Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nekem miért nincs beleszólásom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, barátnőm pedig 34. Fogamzásgátlót szedett, de mégis teherbe esett. Én el akarom vetetni, ő viszont megtartaná. Nyilván az ő teste, de csak van valami beleszólásom, nem?
2012. dec. 13. 09:45
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/346 anonim ***** válasza:
24%

De nem is tudományos publikációban hivatkoztam a wikipediára, hanem egy internetes fórumon. Mi viszont használjuk a wikipedia cikkeit az oktatásban, a jobban kidolgozott részletek sokszor elérik a legjobb lexikonok szintjét. (Mivel a "törzsanyag" [haha] onnan származik.)

Egyről beszélünk: az abortusz olyan, mint a prostitúció. Volt, van és lesz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt pozitív erkölcsi normaként vagy természetes "megoldásként" kellene elfogadnunk pl. az "apa" kényelme, nyugalma érdekében.

2012. dec. 16. 16:52
 232/346 anonim ***** válasza:
27%

Mire végigolvastam itt az abortusz mellettiek és ellenzők vitáját.. este lett lassan:D

27N vagyok, második gyermekünket várjuk.

Én személy szerint megértelek. S egy ab-n is túl vagyok. S hogy miért? Mert 20 éves,nappalis egyetemista voltam. Párommal meg fiatal kapcsolat volt a mienk, s hiába védekeztünk ovszerrel is,meg gyógyszer de a tapasztalat hiánya megtette hatását...( még az elején,de mégis csak anélkül az igazi:D:D ezt mindenki belátja:D:D) párom meg a melóhelyén épp hogy másfél hónapja dolgozott. Ez nem volt ideális szerintem. Párom szerette volna de én nem szerettem volna ott hagyni az egyetemet. Főleg egy fiatal kapcsolat miatt,pedig ő is egyidős velem.

Most már vele terveztük a kistesót a lányunknak. Együtt.

Szerintem ezt a ti esetetekben nektek kettötöknek kell megbeszélni. HA a csaj meg akarja tartani akkor te sajnos nem tudsz beleszólni legyen vagy nelegyen... Mivel 34 éves,már gondolom dolgozott is szóval tuti nem csak gyest kapna hanem gyedet is ami a jövedelem 70 vGÍY VMENNYI %-A. Üljetek le szépen együtt kettesben és beszéljétek meg..

2012. dec. 16. 18:36
 233/346 anonim ***** válasza:
35%

A wikiédia??? Na ne röhögtess kérlekszépen....ha bármelyik egyetemen megtudják, hogy wikipédiából csináltad a kiselőadásod vagy a beadandód örülhetsz egy kegyelem kettesnek....hitelesség nulla,bárki szerkesztheti.

Azt pedig,hogy nem hiszed el az a te bizonyítványod...azért mertem közbeszólni a görögökkel kapcsolatban mivel egész véletlenül ebből írtam a doktorimat,tehát mondhatni kompetens vagyok a témában.

Attól pedig nem lesz valótlan,hogy lepontoznak a teljesmértékben elvakult abortusz ellenesek....

2012. dec. 16. 21:01
 234/346 anonim ***** válasza:
90%

Ne szórakozz már velem, ez egy publikus fórum, ahol egy szegény kiscsóka pánikhangulatát próbáljuk meg fokozni vagy enyhíteni a szerelem, szex > párkapcsolatok rovatban... Első blikkre teljesen jó kis hivatkozás volt a wikipedia.

De ha értesz hozzá, akkor te is teljesen tisztában vagy azzal, hogy az extenzív népesedéspolitikát folytató társadalmak normatív rendszereiben a magzatelhajtás soha nem volt támogatott dolog.

2012. dec. 16. 21:43
 235/346 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként meg a wikipedia nem annyira rossz dolog, mint amennyire kis hazánkban divatos dolog fújolni.

Jobb egyetemeken komoly kutatócsoportok dolgoznak a wikipedia javításán.

2012. dec. 16. 21:44
 236/346 anonim ***** válasza:
47%

"az extenzív népesedéspolitikát folytató társadalmak" - pontosan erről van szó, hogy az éppen aktuális társadalmi törekvéseknek kellene az egyénnek megfelelni... Kínában pl. ha egynél több gyermeked van, deviáns vagy...

És mivel kevés a gyerek, tiltsuk be az abortuszt... ha sok a gyerek, akkor meg támogassuk. Az egyén vesse alá magát a társadalmi érdekeknek.

Így gondoltad?

2012. dec. 16. 21:45
 237/346 anonim ***** válasza:
18%
Na, most már megnéztem azt a hivatkozott wiki szócikket. Egy, azaz egy szerző művére hivatkozik... innentől számomra nem hiteles.
2012. dec. 16. 21:47
 238/346 anonim ***** válasza:
90%

Kérdezd meg #233-at, ezek szerint ő is szakmabeli, de az abortuszpártiak táborából, neki talán jobban hiszel.

Most nem érek rá hivatkozásrengeteg generálni olyan könyvekből, amelyek számotokra nagy valószínűséggel nem hozzáférhetőek; de munkahipotézisként fogadjuk el azt, hogy a "tigetosz-intézmény" nem úgy működött, ahogyan azt a köznyelv használja.

Az extenzív népesedéspolitika relevanciája pedig pontosan az, hogy 90 ezer élveszülésre esik 60 ezer abortusz, és évente eltűnik egy egész város (35 ezer ember) Magyarországról. Azt soha senki nem gondolta, hogy teljes tiltással le lehetne szorítani ezt a számot nullára, de legalábbis mérsékelni lehetne, ha az abortuszt a valós értékén kezelnék a fiatalok.

Azért vagyok így berágva az abortuszra, mert az unokahúgom két hónapja abortuszt csinált egy hasonló fiatalember miatt, aki számára a gyermekáldás "most nem aktuális". A kiscsaj meg elment, meggyilkoltatta a magzatát és nem rúgta seggbe a csávót.

2012. dec. 16. 21:55
 239/346 anonim ***** válasza:
0%
MI nem vagyunk túlnépesedett társadalom? Milyen tekintetben? Igenis azok vagyunk, hiszem 10-15% körüli a munkanélküliség, szóval az optimális létszám elérése érdekében pont hogy csökkenteni kellene az ország lakosságát.
2012. dec. 16. 22:02
 240/346 anonim ***** válasza:
57%

"Azért vagyok így berágva az abortuszra, mert az unokahúgom két hónapja abortuszt csinált egy hasonló fiatalember miatt, aki számára a gyermekáldás "most nem aktuális". A kiscsaj meg elment, meggyilkoltatta a magzatát és nem rúgta seggbe a csávót."

Vagyis ezt a példát rávetíted szerencsétlen kérdezőre... és persze mindig a férfi tehet mindenről... az unokahúgod simán dönthetett volna úgy is, hogy megtartja a gyereket. Az abortusz az ő döntése volt, nem másé... arra viszont senkit nem lehet kényszeríteni, hogy összekösse az életét valakivel, akivel ő nem akarja.

2012. dec. 16. 22:07
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!