Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ilyen sok nő, aki nem akar gyereket?
Talán mert az nem az ő gyereke?
Te nevelnéd vadidegenek csemetéjét?
Ha örökbe fogad egy csecsemőt, akkor mit számít, hogy nem az övé? A gyereknevelés maga ugyanaz a folyamat, a gyereket ugyanúgy szeretheti, mintha a sajátja lenne és megoldódna a problémája, hogy egy nő sem szeretne tőle gyereket.
Mivel meddő vagyok, ugyanakkor a párommal szerettünk volna gyereket, ezért két örökbefogadott gyermekünk van, szóval igen, nevelném más gyermekét, tekintve, hogy a se a fiam, se lányom semmit nem tud a valódi szüleiről, mert elhagyták őket. Lehet, hogy nem én szültem őket, de engem neveznek az anyjuknak.
Aki abortuszra megy, az nem fog egy idegenért végigszenvedni egy kilenc hónapos terhességet, a szülést és annak lelki és testi utóhatásait, még a gondolat is röhejes.
Ez nem így működik (nyilván volt rá példa), de ha ez történne, te ugyanúgy gyerek nélkül maradnál.
"Tudják, hogy ha az egész világtörténelemben így gondolkodtak volna az emberek, akkor már rég nem lenne emberiség?"
Azt ugye tudod, hogy ha még pár évtizedig úgy gondolkodnának, mint eddig "az egész világtörténelem során", akkor hamarosan már nem lesz emberiség? Legalábbis a jelenlegi formájában biztosan nem.
A Föld drasztikusan túlnépesedett. Jó példa rá erre Afrika. A legtöbb ottani kultúrában a nők feladata, hogy minél több gyereket szüljenek. (Akkor is, ha nem szeretnének, de ez más kérdéskör.) Aztán nézd meg, hogy milyen világ van ott! Nem, nem csak emiatt, de mondjuk ha nem növekedne a népességük, akkor nem lenne ekkora éhínség, nem lennének ekkora járványok (nem csak a COVID-ra gondolok, bár abban is szerepe van a túlnépesedésnek), és ha kevesebb gyerek születne ott, azokra több erőforrás jutna, esetleg drasztikusan növekedne az iskolázott emberek száma, ami meg a fejlődés egyik alapfeltétele. De ameddig 12 évesen már mennie kell dolgozni éhbérért olyan munkát, amit máshol már rég gépek végeznek, csak hogy a 10 fős család ne haljon éhen, addig ebből nem lesz nagy fejlődés. Ami miatt Afrika nem robbantott ki egy globális katasztrófát, azt csak annak köszönhetjük, hogy technikailag és iparilag a legtöbb régió rémesen elmaradott.
De a világ többi része is túlnépesedett. A jelenlegi népesség kb. felét tudná a Föld eltartani amellett, hogy ne okoznánk annak folyamatos károsodását. Ha azt akarjuk, hogy az unokáink, vagy netán dédunokáink is aránylag normális életet élhessenek, akkor le kéne állni ezzel a középkorból ránkmaradt "szüljön mindenki, amennyi a lyukon kifér" ideológiával. Nem növelni kéne az össznépességet, hanem csökkenteni.
Mondjuk azt nem tudom, hogy te hol látsz olyan rengeteg nőt, aki nem akarna gyereket, én inkább azt látom, hogy elenyésző töredékük tartozik ide. Ja, csak a többség nem 14 évesen akarna szülni, mint abban a szép, dicső középkorban, hanem előbb szeretne ő is értelmes, és értékes tagjává válni a társadalomnak, és nem csak mint élő inkubátor akar létezni.
Egyébként meg rohadtul semmi közöd hozzá, hogy ki hogyan szeretné élni az életét. Te csak egyetlen dologba szólhatsz bele: a saját - a jelek szerint elég frusztrált - életedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!