Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem enged be az életében?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem enged be az életében?

Figyelt kérdés
33 éves nő vagyok, egyedül élek egy albérletben. 3 hónapja van egy kapcsolatom egy 36 éves pasival aki a szüleivel lakik. Állítólag hosszabb időre még nem költözött el otthonról, a megismerkedésünk elején adta fel az albérletét mivel anyukája szerint minek fizesse ha úgyis egyedül van. Mindig hozzám jön, hetente 3-4 éjszakát itt alszik. Azonban engem még soha nem vitt magához. Nem akar bemutatni azt sem tudom Pesten belül hol lakik.Hétvégente rendszeresen valami családi program van náluk( házassági évforduló, húsvétkor is családi összejövetel mind a két nap). Engem ezekre soha nem hív nem vállal fel. Beszéltem már neki erről és szerinte ez huszadrangú mivel az a fontos hogy 2 ember hogyan érzi magát egymással. Én meg úgy gondolom ha én beengedtem az életembe kulcsot kapott akkor jön amikor akar talán jogos hogy ne hagyjon itt ha neki családi programja van. Az nagyon rosszul esett hogy húsvétkor mindkét nap dolga volt otthon. Szerintetek én gondolom rosszul?

2018. ápr. 29. 08:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/129 anonim ***** válasza:
22%

95

Nyilván ne maradjon vele, ha nem szerelmes belé. Én csak azt mondom, hogy adja meg az esélyt arra, hogy jobb legyen. 36 éves pasi nem fog egyik napról a másikra megváltozni, csak azért, mert a kérdező azt szeretné! És minden úgy legyen egy csapásra, ahogy azt a kérdező akarja. Ez az egóból fakad. Persze harmincas években is simán lehet párt találni, de ilyenkor már kb mindenki lelkisérült ilyen-olyan formában! Nem azért, mert degeneráltak az emberek, hanem mert már átmentek egyen s máson. Az elvárásokat realizálni kell.

Persze a kérdező ismeri a férfit, neki kell látni, hogy mi az, amit el tud vele képzelni hosszútávon. Ha tetszik neki, szereti, akkor fektessen bele több energiát. Kockázat nélkül nincs eredmény.

2018. ápr. 29. 14:32
 102/129 anonim ***** válasza:
95%

És persze ne azért maradjon vele, mert "úgysem lesz más".

Úgy tűnik már az előző barátnővel se mentek neki a dolgok. Én gaztevő helyett, inkább egy önbizalomhiányos, válságban lévő férfit látok, leírás alapján.

2018. ápr. 29. 14:38
 103/129 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy valaki tapasztal, nem jelenti azt, hogy lelki sérült.
2018. ápr. 29. 14:39
 104/129 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, aki most az ismerettségetek elején sincs egy kicsit örülten oda érted, az max. ellötyög veled pár évet...
2018. ápr. 29. 14:41
 105/129 anonim ***** válasza:
34%

"Az, hogy valaki tapasztal, nem jelenti azt, hogy lelki sérült."

Nem, de azok már jellemzően megtalálták a társukat, esetleg már családot is alapítottak...

Ezt úgy mondom, hogy én is egyedülálló vagyok. Sok helyzetben tehettem volna jóval többet is, ha nem lettem volna annyira önbizalomhiányos, és ebből fakadóan egoista.

2018. ápr. 29. 14:45
 106/129 anonim ***** válasza:
100%
No comment. Ezt olvasni innentől csak időpocsékolás.
2018. ápr. 29. 14:46
 107/129 anonim ***** válasza:
93%

100: Nos, még egy összetevő: érdemes beszélni a volt barátnővel/nőkkel, mert ők már tudják, amit te még nem.

Tudod a nevüket?

2018. ápr. 29. 22:42
 108/129 anonim ***** válasza:
91%

100: Az is fontos, hogy ha ez a fiú tudván tudja, hogy mi öli meg nála a kedvesi kapcsolatokat, akkor akarnia kéne ezt megoldani. És nem tesz semmit. Nem mondja neked, hogy könyveket olvas, embereket kérdezget, terápiára jár azért, hogy meg tudjon nyílni egy kapcsolatban. Igaz? Akár pérterápiára is mehettek együtt.

De ő nem tesz erőfeszítést a jó szerelmi kapcsolat érdekében.

Ez egyébként egy nagyon jó ultimátum lehet, hogy ha hajlandó tenni ezügyben, akkor vele maradsz, ha nem, akkor egyértelmű, hogy nincs olyan szándéka, amit elvárnál egy partnertől, nem akar szerelmi partner lenni. Akkor meg nincs mire "várni".

Nem 23 éves, 36 évesen már az ember a maga életének a kovácsa, nem a külső körülmények játékszere, igenis széles a paletta, amin tenni tud, ha akar.

2018. ápr. 29. 22:49
 109/129 A kérdező kommentje:
Nem tudom az exbarátnője nevét, senkit nem ismerek az ismerettségi körében
2018. ápr. 30. 10:04
 110/129 Lifeishard ***** válasza:
48%

Úgy a 100. kommentig többé-kevésbé érthető volt a szituáció számomra, onnantól qrva zavaros. :D

Kérdező!

Én férfiként is átérzem a problémádat. A "pasid" problémáját is átérzem - van olyan, hogy valaki tényleg lassan nyílik meg. Hogy ez ennél az embernél "játszma" (titokzatosság fenntartása) vagy önbizalomból eredő probléma, esetleg kötődési nehézség, az már más kérdés. Az, hogy a "függetlenségét őrzi", a Te szemszögedből nézve értelmetlen, így nem is jöhet szóba.

Bármi is álljon a háttérben, a döntés a tiéd, de marhára észnél kell lenni, főleg, ha kezdesz beleszeretni.

Nincs arra tuti tanács, hogy várnod kell-e vagy nem. Ha várni akarsz, nincs egy pontos időpont, nem létezik egy biztos időintervallum arra nézve, hogy meddig 'kell', meddig érdemes.

Ezek helyett szerintem egy dologra figyelj, és az az egyensúly legyen. Idő kell neki? Okés, megadod, de neked pedig bizalom és biztonság kell (mert ugye kell? :)), ezért visszaveszel Te is picit. Ahogy ő megnyílik, úgy adsz Te is egyre többet. Ha kell(esz) neki, lépni fog. Ez nem játszma, nem taktikázás, hanem, úgy vélem, egy egészséges egyensúlyra való törekvés. Hagyj neki időt és teret, hogy kibontakozhasson, de ne hagyd, hogy kihasználjon.

32/F

2018. ápr. 30. 16:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!