Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi változna, ha a feminizmus célt érne?
Én feminista vagyok (a klasszikus értelemben, azaz EGYENLŐSÉGET szeretnék, nem többletjogot. Ez szerintem kb meg is van)
Egyenlő jog? Megvan.
Az, hogy a férfiak átlagban többet keresnek, azért van, mert a nők kevesebbet fizető pályát választanak. Ugyanabban a munkakörben ugyanazok a lehetőségeink vannak. Persze fizetésigényt kell megadni, béralku van, akkor a nő is mondjon akkora összeget.
Mindenben megvan a választásunk. Pl én olyan kapcsolatot választottam, amiben egyenlőek vagyunk. Mindketten dolgozunk, mindketten végezzük a házimunkát, (kb ugyanannyit is keresünk)
Nem, biológiai értelemben nem egyenlő a nő meg a férfi. A hagyományok is rendben vannak, persze nem kötelező az. Nem kell kezdeményezned, ahogy nekem sem tiltott, hogy kezdeményezzek. A szexuális élet meg pontosan 2 emberen múlik, rajtad és a partnereden. A partneredet (vagy partnereidet) szintén te választod.
Vannak dolgok, amik a nőknek kedveznek, pl abortusz. Én abszolút támogatom azt, hogy a nők ezt eldönthessék (én nem élnék vele, de jó, hogy van lehetőségem rá). Viszont a pasi nem szólhat bele sehogy. Pl szerintem ha a terhességet csak a pasi akarja a nő kihordhatná, hogy a pasi egyedül felnevelje (pénzügyi vagy bármi kötelezettség nélkül). Nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt a kérdéskört korrekt módon megoldani, de szerintem az sem korrekt, hogy az apának semmi beleszólása nincs (abba se, ha akarja a gyereket és abba sem, ha nem).
Feminista femcelkek mi lenne ha talalnatok jobb szabadidos tevekenyseget mint az itteni polgar pukasztas es ferfi sertegetes?
#kiröhög
"a férfi meg oldja meg maga ha baja van, nehogy már a nőre támaszkodjon bármiben"
Az ugye megvan, hogy a feminizmus hozadéka lenne, hogy inkább sírd ki magad, mint szétverd a berendezést vagy a nőt?
40. Igen, természetesen rossz dolog, hisz én sem csinálom. Engem sokat bántották a nők (ezalatt ne a visszautasítást értsd, hanem kapcsolaton belül), mégis ellene vagyok mindennemű erőszaknak.
A feminizmussal az a baj, amit korábban is írtam, hogy NEM erről szól, csak részben. Egy másik részben meg további hatalmat akar adni a férfiakkal.szemben, az erőszakkal.szemben, amit ellenük követnek el férfiak, pedig alig lépnek fel. Nekem ez a problémám. Volt barátnőmet régebben bántották más férfiak. Olyankor hol vagytok, feministák???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!