Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, intelligencia, hahó?
Némileg értelmetlen a kérdés. Egyértelmű hogy vannak olyan nők akiknek az intelligencia, műveltség fontos, de miért szorult ez ennyire háttérbe? Huszon évesen nem tudok egy nőt sem találni akit ne tartanék gyerekesnek, hol ott én is messze vagyok attól a szinttől, amit értelmiséginek neveznek.
Olvasom itt a kérdéséket, tele hülye gyerekes dolgokkal, korombeliek már is ott hagyták az iskolát és dolgoznak, egyetemen ugyanilyen ilyen hülye gyerekek, ahol minden a buli és az ivászat körül mozog. Kicsit kétségbeejtő, a világnak már nem érték a tudás?
Én csak a magam nevében tudok erről nyilatkozni.
Őszintén szólva, sosem voltam még részeg. Gimis koromban elmentem párszor bulizni, de csak a tánc kedvéért, aztán láttam, hogy milyen húspiac megy az ilyen helyeken, úgyhogy azóta sem szeretek járni.
Szerintem semmi probléma nincs azzal, ha valaki néha megiszik 1-2 italt, viszont a hányást, meg hogy valaki nem tud magáról, elég gusztustalannak tartom.
A lényeg pedig azon van a kérdésben, amit egyébként én is tapasztalok, hogy az emberek legnagyobb részét szó szerint semmi sem érdekli. Én sem vagyok egy IQ bajnok és sok mindenhez nem értek, de ettől eltekintve csomó téma érdekel, és komoly dolgok is, pl. politika, gazdaság,tudományok, stb. Én úgy gondolom, fontos, hogy az ember tudjon a körülötte lévő világ dolgairól, mert ha nem tud, nagyon könnyen megvezethető lesz, plusz így sokkal gyérebb lesz a személyisége.
A külsőről pedig annyit, hogy sosem voltam egy cicababa, nem rakom ki mindenemet, és bár nőiesen öltözködöm, sminkelek is néha, még sem vagyok kihívó. És nem ezen múlik a dolog, hanem a kisugárzáson. Ha nőként viselkedik valaki, akkor egy ócska melegítőben is nő lesz.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy nő adjon magára, de önmaga miatt. Edzés, csinos ruhák, ápoltság, mert ez önbizalmat is ad, és az mindennél többet számít.
A barátomnak 125 feletti az IQ-ja és még nagyon jól is néz ki, és neki sem a ribik kellettek.
Másrészt, szép és okos is lehet valaki egyszerre, de sokan beérik az egyikkel.
Nekem az unokaöcsém 27 éves, jóképű, dolgozik, autó, lakás. 9 évvel ezelőtt volt egy barátnője, odaadó, figyelmes, gondoskodó, tele tervekkel az életre. Ja, és akkor 18 éves volt a leányzó is. Pár év elteltével szakítottak, mert a srác úgy gondolta minden lány ilyen...
Aztán jött a feketeleves... csinos lányok, akiknek a fő életcéljuk a buli, a stílus, a pénzszórás, az egoizmus...szóval afféle tipikusan "modern" fiatalok. A telefon és a fb napi 0-24-ben ment, felületesek, önzők, sótlanok. Persze inni azt tudtak, leugatni a szüleiket, havi 100EFt alatt nem költöttek ruhákra stb. Persze a nyaralás all inclusive spanyol tengerpart alatt nem volt. Életcéljuk? 40 éves koruk alatt semmi házasság, semmi gyerek, amolyan jó kis konzumidióta fogyasztói massza. Naponta 100 szelfi, a legfontosabb mérce a barátnők véleménye.
Na most a kedves unokaöcsém rájött, hogy kit is dobott ki anno, és szerencséjére a lány érzelmei nem hunytak ki teljesen, újra tudták kezdeni.
26 évesen összeházasodtak, csináltak egy szépségszalont, amit a felesége már megalapozott. Most jön a gyerek, szuperül érzik magukat.
Kedves kérdező! Én értem mire gondolsz, jó nyomon vagy.
A 40-es tini lányok meg majd élvezzék az elkövetkező 40 évüket a pálya széléről... :D
Mert hát buli az egész élet! Nemde?!
Kicsit vegyél már vissza az arcodból. Mit akarsz itt most elérni arctalan arcoskodással? Szerinted így lesz csajod?
Te tudod, te bajod, én lesz*rom a problémáidat és a véleményed:)
Én egyetemre járok, ott elég értelmes emberekkel találkoztam, úgyhogy azért szerintem nem szorult háttérbe, csak nem mindegy, hol vagy. Meg felnőtt a Facebookos, mindent a szájukba raknak generáció :D
Egy éve, amikor még középsulis voltam, megvolt velem a bajuk. Nehéz volt elviselni, de hidd el, ők nem tanultak tovább...
Nekem most leginkább az piszkálja a csőrömet, hogy bár a helyesírást nem tesszük az intelligencia fokmérőjévé, azt igen, hogy ki jár el bulizni és ki mennyi alkoholt fogyaszt. Nem szeretnék a brit tudósokkal jönni, de azért érdekességképpen megjegyezném, hogy találtunk már korrelációt a magas intelligencia és a szerhasználatra, alkoholizmusra, mentális zavarokra való hajlam között. Azt megértem, hogy a szélsőségesen önpusztító életmód nem vonzó a szemedben, nem is kell annak lennie, de ne mossuk össze mindjárt az idiotizmussal, ha nincs alapja.
Egyébként kétlem, hogy heti egyszeri iszogatás a bárban vagy ugrálás a diszkóban (mert egyesek így szeretik kiengedni a fáradt gőzt) olyan rengeteg időt elvenne az önfejlesztéstől és a tájékozódástól, vagy ha igen, akkor ennyi erővel beleköthetünk abba is, ha valaki szeret sportolni, hiszen kocogás helyett olvashatna Örkény Egyperceseket is akár.
Abban egyetértek, hogy jó az, ha egy emberben megvan a nyitottság, a törekvés a művelődésre, a világ megismerésére meg egyáltalán arra, hogy többé váljon a jelenlegi önmagánál. Sok mindenkiből ez valóban hiányzik, de én messze nem látom annyira drámainak a helyzetet, mint te, az egyetemista ismerőseim bőven rászolgálnak arra, hogy okosnak hívjam őket. Persze amíg a saját környezeteden nem kezded el ugyanezt tapasztalni, addig mi nem fogunk tudni megvigasztalni téged.
20/L
Most az egyetemista fiatalokról, akik preztízsből járnak bulizni, mert az a menő, ne kössük már össze drogozó művészekkel, tudósokkal, akik nem arra használták a drogokat, hogy szórakozzanak, hanem, hogy kitolják korlátaikat.
Na már most, egy "művelt" embernek, hogy lenne az kikapcsolódás, hogy egy szórakozóhelyen, 100 izzadt idióta között vergődik. Ez a kiindulási pontja az egésznek. Kinek mire van igénye. Egy olyan embernek akinek az igényei túl mutatnak ezen, nem fog semmi szórakoztatót találni ebben, mert látni fogja benne az undorító dolgokat, amik frusztrálják, a frusztráció meg nem szórakoztató.
A mozgás az mind egészségügyi szempontból, mind mentális szempontból jó dolog, nem helytálló a példád.
Lemerem fogadni, hogy a te egyetemista ismerőseidről is nagyon hamar betudnám bizonyítani ész érvekkel, hogy messze állnak az okosságtól s nem feltétlen intelligencia terén, hanem hozzáállás szempontjából. Attól, hogy bizonyos dolgokat eltakarunk és nem veszünk figyelembe, még ott vannak. Lelehet korlátozni a világunk és lehet, hogy a berkein belül jól is működik, attól viszont az még csak egy korlátozott világ.
Nem azt mondtam, hogy mindenkiben, aki valaha érintkezett droggal, elveszett egy van Gogh, vagy hogy az összes szombatonként illuminált állapotban vonagló huszonéves egy Ady Endre.:D Csupán azt, hogy amíg nem vagy tisztában azzal, hogy adott személyt mi vesz rá a tudatmódosító szerek használatára vagy a mértéktelen vedelésre, felesleges és jogtalan eldöntened, hogy márpedig neki „nem érték a tudás”. Én az összefüggést inkább abban látom, hogy az életből kiábrándulni többnyire azok szoktak, akik észrevesznek a világ működésével kapcsolatban olyan dolgokat, amiket mások talán nem (magyarul intelligensebbek az átlagnál), és emiatt válik számukra elviselhetőbbé a létezés, ha „kiütik” magukat, amennyiszer csak lehetséges. Itt jönnek képbe a már említett pszichés zűrök, illetve ebből következik az, hogy egy idő után pont nem érdekli őket, hogy éppen 100 izzadt idióta között vergődnek-e.
Persze most, hogy már látom, hogy a te fogalmaid szerint az okosság gyakorlatilag mindent magába foglal az „igényességtől” kezdve egészen az élethez való helyes hozzáállásig, tárgytalan a téma, mert csak elbeszéltünk egymás mellett. Nyilván én sem gondolom, hogy így kell ezt csinálni, de messze nem török pálcát mások felett olyan könnyen/hamar, mint te (mellesleg erre utal az is, hogy egyetlen hozzászólásom alapján képes voltál véleményt formálni az ismerőseimről látatlanban is :D), valószínűleg ez az oka annak, hogy az emberiségből sincs még teljesen elegem.
(Btw, olyat sem írtam, hogy a mozgásnak ne lenne haszna vagy jó hatása az agy működésére, de tény, hogy amikor azzal vagy elfoglalva, akkor nem a világról összegyűjtött tudásod tárházát bővíted.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!