Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló 30-35 közötti nők, miért válogattok annyira? Miért nem adtok esélyt átlag pasiknak? Itt élünk Pesten egy csomó szingli ( incel ) pasi és nem találunk nőt, normális kapcsolatra. Hova válogattok még?
92-es látod, ezért mondtam, hogy klasszikus értelemben. Nézz utána, miből indult az egész: a nők is tanulhatnak, dolgozhatnak, szavazhatnak. Dönthetnek az életükről. Ez a klasszikus feminizmus. Ezek közül melyik többlet jog a férfiakkal szemben?
A mai modern hiszti nem érdekel.
92 én feministának tartom magam, mert egyetértek az egyenjogúság gondolatával. A valós egyenjogúságéval, ahol mindenki az lehet aki/ami akar.
Ez kapcsolatban magába foglalja, hogy nem leszek a tűzhely melege, ha egy férfi velem akar gyereket, az APA kell legyen, nem elég heti 2x fél órát legózni a gyerekkel, egyenlően felosztott feladatok a házimunka terén, gyerek körül, azonos szintű döntési, szólás és általános szabadság a kapcsolatban és persze azonos az anyagi terhek azonos elosztása, később közös kassza. Nekem nem gond vezetni, utánfutózni, cipelni, emelni, szerelni, a hétvégi telken fátvágni, füvetnyírni, ásózni. Mindet szoktam. De a pasinak se legyen "gond" takarítani, bevásárolni, főzni.
Számomra az lenne a feminizmus csúcsa, ha valóban emberek "csak" lennének a porondon és nem lenne se a szerepek, se a személyiség terén kényszer, sztereotípia a nemek alapján, se a mindennapi életben, se a kapcsolatokban.
Ebben melyik rész az elnyomás?
Az, hogy a te fejedben milyen tévképzetek élnek, megint más kérdés.
99, nekem az is megfelel, ha mindenkinek jár és az is, ha elvesszük. Szintén feministaként. Azzal nem értek egyet, hogy nemhez van kötve.
Csak azért hoztam fel, mert ezzel szoktak példálózni, már, akinek legalább egy példa van a kis buksijában arról, milyen csúnya jogfosztásokban részesül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!