Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom az anyjának panaszkodott, hogy nem főzök rá, jogos a felháborodásom?
Nem szeretek főzni, időm se nagyon van a fősuli meg munka mellett, max hétvégén főzök. Párom már többször szóvá tette, most pedig odáig ment, hogy az anyjának panaszkodott, aki engem szidott le, hogy milyen háziasszony vagyok... Mindezt a párom és apósom előtt, ami nekem elég rosszul esett, és megalázónak éreztem. Megmondtam, hogy ehhez neki semmi köze, és legyen szíves ne szóljon bele az életünkbe. Azóta szóba se állunk, most hétvégén se voltam náluk. Párom azt szeretné, ha bocsánatot kérnék, szerintem viszont nem nekem kéne. Azt mondta, már megbánta, hogy elmondta az anyjának, mert nem akart ebből ekkora balhét.
Ti mit gondoltok?
24L
"nincs férfi vagy női munka, csak munka van"
Ez igaz. De meglepően sok korombeli lányt látok, akinek a munka nemtől függetlenül büdös, és legszívesebben az egész napját a közösségi oldalakon töltené, mert neki ez tetszik. És közben panaszkodik, hogy mekkora szemetek a pasik, hogy őt senki nem akarja így elfogadni, de bezzeg egy igazi férfi az a tenyerén hordozná... aha, a kukáig :)
Anyóstól nem kérnék bocsánatot - viszont a párommal leülnék megbeszélni, és kialakítanék egy kompromisszumot.
Nálunk hasonló a helyzet. Összeköltözés előtt párom pedzegette, hogy neki napi elvárás a melegétel, mert hát anyu is úgy szokta és amúgy is. Én kereken közöltem, hogy nem leszek házirabszolga - fogok főzni persze, de nem tudom azt vállalni, mint a háztartásbeli anyuka, hogy minden nap 2-3 félét főz, hogy az egész családnak legyen választék.
Plusz ha én főzök, akkor ő mosogat. :)
Nálunk ez volt az eredeti kompromisszum, hogy a főzést vállalom, ha nem is mindennap, cserébe a házimunka más részébe jócskán besegít.
Azóta már élesben élünk együtt egyébként, és miután kipróbáltuk ezt, hogy "mindennap főzök", ő maga állapította meg, hogy ez nem jó, hogy még a kevés időt is elveszem tőlünk. Most heti 3-4 nap főzök meleget, igyekszem annyit, hogy jusson másnapra is (bár ezt még tanulni kell, otthon 26 évig azt a fajta főzést tanultam, hogy ne legyen maradék :)), és ez mindkettőnknek jó. Ja, és ha főzök, párom kiköltözik a konyhába mellém tablettel, hogy ne egyedül ácsorogjak a kaja mellett, amíg ő elgépezget... :) Így remek beszélgetések szoktak alakulni, vagy ha újfélét főzök, akkor ő nézegeti a recepteket. Vagy befogom segíteni. :)
Javaslom, próbáld ki, hogy a kedvéért változtatsz kicsit, plusz nektek a balhé miatt egy alapos beszélgetés is kell. Nem várhatja el, hogy minden nap a konyhában töltsd el az estét, de lehet ebből még jó alkut kialakítani. Anyóstól viszont nem kérnék bocsánatot - ha ő nyit felém, elfogadom, nem akarnék rossz viszonyt, de nem mennék oda nyalizni. Nem volt jogos a beleszólása, és a párod árulkodása sem.
Épp ezért nem tértem ki részletesen arra ami a kérdésben szerepelt. Azt valóban nem tartom fair dolognak, hogy az anyjának panaszkodik ezekről aki utána beleszól, semmit nem segít a kapcsolaton. Ha a kérdezőt vagy a párját ez ennyire zavarja akkor beszéljék meg vagy próbálják meg közösen csinálni.
Továbbá nem az egész női nemet ítélem meg, de látok amit látok és látom a tendenciát is ami ezekhez az egyre gyakoribb problémákhoz vezet.
Azért pedig, hogy az új évezredben jóval több lány büszkélkedik azzal, hogy mennyi alkoholt tud meginni anélkül, hogy eszeméletlen igya magát, de főzni nem főz merthogy nem nemhez kötött, nem ad sok okot a helyeselésre.
Ha én nő lennék és ezeket olvasnám a saját nememtől akkor elsüllyednék szégyenemben, nemhogy kiállok értük. Ezen kellene elgondolkodni. Akinek persze nem inge az nem veszi magára és kivételek is vannak természetesen, de egyre és egyre ritkább. Jelenleg pedig már a kivételek vannak kisebb arányban mert mint mondtam, nagyobb arányban látom/hallom azt, hogy egy husznéves (egyetemista) lány több alkalommal rúg be hetente mint ahányszor fakanalat fog. És ez most nem a kérdező ellen szól, nem is elsősorban a kérdéshez kapcsolódik
Most komolyan, erre vagytok büszkék?
"Most komolyan, erre vagytok büszkék?"
Igen! Én pl nagyon büszke vagyok rá, hogy tanultam, hogy kitapostam az utam, így azt csinálhatok a szabadidőmben amit csak akarok és nem szorulok egy férfi jóindulatára.
Havi 300+ óra munkával folyamatosan ismeretlen emberek között szerintem elég sokat kimozdulok a való világba...
Ismét nem csalódtam, megint csak teljesen "vakon" okoskodsz bármilyen értelmes érv nélkül.
Én azt nem értem, hogy eddig nem élt egyedül, vagy éhezett, vagy anyuci hordta neki a kaját? A főzés meg a takarítás nem nemspecifikus munka, ha valaki egyedül él, de ha összeköltözik egy ellenkező neművel, akkor mindjárt férfi meg női munkák lesznek? Előtte el tudta végezni, utána már derogál?
Nálunk sosem volt ebből probléma, aki éhes, csinál magának kaját, vacsorára meleget szoktunk enni, amit az főz meg, aki előbb hazaér, jobban ráér vagy kevésbé fáradt. Megbeszélés kérdése. Én szeretek főzni, de nem olyannak, akit kötelező kiszolgálni.
A kérdező nem vágyik meleg kajára, és nem is szeret főzni, akkor miért is kéne főznie? Persze kedvességből néha meglephetné a párját némi főtt étellel, de hülyeség elvárni tőle. Ez kb olyan, mintha én elvárnám a páromtól, hogy ő tankolja a kocsimat, amit soha nem használ, csak azért, mert többet keres nálam (amúgy nem).
"megint csak teljesen "vakon" okoskodsz bármilyen értelmes érv nélkül"
Milyen jó emberismerő vagy, hogy 1 kommentől, amit írtam, de már látod az összes eddigiek amit az oldalon tettem. tyű. Akkor ezek szerint napi 15 órában nyomod a gyakorikérdéseket munkaidőben és erre vagy büszke? Ha nem lenne látható a neved, akkor még el is hinné az ember, de mivel minden kérdéshez hozzányögsz vmi önsajnáltató sz.rságot, így nehéz elhinni, hogy nem egy kis munkanélküli pattanásos kamasz vagy, mert a válaszaid ilyen rtelmi színvonalról árulkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!