokkal inkább nem értem, legtöbbje olyan búval b_szott, hogy az valami hihetetlen, pedig ott van az oldalán egy jókedvű, helyes pasi.

Szóval, azokat a lányokat kérdezem, akik mérnököket és közgazdászokat próbálnak halászni, mi a gond konkrétan a szakmunkás férfiakkal?

2017. jún. 30. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:

"Honnan veszed ezt a hülyeséget?"

1: A munkaügyi központ adataiból

2: 5 ismerősöm van közgazdász végzettséggel. Ebből 3 évek óta munkanélküli, 2 meg a Jewbilban robotol napi 25 órát futószallag mellett szaréhugyé'. Biztos nem akarnak sok pénzt keresni.

" A diplomás munkanélkülek aránya az összes munkanélküliek között körülbelül 5-6%"

Igen, ez igaz lehet. Már csak azért is, mert akinek volt esze, az lelépett külföldre a diplomájával, ahol euróban keres annyit, mint idehaza forintban. Ott még van értéke az értékteremtő munkának.

"A közgazdászok a jobban kereső diplomások között vannak, vannak középvezetők, felsővezetők és leggazdagabb magyarok közöttük."

Ha kap munkát. Akkor, ha kap munkát. Itt egy "ha"-val több van a kelleténél.

Az űrhajósok is baromi sok pénzt keresnek, de sajna nálunk nincs Náza.

"A jogászok valamivel kevesebbet, átlagosan kb 180 ezer Ft-ot keresnek és nem bruttóba, mint egy szakmunkás, hanem nettóba. Ébresztő!!"

Megintcsak: ha kap munkát. A szakmájában, úgy értem. A közmunka meg a Jewbil nem az.

"Hát ha az ország egyik felének úgy jön a pénz mint a hasmenés, és összevéve a csórókkal magas az átlagjövedelem, akkor mégse mondhatni, hogy nem lehet pénzt keresni."

Az emésztés csak egy példa volt,arra próbáltam reflektálni, hogy a statisztika a haranggörbe elve szerint működik, az rohadtul nincs benne, hogy mekkorák a negatív és pozitív szélsőségek. Tehát ha az ország egyik felének megy a hasa, a másiknak meg szorulása van, az statisztikailag pontosan ugyanazt adja ki, mintha az országban mindenkinek rendben van az emésztése.

2017. júl. 1. 21:07
 42/85 anonim ***** válasza:
Társkeresőn beszélgettem tavaly egy 30-as diplomás pasival, JÓ diplomája van, végigcsinálta, remek munkája lehetne, jó pénzt kereshetne vele, de az anyjával él, és nem akar dolgozni.
2017. júl. 1. 21:07
 43/85 anonim ***** válasza:
Ha nem AKAR dolgozni, az más. Ahhoz nem a szakmunkásokat kell kinézni, hanem pl. a politikusokat. Azok se csinálnak semmi hasznosat, csak hazudoznak, két kézzel lopnak, a nép meg dögöljön éhen, kit érdekel...
2017. júl. 1. 21:21
 44/85 anonim ***** válasza:

"1: A munkaügyi központ adataiból"

Légyszi akkor nekünk is linkeld.

"2: 5 ismerősöm van közgazdász végzettséggel. Ebből 3 évek óta munkanélküli, 2 meg a Jewbilban robotol napi 25 órát futószallag mellett szaréhugyé'. Biztos nem akarnak sok pénzt keresni."

És melyik a jobb, ezek, vagy egy hajléktalanszállón az átlag, aki már 19,5 éve hajléktalan? Meg ha munkát kapnak munkanélküliek később akkor sem mindegy, hogy átlagosan 520 bruttóért, mert diplomások vagy átlagosan 186 bruttóért, mert szakmunkások. Te melyik bért választanád, melyik a több?

"Ha kap munkát. Akkor, ha kap munkát. Itt egy "ha"-val több van a kelleténél."

Kb 2% volt az egyetemet végzettek, 5,5 a szakmunkások munkanélküliségi rátája, akkor te melyiket választanád melyik a jobb sansz, a 98%, vagy a 94,5%?

Az űrhajósok is barom

"A jogászok valamivel kevesebbet, átlagosan kb 180 ezer Ft-ot keresnek és nem bruttóba, mint egy szakmunkás, hanem nettóba. Ébresztő!!"

"Hát ha az ország egyik felének úgy jön a pénz mint a hasmenés, és összevéve a csórókkal magas az átlagjövedelem, akkor mégse mondhatni, hogy nem lehet pénzt keresni."

"Tehát ha az ország egyik felének megy a hasa, a másiknak meg szorulása van, az statisztikailag pontosan ugyanazt adja ki, mintha az országban mindenkinek rendben van az emésztése."

Hát akkor ha lehet rengeteget is keresni, meg lehet éhenhalni is, akkor megválaszoltad a kérdést, az a "baj", hogy Magyarországon a szomszédos országokhoz képest hatalmas a bérkülönbség a felsőfokú végzettségűek és az alacsony iskolai végzettségűek között, nem? Tehát akkor itt jobban megéri tanulni.

2017. júl. 1. 21:22
 45/85 anonim ***** válasza:
"Ha nem AKAR dolgozni, az más. Ahhoz nem a szakmunkásokat kell kinézni," - olvasd el még egyszer az előző kommentet, ilyet nem írtam.
2017. júl. 1. 21:27
 46/85 anonim ***** válasza:

"Légyszi akkor nekünk is linkeld."

E-mailen keresztül tudakozódtam, de a címét meg tudom adni, írj nekik e-mailt, és az ügyfélszolgálat boldogan válaszol neked is.

"És melyik a jobb, ezek, vagy egy hajléktalanszállón az átlag, aki már 19,5 éve hajléktalan? Meg ha munkát kapnak munkanélküliek később akkor sem mindegy, hogy átlagosan 520 bruttóért, mert diplomások vagy átlagosan 186 bruttóért, mert szakmunkások. Te melyik bért választanád, melyik a több?"

Ez kicsit zagyvára sikerült, nemigen értem, mit akarsz kihozni belőle. 520 bruttót egy profi programozó kap maximum. Nem azt mondtam, hogy csöveljen, bár nem csodálkoznék ha páran odajutnának a végén, hanem hogy ne túltelített szakmát sajátítson el, ahova már csak a csókosok meg a kenőpénzesek jutnak. Pályakezdőt amúgyse szívesen alkalmaz senki sehol (ez mellesleg mindenütt így van).

"Kb 2% volt az egyetemet végzettek, 5,5 a szakmunkások munkanélküliségi rátája, akkor te melyiket választanád melyik a jobb sansz, a 98%, vagy a 94,5%?"

Már írtam, hogy ennek mi a magyarázata. Szerinted a Nemzeti Viktátor poénból találta ki a röghözkötést az ő tömérdek sok okos eszével?

Munkahelyet azt ugyan nem teremtett, de nehogymá' a diplomás külföldön termelje más országnak a dzsídípít! Ahhh, szentségtörés! Robotoljon idehaza gombokért!

A szakmunkások többségének nincs se tőkéje, se nyelvtudása, hogy kimehessen.

"Hát akkor ha lehet rengeteget is keresni, meg lehet éhenhalni is, akkor megválaszoltad a kérdést, az a "baj", hogy Magyarországon a szomszédos országokhoz képest hatalmas a bérkülönbség a felsőfokú végzettségűek és az alacsony iskolai végzettségűek között, nem? Tehát akkor itt jobban megéri tanulni."

Ez pedig tisztán a kormány hibája. A szakmunkásokat ekézni olyasmiért, amibe semmi beleszólásuk nincs, eléggé undorító takony véglény dolog. Fidesznyik-e vagy?

Azt a választ pedig a negyvenkettesnek írtam.

2017. júl. 1. 21:38
 47/85 anonim ***** válasza:
Olvasd el még egyszer a 42-es hozzászólást, de most FIGYELMESEN, mert valamit nagyon félreértelmeztél.
2017. júl. 1. 21:41
 48/85 anonim ***** válasza:

"E-mailen keresztül tudakozódtam"

Copy a választ.

"520 bruttót egy profi programozó kap maximum.

Beírtam google-ba hogy "kezdő fizetés közgazdász" ez az első amit kidob, de még aztán sorolja a lineket.

[link]

" ne túltelített szakmát sajátítson el, ahova már csak a csókosok meg a kenőpénzesek jutnak."

Ilyen diploma viszont nincs, még a legkevésbé piacképes diplomások is találnak munkát, bölcsészek, szociológusok, andragógia, stb. közszférában, irodai asszisztensként, bolti eladóként, stb, nem?

"A szakmunkások többségének nincs se tőkéje, se nyelvtudása, hogy kimehessen."

Hát akkor így igazságos, hogy aki gyűjtöget és szorgalmasan tanul, az előbbrejut, nem?

2017. júl. 1. 21:51
 49/85 anonim ***** válasza:

"Copy a választ."

Jól van. Ha megtalálom, beillesztem ide. Bár úgyis kapásból rávágod, hogy biztos kamuzok, szóval nem sok értelmét látom...mindegy, legyen neked. Tőlem úgyis azt hiszel el, amit akarsz.

"Beírtam google-ba hogy "kezdő fizetés közgazdász" ez az első amit kidob, de még aztán sorolja a lineket."

HA kap munkát a szakmájában. Megintcsak ott a HA.

"Ilyen diploma viszont nincs, még a legkevésbé piacképes diplomások is találnak munkát, bölcsészek, szociológusok, andragógia, stb. közszférában, irodai asszisztensként, bolti eladóként, stb, nem? "

Ez igaz, de nem a végzettségének megfelelő munkát. Ennyi erővel akkor nincs is munkanélküliség, mert ott az MLM-átverés meg Matolcsidióta közmunkája, csak a sok lusta disznaja nem akar dolgozni...

"Hát akkor így igazságos, hogy aki gyűjtöget és szorgalmasan tanul, az előbbrejut, nem?"

Persze, ezzel nincs is gond egy ideig. Probléma akkor lesz, ha majd csőrepedés lesz, esetleg tönkremegy az autód, vagy a házad elektromos hálózata, és nem lesz ember, aki megjavítsa...

2017. júl. 1. 21:57
 50/85 anonim ***** válasza:

"HA kap munkát a szakmájában. Megintcsak ott a HA. "

98% azért már igen jó sansz, nem értem miért nem magasztalod ezt inkább. Ez nem kommunizmus, hogy az embereknek 100%-a dolgozzon, hanem kapitalizmus. Ráadásul a 1,9% egésze sem az hogy ennyinek nem jut munkahely, hanem bennevan az is, miközben valaki egyszerűen csak önszántából állást változtat, vagy elköltözik ezért az új városban rövid ideig munkát keres, ami természetesen előfordul. Diplomás munkanélküliség szinte alig létezik, bevallhatod nagyon furcsa haverokat foghattál ki, hogy ebbe az 1-2%-ba esnek.

"Probléma akkor lesz, ha majd csőrepedés lesz, esetleg tönkremegy az autód, vagy a házad elektromos hálózata, és nem lesz ember, aki megjavítsa..."

És akkor ki kerül nagyobb bajba, egy szakmunkás, akinek átlagosan körülbelül 186 ezer Ft bruttóból kell erre megoldást találnia, vagy egy diplomás, akinek 521 ezer bruttóból?

Nincs "baj" a szakmunkás férfiakkal, csak általában alacsonyabb az életminősége annak, aki ilyen párt választ és magasabb a munkanélkülivé válás, alkoholizmus, bűnözés meg ezeknek az esélye, és nem biztos hogy ezt mindenki bevállalja, nem?

2017. júl. 1. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!