Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, mi a baj a szakmunkás férfiakkal?
Kérdeztem ezt tőletek lányként, miért baj ha egy férfi szakmunkás? A szakmunkával is elég jól lehet keresni, ráadásul szerintem rengeteg jó pasi dolgozik az építőiparban, vendéglátásban, közlekedésben, stb.
Napi szinten találkozok olyan férfiakkal, akik melós ruhában jönnek be egy üdítőért, és kedvesen, mosolygósan lépnek oda hozzám.
El kéne vetni azokat a sztereotípiákat, hogy a munkásember primitív és bunkó.
Némelyiknek a feleségét is ismerem, na őket sokkal inkább nem értem, legtöbbje olyan búval b_szott, hogy az valami hihetetlen, pedig ott van az oldalán egy jókedvű, helyes pasi.
Szóval, azokat a lányokat kérdezem, akik mérnököket és közgazdászokat próbálnak halászni, mi a gond konkrétan a szakmunkás férfiakkal?
#30 nem tudom, hogy nezel-e ilyen statisztikákat, de szakmunkaskent manapság könnyebb elhelyezkedni. Rengeteg diploma van, ami sz@rt se ér, mivel a munkaeropiacon nincs rá szükség, szóval ilyen szempontból az az életrevalobb, aki nem megy mindenféle bölcsész szakokra, hanem belátja, hogy úgyis jobb életet teremthet egy szakmával.
A kerdesre válaszolva pedig, ha egy ferfi rendes, megbízható, és amúgy rendben van, akkor nem foglalkoznék a végzettségével.
#30 nem tudom, hogy nezel-e ilyen statisztikákat, de szakmunkaskent manapság könnyebb elhelyezkedni."
Nézek és mások is, de pont az ellenkezőjét bizonyítják, mint amiről beszélsz.
"Rengeteg diploma van, ami sz@rt se ér, mivel a munkaeropiacon nincs rá szükség, szóval ilyen szempontból az az életrevalobb, aki nem megy mindenféle bölcsész szakokra, hanem belátja, hogy úgyis jobb életet teremthet egy szakmával. "
Ez is butaság.
2016-ban Magyarországon a szakmunkások körében 5,5% volt a munkanélküliség, az egyetemet végzettek körében kevesebb, mint fele, 1,9%. Ez a büfédiplomásokat is beleszámítva jön ki.
A válság idején 2011-ben viszont 12,4% volt a munkanélküliség a szakmunkások között, míg az egyetemet végzettek között 3,2.
"Rengeteg diploma van, ami sz@rt se ér, mivel a munkaeropiacon nincs rá szükség, szóval ilyen szempontból az az életrevalobb, aki nem megy mindenféle bölcsész szakokra, hanem belátja, hogy úgyis jobb életet teremthet egy szakmával."
Nézd meg az "Átlagkeresetek alakulása 2014-ben" ábrát a versenyszférában:
Szakmunkásképző iskolát végzettek körében bruttó 174 ezer Ft, egyetemet végzettek körében bruttó 592,1 ezer Ft átlagkereset. Azon kívül, hogy egyetemi képzettséggel több mint kétszer annyi az esély munkát találni, mint szakmunkásképzővel csupán ez az "apró" keresetkülönbség még a különbség. :)
Én azt nem értem, hogy miért kell megkövezni azt aki nem járna szakmunkással.
RÁadásul meg is indokolja az ember(ezért vagyunk ezen az oldalon).
Akinek ez szempont annak úgyse mások miatt változik a gondolkodása, aknél nem annak meg n tök mindegy hogy kivel jár a másik?
#32, nyilván ezért gyarapítja a jogászok/közgazdászok döntő többsége a munkanélküliek táborát, mert olyan jól el tudnak helyezkedni a diplomájukkal.
A KSH-ról meg annyit, hogy egy statisztikából baromság messzemenő következtetéseket levonni. Ha az ország egyik felének megy a hasa, a másiknak meg szorulása van, akkor ugye statisztikailag az ország emésztése pont jó?
"#32, nyilván ezért gyarapítja a jogászok/közgazdászok döntő többsége a munkanélküliek táborát, mert olyan jól el tudnak helyezkedni a diplomájukkal. "
Honnan veszed ezt a hülyeséget? A diplomás munkanélkülek aránya az összes munkanélküliek között körülbelül 5-6%. A közgazdászok a jobban kereső diplomások között vannak, vannak középvezetők, felsővezetők és leggazdagabb magyarok közöttük. A jogászok valamivel kevesebbet, átlagosan kb 180 ezer Ft-ot keresnek és nem bruttóba, mint egy szakmunkás, hanem nettóba. Ébresztő!!
A KSH-ról meg annyit, hogy egy statisztikából baromság messzemenő következtetéseket levonni.
"Ha az ország egyik felének megy a hasa, a másiknak meg szorulása van, akkor ugye statisztikailag az ország emésztése pont jó?"
Hát ha az ország egyik felének úgy jön a pénz mint a hasmenés, és összevéve a csórókkal magas az átlagjövedelem, akkor mégse mondhatni, hogy nem lehet pénzt keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!