Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?
# 181
nem az. az hogy te gyerekként tekintesz rá az a te dolgod
Kedves Kérdező nincs könnyű dolgod.
Igaziból én a következőt tenném ilyen esetben leülnék a párommal és végig zongoráznám az összes lehetőséget.
Ha együtt maradtok és megtartjátok a gyereket, ha együtt maradtok és nem tartjátok meg a gyereket de később nem lesz lehetőségetek egy közösre, ha nem maradtok együtt és elveteti a babát, ha megtartja de szétmentek akkor milyen helyzet áll fent.
Ennek tükrében tudnám elképzelni a döntés hozatalt. Mert sajnos nekem az a tapasztalatom, ha később a férfi gyereket akarna de a nő nem tudna teherbe esni arra ugyan úgy rámehet egy kapcsolat. Rokonomnál volt erre példa.
Bár nagyon fejlett a mai orvos tudomány sajnos ez benne van a pakliba, hogy később a párodnak nem lehet többé gyermeke.
Viszont én a párommal közösen próbálnék döntést hozni nem zárnám ki az ő véleményét sem. Semmiből sem még egy tök alap dolognál is előbb kikérem a véleményét és csak azután döntök. Ha meghívást kapuink valahonnan és tudom, hogy úgy is igent fog mondani még akkor sem mondok automatikusan igent, hanem fenntartom a jogot a döntés hozatalra a párom részéről.
Mikor élet az élet? Az egy nagyon nehéz kérdés. Erre úgy sem lehet olyan választ adni, hogy ténylegesen mikortól kezdődik, de már nekik is vannak jogaik.
Én amióta a lányom megszületett még jobban úgy gondolom, hogy abortuszra nem mennék. De tény bármikor lehetséges az az élet helyzet amikor nincsen más kiút.
Viszont elmondanám, hogy a fogamzásgátló mellett is teherbe lehet esni még annak ellenére is, hogy rendesen szedi a nő. Pl ha más gyógyszert is szed, ha dohányzik a nő, ha beteg lesz, amit nem is feltétlenül vesz észre a nő. Pl egy kisebb hasmenés ami egy nap alatt átmegy rajta illetve antibiotikum szedése kapcsán is romlok a gyógyszer hatékonysága.
Egy fél éves kapcsolatot még nem mondanám, milyen hosszú ideig udvaroltál neki. Én igen is a páromnak mondtam volna, hogy óvszert húzzon. Szerintem sem túlzás a dupla védekezés. Hol van az megírva, hogy csak a nőnek a kötelessége a védekezés. Ráadásul nekem az a véleményem, hogy a fogamzásgátló nem is egészséges. Főleg ha hosszú ideig szedi az ember. Nem véletlen az, hogy olyan nehezen esnek a nők ma teherbe. Csak bekavarják a hormonháztartásukat. Én nem szedek de meg van a megfelelő védekezési módunk és addig ameddig nem akartamesni is estem teherbe.
Viszont én még most csak 5 hetes terhes vagyok lassan 6, de már őt életnek tekintem valószínűleg azért, mert meg sem fordult a fejembe az elvetetése, és mint babára és a családunk legkisebb tagjára gondolunk a párommal rá.
"egyáltalán hogy lehetne rá kényszeríteni? a hajánál fogva elrángatom, vagy mi?"
Nem csak fizikálisan,érzelmileg is rá lehet kényszeríteni valakit valamire......
ma 11:10
igen,mert így szebben hangzik :)
Izé, előző, ha valaki itt arra készülne, hogy megölje a csecsemőjét, jogosnak tartanád-e a jogos felháborodást, ti. hogy gyilkosnak kiáltsa ki a köz?
Ugyanígy ne bagatellizáljuk el a magzatgyilkosságot sem, a magzat ugyanis egy kis ember.
A magzatvédőkkel szemben nem jár ki ugyanez a bánásmód, ugyanis a magzatgyilkosok nem tudnak a saját morális koordinátarendszerükben más vádat felhozni, minthogy zavarják a nyugalmukat.
# 188
nyugodtan gondold így, ez az én látásmódomon nem fog változtatni
Izé,187-es!
Ha valakinek addig-addig rágom a fülét,addig eszem az életét,míg meg nem tesz valamit,szerintem az is rákényszerítés,ráveszem,rákényszerítem,nem sok különbség van.
Van aki olyan körülmények jó körülmények között is elvetetné a gyermekét: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Szerintem a kérdező akkor is elvetetné,ha nem féltené a jövőjét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!