Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, intelligencia, hahó?

Figyelt kérdés

Némileg értelmetlen a kérdés. Egyértelmű hogy vannak olyan nők akiknek az intelligencia, műveltség fontos, de miért szorult ez ennyire háttérbe? Huszon évesen nem tudok egy nőt sem találni akit ne tartanék gyerekesnek, hol ott én is messze vagyok attól a szinttől, amit értelmiséginek neveznek.

Olvasom itt a kérdéséket, tele hülye gyerekes dolgokkal, korombeliek már is ott hagyták az iskolát és dolgoznak, egyetemen ugyanilyen ilyen hülye gyerekek, ahol minden a buli és az ivászat körül mozog. Kicsit kétségbeejtő, a világnak már nem érték a tudás?

2018. márc. 3. 13:07
 101/150 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos egyébként, hogy a "túlkomolyodás" a helyes. Kicsit jó, ha gyerek lelked tud maradni. A tudás például semmit nem ér, ha nem adhatod át másnak. Ha mindent tudnál, de soha nem mondhatnád vagy mutathatnád meg senkinek, akkor maximum saját hasznodra válhat (már ha olyan jellegű a tudás). Tehát a valódi érték a szociális interakciókban van. Tehát ha innen nézzük, sokkal hasznosabb a buli és ivászat (mert szociális interakcióhoz vezet), mint az, ha tudsz fejből 4 Shakespeare könyvet. Persze ez sarkos példa, de szerintem elgondolkodtató. Ugyanolyan kicsit ez, mint a hit vs tudomány kérdése. A tudomány is csak egyfajta hit. Csak nem dogmának, hanem "axiómának" nevezi azt, amire azt mondja "mert úgy van és kész". Vannak alap axiómák, mint "minden ami az univerzumban létezik az ember számára megfigyelhető és emberi ésszel felfogható". Ha kiderülne, hogy bármelyik nem igaz, az egész tudományos világ értelmét vesztené.
2018. aug. 26. 13:47
 102/150 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom, hogy a valódi érték az emberi kapcsolatokban rejlik. A mai információ alapú világban valóban kiemelt szerepe van a tudásnak, viszont a legnagyobb hozzáadott értéket akkor tudod megteremteni, ha egy területre specializálódsz. Mivel egyre több és méllyebb terület ismerete szükséges ahhoz, hogy boldogulni tudj, ezért nem az a megoldás, hogy mindent megtanulj, hanem az, hogy azokkal az emberekkel tudjál kapcsolatot teremteni, akik egy másik területre specializálódtak. Ehhez azonban fejlett szociális képességre van szükség, ami benned láthatóan nincs meg. Hiába tudsz Nietzschetől idézni, ha senki nem fog veled szóbaállni, mert egy arrogáns pőts vagy.
2018. aug. 26. 14:24
 103/150 A kérdező kommentje:

Semmit nem ér, ha nem adhatom át másnak? Már hogy a csudába ne érne valamit.

"Ha mindent tudnál, de soha nem mondhatnád vagy mutathatnád meg senkinek, akkor maximum saját hasznodra válhat (már ha olyan jellegű a tudás)." - Tesla jutott eszembe. Az ő kutatása is érték volt, már azelőtt is, hogy rájöttünk volna a csalásra. Nem akkor vált értékké amikor mindenki számára felfedték.

"Tehát a valódi érték a szociális interakciókban van. Tehát ha innen nézzük, sokkal hasznosabb a buli és ivászat (mert szociális interakcióhoz vezet), mint az, ha tudsz fejből 4 Shakespeare könyvet."

Igen, mert csak bulival és ivászattal lehet szociális interakciókba kerülni.

Az intelligencia és az emberi kapcsolatok nem hinném, hogy kizárják egymást. Sőt talán ezt ötvözi valamelyest az érzelmi intelligencia, ami annyira felkapott lett manapság, mégis lemerem fogadni, hogy senkinek fogalma nincs a kettőről. Az érzelmi intelligencia megjelenésével arra következtethetünk, hogy önmagában sem az intelligencia, sem az érzelmi intelligencia magas szintje "nem elég a sikeres élethez". A kettő nem zárja ki egymást. Egyébként én az érzelmi intelligenciával is foglalkoztam. Nem hiszem, hogy bármelyik oldalról deffektes lennék. Ez akkor csúszok ki, mikor a másik igen. Érdemes elolvasni egy-egy könyvet az érzelmi intelligenciáról, amely a szociális interakciók bábjátékosa, aztán ellehet gondolkodni, hogy amit nap mint nap látunk, az vajon jó-e. A szociális interakció is, akárcsak egy állítás lehet helyes és helytelen, valós és valótlan. Már megint miből gondolod, hogy senki nem áll velem szóban? Én egy ideig, amíg Pesten éltem, volt szerencsém az ország kiváltságos köreiben mozogni. Ott könnyedén szót értettem az emberekkel. Azután el kellett költöznöm. A második egyetememre sajna már nem volt ott ez a közösség, viszont elég hamar megtaláltam a hangot a professzorokkal és tanáraimmal és később cégvezetőkkel. Úgyhogy, azt állítani, hogy nekem nem fejlett a szociális képességem, ugyancsak gyenge találgatás. Ez is jól bizonyítja, hogy milyen borzalmasat ismeritek ki az embert, aki nem "közületek" való, így engem is. Az is nagyon érdekes, hogy már egy jó pár oldal után, szinte - ezen az oldalon már már szokásához híven - senki nem válaszol a kérdésre, hanem engem pszichoanalizál, hogy milyen defektem és betegségem lehet. Ez mind mind nagyon beszédes.

2018. aug. 26. 15:47
 104/150 anonim ***** válasza:
100%
Azt kellene látnod, hogy ezek nem fekete-fehér dolgok. Az, hogy fejből fújod a relativitás elméletet, semmivel sem tesz jobb emberré annál, aki "aki bulizós ivászat"tal él. Mert nem ez határoz meg egy embert. Ez nem valami kiváltság, hogy "150-es iq-m van, jé, miért nem nyaljátok a s_ggem?" Nem azt írtam, hogy kizárólag így lehet szocializálódni. Hanem, hogy még ez is hasznosabb, mint a céltalan tudásfelhalmozás. A tudás önmagában még mindig nem érték, hanem az lehet az érték, amit esetleg teremteni, alkotni tudsz vele. Felhasználni kell, nem felhalmozni. (#101 voltam)
2018. aug. 26. 16:03
 105/150 anonim ***** válasza:
100%
Én próbáltam érdemben válaszolni a kérdésre, de az derült ki, hogy valójában nem az intelligens és/vagy tudásra szomjas embereket keresed, hanem az olyanokat, akiknek az értékrendje azonos a tiéddel. Innentől kezdve nem értem, mit szeretnél megtudni még. Miért nincsenek többen? Azért, mert csak. Arra, hogy ki milyen okoknál fogva vált azzá az emberré, aki ő jelenleg, valóban csak a pszichológia adhat magyarázatot, de nem hiszem, hogy ki lennél azzal segítve, ha belebonyolódnánk az analízisbe. Attól még a helyzet változatlan maradna.
2018. aug. 26. 18:01
 106/150 A kérdező kommentje:

Te a lexikális tudásról beszélsz. Én nem erről beszéltem, de egyébként az egész kérdés túl lett misztifikálva. Nem érték a nők szemében ha valaki intelligens. Legalábbis a többség szemében ez már nem értek, mi több taszító. Egyébként de jobbá tesz. Ha fejből fújom a relativitás elméletet és értem is, akkor már legalább van valamim még egy "bulizós, ivós" idióta csak pazarolja az életét semmivel. Ki mondta, hogy nyald ki a seggem, mert 150-es az IQ-m? Céltalan tudásfelhalmozás != intelligencia, tegyük tisztába a fogalmakat. A tudás önmagában igenis érték, nyilvánvalóan nem elégséges, de értékes.

Nem kell azonosnak lennie az enyémmel, elég ha csak benne van abban a skálában, amivel egyeztetni tudom az én saját értékrendemet.

"Innentől kezdve nem értem, mit szeretnél megtudni még."

A kérdés abszolút jogos, egyébként a kérdésem leírásának első mondatával jeleztem is, hogy tudom kvázi erre nincs válasz vagy mint oly sok minden, ha van is rá válasz, akkor hiába fogom tudni, akkor sem fog változni semmi. A kérdést egy feldúlt állapotomban írtam ki. Hogy mit várok? Nem tudom, konstruktív vitát? Gondolatokat? Hogy ne csak hülye kérdések legyenek ezen az oldalon? Nem tudom pontosan mit várok, de kíváncsian olvasok minden egyes hozzászólást. Igen, most olvasom, hogy te is leírtad, semmi nem változna.

Nyilván tudjuk egyébként, hogy miért történt ez. Inkább sejthetjük. Régen nők elvoltak nyomva. Most fordult a kocka, kiélvezik. Ezzel együtt párhuzamosan megjelent a fogyasztói társadalom, eljött az informatika kora. El személytelenedtünk, a bulvár teljesen átmosta az agyunk, kiölték a kreativitásunk, a fantáziánk, a személyiségünk. A személynek nem profitáló eladni, a tömegnek annál inkább, így egy tömeget alkotnak és utána kielégítik minden fogyasztói igényüket. A nők már nem k**vák ha a testükkel érzékenyek, vagy ha k**vák is, nem számít, mert kár is tagadni, mindegyikre jön több száz állatias lúzer, aki kétségbeesettségében megdugná. Egyenlőtlen lett a piac. Kényelmes, könnyebb út. Mindenki a kényelmet és az élvezeteket hajhássza, a boldogságot. Csak én tudod, akkor sem lennék képes így viselkedni. Nem mindig az a jobb, ami könnyebb. Nem ugyanaz jól érezni magad és jónak lenni.

2018. aug. 26. 19:05
 107/150 anonim ***** válasza:
Mostmár a 11. oldal közepén járunk a válaszokat illetően, de még mindig nem válaszoltad meg azt a kiírásod szempontjából fundamentális kérdést, hogy mire alapozod azt, hogy a legtöbb nő gyerekes, unintelligens, akár egyetemista, akár a sarki péknél dolgozik? Amíg ezt nem tudod tisztázni, az egész kérdésed nem nyer értelmet. Megint visszakanyarodhatnánk arra a témakörre, amit nemrég ecseteltem neked, hogy a világot objektíven nem tudod megítélni, mert csak egy nagyon apró szegmensével kerülsz kapcsolatba. Ergo ha te egész életedben mondjuk csak az egyetemi kávézóban és a discoban szocializálódsz (tudom, hogy nem pont ezen a két helyen, példaként hozom ezt fel), akkor nagyrészt olyan típusú emberekkel is fogsz találkozni. Én rengeteg intelligens nőt ismerek, akikkel élmény együtt lenni (nem szexuális értelemben is). Nem lehet, hogy te is az általánosítás hibájába estél?
2018. aug. 26. 20:41
 108/150 A kérdező kommentje:

Tapasztalat. Tapasztalom körülöttem, az egyetemeken, az iskolában, az utcán, az országban, a politikában, a facebookon, itt. Sok helyen. Persze igazad van, ez az én környezetem. Általánosítás hibája? Az általánosítással semmi baj nincs, egészen addig amíg helytálló. Nyilván nem gondolom, hogy az összes nő ellene van az intelligenciának.

"Egyértelmű hogy vannak olyan nők akiknek az intelligencia, műveltség fontos, de miért szorult ez ennyire háttérbe?"

Azért valamelyest mondhatjuk, hogy nem 1-2 emberből következtettem erre az álláspontra és szerintem badarság lenne tagadni, hogy ez ma az általános. Így mi is a kérdésed, mit nem tisztáztam?

2018. aug. 26. 21:30
 109/150 anonim ***** válasza:
100%
Mindenre van valami silány kifogása. Ne pazaroljátok az időtöket. Meddő vita ez. Falra hányt borsó.
2018. aug. 26. 22:30
 110/150 anonim ***** válasza:
100%

"Tapasztalat. Tapasztalom körülöttem, az egyetemeken, az iskolában, az utcán, az országban, a politikában, a facebookon, itt."

Nem nagyon van kivel beszélgetni komolyabb témákról. Férfiakkal nem szeretek, mert sokszor arrogánsak. Alapból maguknál butábbnak kezelik a nőket (még azok is, akiknek csak a nyolc általánosa van meg...), egész addig amíg a konkrét nő nem bizonyítja ennek az ellenkezőjét. Nem éri meg a vesződséget.

A nőket meg sokszor tényleg nem érdeklik komolyabb témák, inkább csak a mindennapok történései.

Mélyebb beszélgetésekre maradnak a legközelebbi barátok. Ergo kívülállók szemében én is felületesnek tűnhetek.

2018. aug. 26. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!