Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lányok, mi a baj a szakmunkás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, mi a baj a szakmunkás férfiakkal?

Figyelt kérdés

Kérdeztem ezt tőletek lányként, miért baj ha egy férfi szakmunkás? A szakmunkával is elég jól lehet keresni, ráadásul szerintem rengeteg jó pasi dolgozik az építőiparban, vendéglátásban, közlekedésben, stb.

Napi szinten találkozok olyan férfiakkal, akik melós ruhában jönnek be egy üdítőért, és kedvesen, mosolygósan lépnek oda hozzám.

El kéne vetni azokat a sztereotípiákat, hogy a munkásember primitív és bunkó.

Némelyiknek a feleségét is ismerem, na őket sokkal inkább nem értem, legtöbbje olyan búval b_szott, hogy az valami hihetetlen, pedig ott van az oldalán egy jókedvű, helyes pasi.

Szóval, azokat a lányokat kérdezem, akik mérnököket és közgazdászokat próbálnak halászni, mi a gond konkrétan a szakmunkás férfiakkal?

2017. jún. 30. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:

A papír csak azt mutatja meg, hogy elvégeztél egy iskolát valamilyen eredménnyel, de nem mutatja meg, hogy milyen EMBER vagy, és azt sem, hogy milyen SZAKEMBER vagy az életben (egy fogorvos tönkretette a fogsoromat, neki is volt papírja...), mert az osztályzat csak azt a pillanatot rögzíti, amikor azt kaptad, és lehet, hogy épp szerencsés tételt kaptál, vagy épp azért nem voltál formában, mert szörnyen fájt a fejed... A papír nem mutatja meg, hogy mennyire vagy talpraesett, hogyan kezeled a váratlan élethelyzeteket, a hirtelen változásokat, ha kihúzzák alólad a talajt egy tollvonással. A papír nem mutatja meg, hogyan bánsz az emberekkel, a pénzzel, tudsz-e a kicsivel is úgy gazdálkodni, hogy fialjon, vagy a sokat is elszórod, és a világ összes pénze is kevés...

A papír csak egy papír arról a pillanatról, amikor levizsgáztál az iskolában tanultakról, de az élet számtalanszor felülírhatja az iskolapéldát, és akkor derül ki, hogy valójában mennyit is érsz. Tapasztalatból beszélek, van papírom, de ha azzal megelégednék, sokkal rosszabbul élnék, mint ahogy élek.

2017. jún. 30. 21:55
 22/85 anonim ***** válasza:
51%

vannak bizonyos területek, amiknek a közelébe sem lehet kerülni "papír" nélkül, nemhogy a diploma, de minimum a phd feltétel ahhoz, hogy számíts az adott területen

innentől kezdve nekem ne mondjátok, hogy egy ilyen területhez bármi köze van egy szakmunkásnak(aki vélhetően semmit nem tanult/hallott/olvasott ilyen dolgokról, mint egy diplomásnak?

ezáltal ha pl. valakinek egy ilyen munka az élete és a legtöbb beszédtémája is e köré fonódik, egyszerűen nem tudja megtalálni azt az összhangot egy nem szakmabelivel(pl egy szakmunkással) mint egy szakmabelivel

nem a diploma teszi az embert meg minden de azért nézzük már meg hogy milyen diploma, mert diploma és diploma között is óriási lehet a különbség

plusz minden diplomához(egy alapképzés is minimum 3 év, de nyilván a mesterrel még pluszban hossz távon többre megy az ember akár minek is tanul, ez már összesen min. 5 év) bizonyítania kell az embernek, fel kell készülni a vizsgákra(ha büfészak, akkor meg még szarabb, nem állnak össze egy csokorba a tudások, csak úgy össze-visszatanul az ember mindenfélét), kell teljesíteni szakmai gyakorlatot, valamint le kell államvizsgázni, meg kell írni és védeni a szakdogát

ezekhez pedig kitartásra, előrelátásra és egy bizonyos szintű intelligenciára van szükség

2017. jún. 30. 22:21
 23/85 anonim ***** válasza:

Apám mérnök, anyám pedagógus, szakmailag távol állnak egymástól, mégis egymásra találtak, és már együtt vannak 35 éve.

Én informatikából szereztem diplomát, szeretem a szakmát, érdekel pár éves korom óta (bár akkor még nem tudtam megfogalmazni), és fejlődni is akarok még benne, de nem vagyok olyan egysíkú, hogy csak ez legyen a beszédtémám.

2017. jún. 30. 22:27
 24/85 anonim ***** válasza:
45%

"A papír csak azt mutatja meg, hogy elvégeztél egy iskolát valamilyen eredménnyel"

Hát de ez nem kis dolog, hisz megmutatja mennyire nehéz iskolát voltál képes elvégezni. Ha a legjobb egyetemet végezte el valaki színötössel és utána professzor lett, az sokkal kisebb eséllyel kontár, mint aki valami nívótlan suli alapdiplomáját kettessel. Nyelvvizsgák esetén meg hogy milyen dátumban milyen nyelvből mekkora volt a tudásod, így ott is egész pontos képet lehet kapni egy fél éve letesztelt nyelvtudásról.

"A papír nem mutatja meg, hogy mennyire vagy talpraesett, hogyan kezeled a váratlan élethelyzeteket, a hirtelen változásokat, ha kihúzzák alólad a talajt egy tollvonással."

Hát de valószínűbb, hogy talpraesett, aki eltudott valamit nehezet végezni, mint aki még egy szuperegyszerű iskolát sem és a diploma adja az egyik legnagyobb védettséget a munkanélküliséggel szemben, minél jobb diplomád van, annál hamarabb találsz állást.

"A papír nem mutatja meg, hogyan bánsz az emberekkel"

De, hisz ha nagyon rossz a magatartásod akkor el sem tudod az egyetemet végezni. Ha meg simliskedsz akkor is lehet hogy rajtakapnak és kirúgnak az egyetemről. Ha el tudtad végezni nagyobb az esélye a kulturált viselkedésnek, és annak hogy nem vagy beteges hazudozó, verekedős bűnöző, vagy ilyesmi.

"a pénzzel, tudsz-e a kicsivel is úgy gazdálkodni, hogy fialjon"

Több a valószínűsége annak, hogy sikerre viszed, ha értesz a befektetések összehasonlításához és a hitelekhez, ötöst kaptál egy szuper egyetemen pénzügyekből, mintha fogalmad sincs az egészről.

2017. jún. 30. 22:32
 25/85 anonim ***** válasza:
És ha csak protekcióval végezte el?
2017. jún. 30. 22:36
 26/85 anonim ***** válasza:
Hiába magyarázod, milyen sokat érhet egy papír, nagyon naiv vagy. Az élet nem ilyen egyszerű, de kívánom, soha ne tapasztald meg, amiket én, ami miatt más a véleményem.
2017. jún. 30. 22:39
 27/85 anonim ***** válasza:
Csak egy érdekesség még. Albert Einstein egy zseni volt, de nem szeretett iskolába járni, nem is volt kiemelkedő tanuló, még bukott is, a történelmi helyzet miatt hiába volt egy lángész, igencsak megnehezítették az életét mind magánemberként mind szakmailag. Most is különböző érdekeltségek vannak. Ha valóban csak a tudás, szakmai érdeklődés számítana, ez egy sokkal szebb világ lenne.
2017. jún. 30. 22:50
 28/85 anonim ***** válasza:
Egy szakmunkásnak is lehet három nyelvvizsgája, vagy lehet zseni programozásban és lehet egy színötös mesterdiplomás is leendő kocsmában verekedős bűnöző, vagy munkanélküli, alkoholista, hajléktalan vagy ilyesmi, de mennyivel kisebb ezeknek az esélye, mint egy szakmunkásnál.
2017. jún. 30. 22:54
 29/85 anonim ***** válasza:
51%
Einsteinnek is felsőfokú végzettség és Nobel-díj a papírjai. Nem tudom miért kevered a szakmunkások közé. :D
2017. jún. 30. 22:59
 30/85 anonim ***** válasza:

"Az élet nem ilyen egyszerű, de kívánom, soha ne tapasztald meg, amiket én, ami miatt más a véleményem."

Hát de még tapasztalhatsz új dolgokat, válságot, a legutóbbi válság is kevésbé érintette a diplomások, mint a szakmunkások munkahelyét.

2017. jún. 30. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!