Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, intelligencia, hahó?

Figyelt kérdés

Némileg értelmetlen a kérdés. Egyértelmű hogy vannak olyan nők akiknek az intelligencia, műveltség fontos, de miért szorult ez ennyire háttérbe? Huszon évesen nem tudok egy nőt sem találni akit ne tartanék gyerekesnek, hol ott én is messze vagyok attól a szinttől, amit értelmiséginek neveznek.

Olvasom itt a kérdéséket, tele hülye gyerekes dolgokkal, korombeliek már is ott hagyták az iskolát és dolgoznak, egyetemen ugyanilyen ilyen hülye gyerekek, ahol minden a buli és az ivászat körül mozog. Kicsit kétségbeejtő, a világnak már nem érték a tudás?

2018. márc. 3. 13:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/150 anonim ***** válasza:
:D
2018. júl. 15. 23:19
 52/150 anonim ***** válasza:
100%
Én gáznak tartom, hogy a nõkhöz szegezed ezt a kérdést (bár érthetõ, hisz nõk között keresgélsz kapcsolatot), de a férfiaknál is sok a kétségbeejtõ egyén, tehát nem értem, hogy miért van ez valami nõi sajátosságként feltūntetve.
2018. júl. 27. 10:46
 53/150 anonim ***** válasza:
100%

most lehet én vagyok hülye, de meglepő milyen válaszok jöttek.

hogy sok 20évesnek még a buli van csak, ismerkedés, stb. ez nem zárja ki, hogy műveljék magukat. sajnos nekem is voltak periódusok, amikor nagyivó voltam, de attól még voltak értékeim és az ivászataim is inkább úgy végződtek, hogy random emberekkel ücsörögtünk az utcán és beszélgettünk az élet dolgairól. nem hányással, 10 pasival kavarással, stb.

nem kell olyan embereket élettelennek nevezni, aki nem eszetlenül bulizik csak.

nekem fontos a tudás, az intelligencia, a műveltség. elvégre, miről tudsz beszélgetni egy olyan emberrel, akit például csak a ruhák, smink, celebek, stb, érdekli?

szerintem nem kell lenézni senkit, én csak szomorú vagyok, hogy nincs több ember, aki hasonlóan gondolkozik és emiatt mindig magányosnak érzem magamat kortársaim között és általában 10évvel idősebbekkel lógok. :/

2018. júl. 27. 11:32
 54/150 anonim ***** válasza:
15%

A legértelmesebb választ a 41-es adta.

"az emberek legnagyobb részét szó szerint semmi sem érdekli. "

Ezzel le is zárhatjuk a dolgot, mert így van.

Az emberek nagy része diplomától függetlenül csak egy fogyasztó. Azért él, hogy dolgozzon azért, hogy elköltse vackokra meg élvezeti szerekre. Mivel ebben méri magát, ezért még többet dolgozik és ettől rosszul érzi magát, ezért még jobban fog költekezni kompenzálásként.

Tipikusan a gazdagok megélnek más butaságából.

Akinek az az "élés", hogy iszik azt csak sajnálni lehet, mert nélküle egy önbizalomhiányos kis lelkinyomorult, aki még lazítani sem tud segítség nélkül.

Vannak egyszerre okos és szép nők, ahogy helyes és okos férfiak is. Csak annál is kevesebben, mint gondolod.

2018. júl. 27. 12:21
 55/150 anonim ***** válasza:
94%
Tehát át a nő, aki el mer menni fesztiválra és jól meri érezni magát, ki meri engedni a gőzt, és ne adj isten még iszik is alkoholt, az már automatikusan egy ostoba ribi lesz? Ha ők így érzik magukat jól, akkor csinálják ezt. Sőt, még ha nekik ahhoz van kedvük, hogy minden nap más sráccal bújnak ágyba, ahhoz sincs semmi közöd. Téged is el lehetne ítélni azért, mert egy ilyen kiégett, megkeseredett lúzer vagy. A tudás igenis érték, de párkapcsolatban vannak ennél fontosabb dolgok is, pl bizalom, érzelmi intelligencia (ahogy előttem mondták is már) stb. Kinek mi.
2018. júl. 27. 12:42
 56/150 A kérdező kommentje:

#50 Bocsánat, hogy megkésve, de válaszolnék. Ezt a hedonista életfilozófiát valóban nem tudom egyeztetni az értékrendemmel, s mivel a világban minden kihatással van mindenre, ezért igenis szóvá fogom tenni, mert sajna rám is hatással van. Ha nem lenne, abszolút nem érdekelne. Egyébként ez a látatlanba vélemény alkotás, az emberiség pár száz ezer éves, mindannyian emberek vagyunk, ők is, én is, te is, a társadalom is pár száz éves, volt idő megfigyelni, levonni sémákat, konzekvenciákat. Ne tegyünk már úgy, mint ha mindenki valami kifürkészhetetlen rejtély lenne.

#52 Szerintem az a gáz, hogy a kérdésből állandóan gender vitát csinálunk. Én a nőkhöz szegeztem a kérdést, a férfi nemre nem én tudok kihatással lenni, hanem a nők, a nőkre pedig a férfiak, köztük én is. Tegyél ki te is egy átfogóbb kérdést ha szeretnél, vagy tegyél ki egyet a férfiakra szegezve. Ez az én kérdésem. Az én szemszögemből női sajátosság.

#53-as megfogta a lényeget. Szomorú vagyok ettől.

#54 És ez csak a szomorúság jéghegy csúcsa. Én is tudom, hogy vannak, csak nem az erényeket kéne rejtegetni.

#55 Tehát a nő, aki a fesztiválon kívül, drogos és izomagyak között, férfiak között akiknek a világ még a punci körül forog nem tudja megvalósítani a gőzkiengedést, az automatikusan egy ostoba ribi lesz a számomra hellyel-közzel, így van. Ha pedig attól érzik jól magukat, hogy kiscicákat csonkítanak, akkor csinálják azt, igaz? Ami azt illeti, szerintem meg de, van némi közöm hozzá. Mint ahogy egy szatír sem mutogathatja a farkát az utcán. Kiégett, megkeseredett lúzer? Próbálhatod kivetíteni rám a problémáid, de én tudom, hogy ki vagyok, nem fog sikerülni. Nem vagyok sem kiégett, és legfőképp nem lúzer. Kimondta, hogy az intelligencia kizárja a bizalmat, az érzelmi intelligenciát. Olyan divatos lett ez utóbbi, mikor lemerem fogadni, hogy fogalmad sincs róla mi is az. A kinek mi, majd akkor fog élni, ha mindenki izolált világba képes ültetni az életét.

2018. júl. 28. 12:59
 57/150 anonim ***** válasza:
100%

Ott van a kutya elásva (atyaég, elgondolkodott már valaki ennek a szólásnak az eredetén?), hogy a minősítés ilyen diskurzusokban általában szubjektív. Itt a kérdező kijelölt egy 'szintet', ami pedig kizárólag ugyanígy csak szubjektív lehet, mint minden, ahol a megfigyelések kiindulópontja, origója, összehasonlítási alapja maga a megfigyelő.

Vegyük például az agyi képességeket. Ha a megfigyelő egy tízes skálán 6-os agyi képességekkel bír, akkor még egy 6,5-öst kb. felismerhet a saját agyi szintjének, ha van minimál önkritikája, akkor még akár nálánál magasabb szintűnek is vélheti. Ugyanígy az 5,5-öst saját szintjének vagy kicsivel gyengébbnek érzékelheti, az 5-öst pedig már "igénytelennek", butának fogja gondolni​,​ és ha annyira "igényes", elkerüli a társaságát... De mi a helyzet a 7-es szinttel? Nagy valószínűséggel a 6-os megfigyelő nem fog "találkozni" nálánál sokkal jobb képességekkel rendelkezőkkel. Pedig nyilván vannak ilyenek, de talán nem fogja érteni a témáikat, esetleg nyelvi kifejezőeszközeik nem lesznek ismerősek - hogy csak pár példát említsek -, de az is lehet, hogy a hetes szintűek - őt gyengébbnek érzékelve - el fogják kerülni a társaságát. Mivel a 6-os megfigyelő így nem szerezhet közvetlen tapasztalatot nála magasabb szinten lévőkkel, ez is megerősíti majd hitében, hogy ő a non plus ultra, a lángelme alfája és omegája, nincs nála nagyobb IQ a földkerekségen. Frappáns összefoglaló: [link]

A kérdezőnek számtalan kommentje sem pontosítja azt, hogy a szimpla szubjektív ítéletek mögött milyen gyakorlati tapasztalatok/szempontok vannak. Márpedig egzakt válaszhoz elengedhetetlen lenne a mért mennyiség, nem csak a mértékegység ismerete. Tehát hiába utalok arra, hogy a hétpettyes katicák "igénytelenek", ha nem derül ki, hogy mi az a konkrét tulajdonság, amiben azok, az adott tulajdonság milyen értékeket vehet fel, az átlag katicák hol helyezkednek el a skálán stb.

Az kiderül ugyanis, hogy a viszonylag egyetemes konszenzus alapján az intellektuális téren való "igényességgel" összefüggésbe hozott helyes nyelvhasználat (hozzávéve az azt általában megalapozó olvasottságot - hangsúlyozom, nem műveltségről, hanem egyszerű szépirodalmi művek olvasásának helyesírás-fejlesztő voltáról van szó) é​s műveltség a kérdező szerint nem áll​nak​ azzal kapcsolatban. Tehát kérdező feltehetően valamilyen más kánont követ, amit viszont nem pontosít, pedig segítene az áldozatkész, segíteni vágyó gyakorikérdések.hu közönségen és egyúttal saját magán is, hiszen talán végre választ kaphatna "Nők, intelligencia, hahó?" választékosan fogalmazott avantgárd kérdésére, mely kommentjeiből ítélve eddig nem történt meg.

Azonban mindez egyúttal segít is elhelyezni a kedves kérdezőt az általa sérelemezett témában egy fiktív tízes skálán pusztán szubjektivitásának ékes megnyilvánulása alapján, mely a gyors és vakmerő ítélkezésben, illetve a már említett homályos, egyoldalú minősítéseiben érhető tetten leginkább. Vannak ugyanis olyan összefüggések, hogy minél intelligensebb /esetenként bölcsebb/ valaki, annál kevésbé ítélkezik, illetve gondolja magát okosabbnak, jobbnak másoknál, és annál több benne a szerénység, sőt az alázat: saját nemtudásának, korlátainak ismerete is; nem beszélve arról, hogy hiúságában is kevésbé sérthető meg, melyre az itt olvasható kérdezői kommentek hangvétele és tartalma éppenséggel ellenpélda. Összefoglalva tehát, egy igazán okos vagy bölcs embertől nagy valószínűséggel nem találkozhatunk a többiek butaságát firtató kérdéssel.

Ami gyakorlati tanács lehet mégis a kérdés megoldásában, az ugyanaz, amit a kérdező vár a nőktől: önfejlesztés​. Egyszerű törvényszerűséget használunk csak ki, ha élünk az önkritika, önfejlesztés eszközével. Legyen szó akár saját személyiségünk, hibáink és erényeink elemzéséről, fejlődési célok meghatározásáról és eléréséről, akár elménk csiszolásáról - nem ellenállva nyelvi kifejezőeszközeink fejlődésének - ennek természetes velejárójaként elkezdjük majd észrevenni azokat az embereket is, akiket korábban nem, akik elkerültek minket pallérozatlanságunk miatt vagy csak "mi nem értük fel ésszel" addig a társaságukat.

​A vágyott eredmény eléréséig jó szórakozást kíván: egy nő...

2018. júl. 29. 01:27
 58/150 A kérdező kommentje:

Nem hiszek a szubjektivitás jelenlétére ilyen mértékben. Nem én vagyok az origo. Szoktam mondani, hogy az ítélkezés csak abban az esetben működik, ha egész biztos igazunk van, másképp kellemetlen.

Az egész kis előadásod, ez a szépen megfogalmazott kis példád, máris cáfolva van a gyakorlatban. Én foglalkoztam azzal, hogy kihívások elé állítsam az elmém, s folyamatosan kerestem a nálam nagyobbakat, vártam a kritikáikat, vártam vitáikat. Nem tudom milyen tanulmány alapján építetted fel ezt a hipotézised, de badarság.

Nem tudom mire gondolsz, amit kellően nem fejtettem ki.

"Tehát hiába utalok arra, hogy a hétpettyes katicák "igénytelenek", ha nem derül ki, hogy mi az a konkrét tulajdonság, amiben azok"

A régebbi válaszaimra csakugyan nem emlékszem, viszont a nem régiek közül is van két ide illő.

1.: "Na már most, egy "művelt" embernek, hogy lenne az kikapcsolódás, hogy egy szórakozóhelyen, 100 izzadt idióta között vergődik. Ez a kiindulási pontja az egésznek. Kinek mire van igénye. Egy olyan embernek akinek az igényei túl mutatnak ezen, nem fog semmi szórakoztatót találni ebben, mert látni fogja benne az undorító dolgokat, amik frusztrálják, a frusztráció meg nem szórakoztató."

2.: "Tehát a nő, aki a fesztiválon kívül, drogos és izomagyak között, férfiak között akiknek a világ még a punci körül forog nem tudja megvalósítani a gőzkiengedést, az automatikusan egy ostoba ribi lesz a számomra hellyel-közzel, így van."

Egyetemes konszenzus alapján összefüggésbe hozták az intelligenciát a nyelvhasználattal? Ez komoly? Valaki azért nem intelligens, mert elüt egy billentyűt, esetleg olyan gyorsak a gondolatai, hogy mikor még a mondat első felét írja, ő már a következő gondolatnál tart, emiatt, ámbár egy nyelvtanilag helyes, mégis értelmetlen mondat keletkezik. A legtöbb nagy embernek mindnek volt valami "gondja", de legtöbbjük általában sosem a "fölösleges" igényességről volt hírhedt, így kihirdetni ezt a megállapítást, mi több egyetemes konszenzusnak nevezni, hiteltelen. A szép irodalmat sem kedvelem, nincsen szükségem a gondolatok körítésére. A címmel nem tudom mi a problémád, mintha elvárt lenne, hogy aki intelligens, az minden esetben a legkifinomultabban, választékosabban, legmagasztosabban beszéljen, még egy gyakorikerdesek.hu nevezetű oldalon is, ami tele van idiótákkal. Mesés gondolat. Tudod nagyon kíváncsi lennék, hogy ebben a mélységedben milyen vagy a mindennapokban. Kíváncsi volnék, hogy fent tudod-e tartani ezt a látszatot, vagy csak a komment jellege szolgált kiváló takaróként. Én bevallom, utóbbira tippelek.

Egy újabb egyetemes konszenzus. Várom ezzel kapcsolatban is a tanulmányt. Annál kevesebbet ítélkezik. Most nem fogok tanakodni a véleményemről ezzel kapcsolatban. Gondolja magát okosabbnak? Egyáltalán nem gondolom magam okosabbnak mindenkinél. Egyébként ez egy ellentmondás. Ítélkezel, miközben előadod, hogy mennyire intelligens személy vagy. Ilyenkor ez, hogy van? Nem gondolom magam jobbnak mindenkinél. Egyébként meg, az önkritika miatt, fontos magunkat elhelyezni, szóval igenis az intelligencia jele, ha valaki képes megállapítani, hogy kinél jobb és kinél nem. Persze mit jelent az, hogy jobb? Szerénység és alázat? Bár igaz lenne ez matematikusokra, filozófusokra, az emberiség nagy alkotóira. Ők biztos buták voltak vagy nem igazán foglalkoztál az életükkel. Leginkább tőle találkozhatunk, ki más lenne képes ezt firtatni?

Ah, aztán most jön az önkritika fontossága, amely ellentmondásban áll a szerénységgel, illetve az alázattal, mert ha tudjuk kik vagyunk, akkor miért volnánk szerények és alázatosak, olyan emberekkel szemben, akikkel semmi okunk sincs rá?

Legközelebb ha egy provokatív választ írsz, legalább legyen benned annyi tartás, hogy megszólítod az illetőt és nem harmadik személyben beszélsz róla.

2018. júl. 29. 09:14
 59/150 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs más út, természetesen úgy is lehet definiálni valamit, hogy mi NEM az, de ez, amióta a világ világ, a könnyebbik út, ami semmi agymunkát nem igényel. Tehát elmondhatod, hogy mi az, ami biztos, hogy nem utal intelligenciára, de arról még mindig nem esett szó, hogy mi igen, különösen hogy kategorikusan elutasítod a nyelvi minőséget és a szépirodalmak élvezetét is, mellyel nem csak helyesírásod, de stílusod, érzelmi intelligenciád, sőt még szellemed is csiszolódna.

Kommented ismét sértődöttségről tanúskodik, ráadásul egy csomó érvelési hibával küzd, kiemelve közülük a személyeskedést, gúnyolódást. Ha képtelen vagy a tárgyilagosságra, indulatmentességre, nem lehet Veled igazából - a szó nemes értelmében - vitatkozni, úgy mindenki hátat fordít Neked, akiben gondolatok fogalmazódnak meg, tehát marad az a társaság, mely eddig is - látszólag - kiborított, hiszen erről szól a panaszod.

2018. júl. 29. 12:17
 60/150 A kérdező kommentje:

A matematikában, az egyik bizonyítási módszer pont az, hogy cáfoljuk a tételt. Semmi agymunkát nem igényel? Értem. Erre nem is kívánok reagálni. Azok a bizonyítások amin ezen alapszanak, végül is értékelhetetlenek, mert semmi mögöttes agymunkát nem igényelnek. Elutasítom a nyelvi minőséget? Nem utasítom el, csak nem következik belőle az intelligencia, mint a nyelv minősíthetetlen használatából sem adódik az intelligencia hiánya. Erre jelesül ajánlanám, hogy nézz szét ELTE-s tanárok jegyzetei között, de azért bár üzenetet is nyugodtan elolvashatsz. A szépirodalom élvezetét? Ez mit jelent? Elutasítom, hogy valaki élvezi a szépirodalmat? Nem utasítom el, szimplán nincs szükségem a körítésre. A szépirodalom becsomagol egy gondolatot, talán azért, hogy jobban szemléltesse az adott tézist, esetleg az olvashatóság miatt, hogy közérthetőbb legyen. Engem ez nem szórakoztat, hanem taszít. Szeretem a konkrét ténykedéseket. Nietzsche nagy kedvenc. Más módon szerzem meg a fejlődés lehetőségét. Viszont itt megjegyezném, hogy a helyesírást, továbbra sem tartom, olyan egetverő hiányosságnak részemről, hogy ott szerepeljen az érzelmi intelligencia és a szellem között. Az stílust meg még csak ebbe a sorrendbe sem helyezném be.

Sértődöttségről?

" Szoktam mondani, hogy az ítélkezés csak abban az esetben működik, ha egész biztos igazunk van, másképp kellemetlen."

Érvelési hiba?

Melyik?

Személyeskedést és gúnyolódást? Hol vannak? Egyébként az indíttatás a lényeg, vagy az érzékelés? Ha te érzékeled rosszul ki a hibás? Van-e egyáltalán hibás? Nem vagyok sem sértődött, sem felkavart, fel sem dühített a hozzászólásod. Innentől kezdve a felvetésed, miszerint képtelen vagyok a tárgyilagosságra, inkább nálad érződik. Mi szerint te máris személyeskedésnek és gúnyolódásnak vetted a hozzászólásom, ami csakis és kizárólag a hozzászólásodra reflektált, a személyed meg sincs említve benne, egészen a legutolsó bekezdésig, ami a tisztelet kikérése.

2018. júl. 29. 13:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!