Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az intelligenciabeli különbség mennyire lehet hosszútávon probléma egy kapcsolatban?
Felmérésekben, tesztekben nem hiszek, mivel jó párat én is manipuláltam, mivel munkával kapcsolatban, sokat kellett kitölteni.
A tényleges különbségek láthatók, érezhetők, elmúlik a rózsaszín köd, jönnek a problémák.
Szerintem hasonló szituban vagyok, a párom nem egy észlény. De rájöttem, hogy ez jobb, mint ha egy hasonló tipusú emberrel lennék mint én. Mivel szeret, sok mindenben hallgat rám, felismerte, hogy tudok ezt azt, ezáltalán úgymond magam kedvére tudom formálni, mert van kapacitása honnan-hova eljutni.
Egy intelligens nővel szerintem rosszabb, mert mindent jobban fog tudni, sosem fogod tudni meggyőzni, és az esetleg álláspontjához való ragaszkodás miatt még csak több vita is lesz.
Szerintem a kulcs, hogy vezesd, formáld, anélkül, hogy tudná. Úgy mond tanítgasd. Legjobb szerintem. :)
A tesztek nem érdekelnek, de ha a párom intelligenciája észrevehetően kisebb lenne, az kikészítene.
Ha a gondolkodása más, azt el tudom fogadni, hacsak nem totálisan más. Viszont egy tompa agyú férfival nem tudnék együtt lenni.
Nos, én is úgy vagyok, hogy nem zavarna, ha különböző dolgokban másképp gondolkozna, csak gondolkozna valahogy dolgokról, hogy a kommunikáció ne abból álljon, hogy én beszélek valamiről a falaknak (és neki), ő meg mosolyog cukin, majd két mondatom között eszébe jut, hogy vajon milyen ruhát vegyen fel a hétvégi ünnepségre...
Az a furcsa, hogy amúgy teljesen élhető a dolog az egész kapcsolat egyszerű szinten, nyugis, békés, és kellemes, konfliktuskezelés szempontjából tökéletesen lehet kommunikálni vele (nem azért, mert mindig igazat adna, én is ugyanúgy hajlok dolgok felé, ha látom szeretne valamit, nem élek vissza), tökéletesen együtt lehet működni vele, de sokszor az az érzésem van, mintha egy kutyám lenne, akit meg lehet simogatni, szeretgetni és beszélni hozzá, de ő nem beszél (csak nagyon szűk témákról), mert az egy kutya, az ember legjobb barátja, aki melletted van.
Úgy tudnám összefoglalni, hogy "egyszerű" a szó jó és rossz értelmében egyaránt.
Sajnálom ezt, mert amúgy ezt leszámítva a többi téren eddigi legjobb párkapcsolatom (és magasra tette az exem a lécet az "utódjának"), de elgondolkoztam, hogy ez mennyire működik hosszabb távon, mert nekem igényem lenne mindenféle jellegű kommunikációra, információcserékre, és mellette kicsit "szomjas" maradok ilyen téren.
Alkalmazkodó, hajlandó tanulni (legalábbis próbál úgy csinálni), felnéz rám. Még nagyon az elején van a dolog, habár ő már szerelemről beszél, részemről egyelőre egy erős vonzódás, de szerelemnek még nem nevezném, ez a különbség miatt kicsit félek "elengedni magam" ilyen szempontból. El tudom képzelni anyának, és szerintem követne mostani fejével, később aztán kitudja. Neki nem terhes a különbség, ha nem mondom, neki fel sem tűnik, hogy probléma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!