Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek az intelligenciabe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az intelligenciabeli különbség mennyire lehet hosszútávon probléma egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Fiú 125, lány 94 (Mensa teszt alapján), és erősen érződik is a különbség gondolkodásmódban, életvitelben, stb.

2017. aug. 2. 07:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Felmérésekben, tesztekben nem hiszek, mivel jó párat én is manipuláltam, mivel munkával kapcsolatban, sokat kellett kitölteni.

A tényleges különbségek láthatók, érezhetők, elmúlik a rózsaszín köd, jönnek a problémák.

2017. aug. 2. 07:55
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
ha totálisan ellentétek vagytok gondolkodásmódban akkor nem fog működni. legalább 1-2 dolognak kell lennie amiben egyetértetek.
2017. aug. 2. 08:00
 3/11 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem hasonló szituban vagyok, a párom nem egy észlény. De rájöttem, hogy ez jobb, mint ha egy hasonló tipusú emberrel lennék mint én. Mivel szeret, sok mindenben hallgat rám, felismerte, hogy tudok ezt azt, ezáltalán úgymond magam kedvére tudom formálni, mert van kapacitása honnan-hova eljutni.

Egy intelligens nővel szerintem rosszabb, mert mindent jobban fog tudni, sosem fogod tudni meggyőzni, és az esetleg álláspontjához való ragaszkodás miatt még csak több vita is lesz.

Szerintem a kulcs, hogy vezesd, formáld, anélkül, hogy tudná. Úgy mond tanítgasd. Legjobb szerintem. :)

2017. aug. 2. 08:18
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Egy autista gyerek anyukájaként annyit tudok mondani, hogy a tesztekkel mért IQ semmit nem jelent, és még egy magas IQ-val rendelkező embernél is lehet jelen alacsony(abb) érzelmi intelligencia, márpedig az együttélés szempontjából az érzelmi intelligencia fontosabb. És ott főleg a nők vezetnek amúgy is. Az, hogy két ember gondolkodásmódja, életvitele különbözik, már inkább probléma lehet, akár két zseni között is. Szóval a számokon túl kéne tudni nézni és a másik embert LÁTNI.
2017. aug. 2. 08:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A tesztek nem érdekelnek, de ha a párom intelligenciája észrevehetően kisebb lenne, az kikészítene.

Ha a gondolkodása más, azt el tudom fogadni, hacsak nem totálisan más. Viszont egy tompa agyú férfival nem tudnék együtt lenni.

2017. aug. 2. 11:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, az okosabbnak van-e igénye hasonló szellemi szinten levő partnerre. Mert van olyan, amikor nincs, mert inkább élvezi azt, hogy a másik ilyen "boldogok a lelki szegények" szinten boldog, mert nem gondolkodik el semmin, ezért nem is találkozik komoly gondokkal, és kedves és csacsogós és cuki, vagy épp lehet manipulálni vagy okosabbnak tűnik mellette.
2017. aug. 2. 11:42
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
minállunk is ez a baly. Pontossan. Hogy én tull okossvagyok ő meg nemaz és aztán ez kifelyti a hatását a pár kapcsolatunkra iss. De nem is kicsit ám! Multkorr is segitettem nekia kereszt relytvényben és már naggyon idegesitet az hogy én vagyok az okosab.
2017. aug. 2. 12:13
 8/11 A kérdező kommentje:

Nos, én is úgy vagyok, hogy nem zavarna, ha különböző dolgokban másképp gondolkozna, csak gondolkozna valahogy dolgokról, hogy a kommunikáció ne abból álljon, hogy én beszélek valamiről a falaknak (és neki), ő meg mosolyog cukin, majd két mondatom között eszébe jut, hogy vajon milyen ruhát vegyen fel a hétvégi ünnepségre...

Az a furcsa, hogy amúgy teljesen élhető a dolog az egész kapcsolat egyszerű szinten, nyugis, békés, és kellemes, konfliktuskezelés szempontjából tökéletesen lehet kommunikálni vele (nem azért, mert mindig igazat adna, én is ugyanúgy hajlok dolgok felé, ha látom szeretne valamit, nem élek vissza), tökéletesen együtt lehet működni vele, de sokszor az az érzésem van, mintha egy kutyám lenne, akit meg lehet simogatni, szeretgetni és beszélni hozzá, de ő nem beszél (csak nagyon szűk témákról), mert az egy kutya, az ember legjobb barátja, aki melletted van.

Úgy tudnám összefoglalni, hogy "egyszerű" a szó jó és rossz értelmében egyaránt.

Sajnálom ezt, mert amúgy ezt leszámítva a többi téren eddigi legjobb párkapcsolatom (és magasra tette az exem a lécet az "utódjának"), de elgondolkoztam, hogy ez mennyire működik hosszabb távon, mert nekem igényem lenne mindenféle jellegű kommunikációra, információcserékre, és mellette kicsit "szomjas" maradok ilyen téren.

2017. aug. 3. 08:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen probléma lehet, bár ha a lány - annak ellenére, hogy kicsit butuska - alkalmazkodó, hajlandó tanulni, felnéz rád, jó anya lenne, szereted, akkor talán működne. Ha a lánynak nem terhes ez a különbség, és anyaként is hajlandó téged követni, amennyire tud.
2017. aug. 3. 10:01
 10/11 A kérdező kommentje:

Alkalmazkodó, hajlandó tanulni (legalábbis próbál úgy csinálni), felnéz rám. Még nagyon az elején van a dolog, habár ő már szerelemről beszél, részemről egyelőre egy erős vonzódás, de szerelemnek még nem nevezném, ez a különbség miatt kicsit félek "elengedni magam" ilyen szempontból. El tudom képzelni anyának, és szerintem követne mostani fejével, később aztán kitudja. Neki nem terhes a különbség, ha nem mondom, neki fel sem tűnik, hogy probléma lenne.

2017. aug. 4. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!