Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?
A hippokratészi eskü eredeti szövege tételesen tiltja az abortuszt.
"Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó méhgyûrût."
Az egyik legősibb erkölcsi tilalomról van szó, amely minden társadalomnak alapvető érdeke, kivéve talán a modern túlnépesedett társadalmakat, de mi messze nem tartunk ott.
Óriási tévhitben élsz.... A Taigetosz intézménye megfelelt a mai örökbefogadásnak. Ha valaki a Kérdezőhöz hasonlóan nem akarta felnevelni a gyermekét, akkor kivitte a hegyhez, ahonnan mások örökbefogadták. Egyetlen csecsemőt sem öltek meg.
Egyébként ez a hozzászólás is pontosan jellemzi azt a mérhetetlen nagy tudatlanságot, ami a magyar társadalmat úgy általában kulturális és etikai vonalon jellemzi. Remélem, minél gyorsabban bevezetik a kötelező etika-oktatást, és lassan talán oszlani kezd a sötétség... Bár elvileg szexuális felvilágosítás is van évtizedek óta, és pont ez a kérdés mutatja, hogy mint a falra hányt borsó...
Most ,hogy megemlítettétek a görögöket már én is közbeszólnék. Nagyon okosnak érzi itt magát néhány abortusz ellenes....megértem,hogy valaki nem tudja elfogadni. De "abortusz" azóta van mióta az ember létezik.
Kiemelnék egy részt ha valaki még olvasni és utána járni is lusta csak löki a hülyeséget amit egyszer hallot valahol...
"Az ókori görög és római kultúrában elfogadták az abortuszt és a nem kívánt újszülöttek elpusztítását. Spártában azonban, az állam katonai erejét tartva szem előtt, tiltották az abortuszt, és a megszületett és alkalmatlannak ítélt csecsemők elpusztítása is természetes eljárás volt, melyről szintén a közösség érdekeit szem előtt tartva döntöttek."
Tehát ez nem vita kérdése....abortusz mindig is volt és mindig is lesz. Az, hogy valaki egyetért e vele vagy sem az egyéni döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!