Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lányok, mi a baj a szakmunkás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, mi a baj a szakmunkás férfiakkal?

Figyelt kérdés

Kérdeztem ezt tőletek lányként, miért baj ha egy férfi szakmunkás? A szakmunkával is elég jól lehet keresni, ráadásul szerintem rengeteg jó pasi dolgozik az építőiparban, vendéglátásban, közlekedésben, stb.

Napi szinten találkozok olyan férfiakkal, akik melós ruhában jönnek be egy üdítőért, és kedvesen, mosolygósan lépnek oda hozzám.

El kéne vetni azokat a sztereotípiákat, hogy a munkásember primitív és bunkó.

Némelyiknek a feleségét is ismerem, na őket sokkal inkább nem értem, legtöbbje olyan búval b_szott, hogy az valami hihetetlen, pedig ott van az oldalán egy jókedvű, helyes pasi.

Szóval, azokat a lányokat kérdezem, akik mérnököket és közgazdászokat próbálnak halászni, mi a gond konkrétan a szakmunkás férfiakkal?

2017. jún. 30. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
17%

-A diplomások körülbelül átlagosan kétszer annyit keresnek náluk.

-Szakmunkásképző végzettséggel jóval magasabb a munkanélkülivé válás esélye.

-Hajléktalanszállóban a leggyakoribb végzettség a szakmunkásképző és a technikum.

-Az okosság általában papírokkal jár együtt, amivel tudja igazolni, hogy szakértők tesztelték le a tudását, nem csak az anyukája meg a haverjai szerint okos.

2017. jún. 30. 17:42
 12/85 anonim ***** válasza:
100%

Én pl nem a végzetsége alapján döntöm el ki milyen ember,mennyire értékes számomra.

Attol hogy diplomás valaki még az élethez lehet hülye.

n25

2017. jún. 30. 18:23
 13/85 anonim ***** válasza:
59%
Attól hogy van diplomája lehet valaki hülye, munkanélküli, vagy hajléktalan, de magasabb ezeknek a veszélye a szakmunkások között. Ha valaki az élethez nem hülye, akkor minek vállalja ezeket a kockázatokat? :)
2017. jún. 30. 18:28
 14/85 anonim ***** válasza:

Persze, nem akarom egekbe emelni a diplomásokat, mert azoknak is a 80%-a nem ér semmit és nem is fizetik meg. Annyi a büfészak, mint a szemét és Magyarország tipikusan egy büfészakos diplomagyár, ott is még rúdtáncos hülye p1csa ismerősömnek is sikerült elvégeznie egy szar szakot, persze nem megy vele semmire, még mindig vetkőzik.

De a szakmunkásoknak meg nem is 80, hanem 90%-a nem ér semmit és egyáltalán nem is ért még a könnyű kis szakmájához sem.

2017. jún. 30. 18:29
 15/85 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs velük. Nem a diploma teszi az embert. Illetve teheti: magától elszállt sznob segggfejjé aki szerint ha valakinek nincs diplomája, az értéktelen, hülye, semmirekellő, buta stb. Ismerek ilyeneket sajnos.
2017. jún. 30. 18:41
 16/85 anonim ***** válasza:
én épp egy szakmunkásra várok( akár hiszed, akár nem) mégse akar senki se elhívni!!! :(((((
2017. jún. 30. 19:45
 17/85 anonim ***** válasza:
Ha azonos szinten vagyunk és összeillünk, és nem várja el, hogy a másik eltartsa, mert el tudja tartani magát ebből a munkából, akkor nem számít, hogy ebből él meg a másik fél. Diplomás mérnök vagyok, de a tapasztalataim alapján a papír nem mindenkinél jelenti azt, hogy többet ér másoknál, és a papír hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebb nálam valaki.
2017. jún. 30. 20:00
 18/85 anonim ***** válasza:

Nem végeztem el a mérnöki szakot 4-5-ös eredménnyel, mert vizsgadrukkos vagyok, és ezt még nem sikerült leküzdenem, szóval tudhatok én akármilyen jól valamit, és tanulhattam eleget, ha ott helyben a vizsgahelyzet miatt leblokkoltam, és nem ment úgy a teljesítés. DE az életben, ahol nem vizsgahelyzetben kell teljesítenem, ott nincs baj a képességeimmel, és megbíznak a munkámban. Szóval az osztályzat nem jelent semmit ebben a szakmában. Persze, egy orvosnál már többet számít, egy orvos nem blokkolhat le vizsgahelyzetben, mert az élet ugyanolyan stresszes helyzeteket produkálhat munkája során, ott pedig emberéletbe is kerülhet a vizsgadrukk. A mérnöki munka más jellegű.

Nem a papír teszi az embert, én a szakmáért tanultam, és ezért képezem magam most 30 fölött is folyamatosan a szakmán belül.

2017. jún. 30. 20:09
 19/85 anonim ***** válasza:
51%

"a 80%-a nem ér semmit és nem is fizetik meg."

Szívesebben vesznek fel közszférába, meg asszisztensnek még büfészakosokat is, bölcsészeket, szociológusokat, mint érettségi nélküli szakmunkásokat. Jópár állásnál alapkövetelmény, amely állásokra így be lehet jutni. Presztízsértéke van, hogy már bizonyítottál, hogy valamit meg tudtál kitartással csinálni, amit a diploma nélküliek, a 80% nem tudott.

"Annyi a büfészak, mint a szemét és Magyarország tipikusan egy büfészakos diplomagyár"

USA-ban kb. az emberek 50%-ának van diplomája, Mo-n kb 20. Itt éppen hogy kevés a diplomás, ez növeli a presztízsét.

"rúdtáncos hülye p1csa ismerősömnek is sikerült elvégeznie egy szar szakot, persze nem megy vele semmire, még mindig vetkőzik."

De nem mindegy, hogy miután a jólfizető munkájából kiöregszik, akkor hajléktalan lesz a képzetlensége miatt, vagy lesz állása.

"De a szakmunkásoknak meg nem is 80, hanem 90%-a nem ér semmit és egyáltalán nem is ért még a könnyű kis szakmájához sem."

Hát aki ért az többnyire kiment külföldre.

"Nem a papír teszi az embert"

"Nem a diploma teszi az embert."

De a diploma teszi orvossá, ügyvéddé és egyéb szakemberré, ha nincs akkor meg olyanná, akivel szinte szóba se állnak sok helyen és könnyebben válhat munkanélkülivé.

"el tudja tartani magát ebből a munkából, akkor nem számít"

Hát de pont hogy a munkanélkülivé válás jobban érinti a szakmunkásokat és könnyebben válnak munkanélkülivé, ha ma van épp munkájuk. Ha jövő héten már nem tudja magát eltartani belőle és évekig munkanélküli lesz akkor meg majd elválsz tőle, vagy ezt hogy érted?

2017. jún. 30. 21:32
 20/85 anonim ***** válasza:
A papír csak azt mutatja meg, hogy elvégeztél egy iskolát valamilyen eredménnyel, de nem mutatja meg, hogy milyen EMBER
2017. jún. 30. 21:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!