Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nekem miért nincs beleszólásom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nekem miért nincs beleszólásom az abortuszba?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, barátnőm pedig 34. Fogamzásgátlót szedett, de mégis teherbe esett. Én el akarom vetetni, ő viszont megtartaná. Nyilván az ő teste, de csak van valami beleszólásom, nem?
2012. dec. 13. 09:45
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/346 anonim ***** válasza:
31%
#177: a "sejtcsomó" is "már létező gyermek". Ezt fogd fel.
2012. dec. 16. 07:08
 182/346 A kérdező kommentje:

# 181

nem az. az hogy te gyerekként tekintesz rá az a te dolgod

2012. dec. 16. 09:20
 183/346 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező nincs könnyű dolgod.

Igaziból én a következőt tenném ilyen esetben leülnék a párommal és végig zongoráznám az összes lehetőséget.

Ha együtt maradtok és megtartjátok a gyereket, ha együtt maradtok és nem tartjátok meg a gyereket de később nem lesz lehetőségetek egy közösre, ha nem maradtok együtt és elveteti a babát, ha megtartja de szétmentek akkor milyen helyzet áll fent.

Ennek tükrében tudnám elképzelni a döntés hozatalt. Mert sajnos nekem az a tapasztalatom, ha később a férfi gyereket akarna de a nő nem tudna teherbe esni arra ugyan úgy rámehet egy kapcsolat. Rokonomnál volt erre példa.

Bár nagyon fejlett a mai orvos tudomány sajnos ez benne van a pakliba, hogy később a párodnak nem lehet többé gyermeke.

Viszont én a párommal közösen próbálnék döntést hozni nem zárnám ki az ő véleményét sem. Semmiből sem még egy tök alap dolognál is előbb kikérem a véleményét és csak azután döntök. Ha meghívást kapuink valahonnan és tudom, hogy úgy is igent fog mondani még akkor sem mondok automatikusan igent, hanem fenntartom a jogot a döntés hozatalra a párom részéről.

Mikor élet az élet? Az egy nagyon nehéz kérdés. Erre úgy sem lehet olyan választ adni, hogy ténylegesen mikortól kezdődik, de már nekik is vannak jogaik.

Én amióta a lányom megszületett még jobban úgy gondolom, hogy abortuszra nem mennék. De tény bármikor lehetséges az az élet helyzet amikor nincsen más kiút.

Viszont elmondanám, hogy a fogamzásgátló mellett is teherbe lehet esni még annak ellenére is, hogy rendesen szedi a nő. Pl ha más gyógyszert is szed, ha dohányzik a nő, ha beteg lesz, amit nem is feltétlenül vesz észre a nő. Pl egy kisebb hasmenés ami egy nap alatt átmegy rajta illetve antibiotikum szedése kapcsán is romlok a gyógyszer hatékonysága.

Egy fél éves kapcsolatot még nem mondanám, milyen hosszú ideig udvaroltál neki. Én igen is a páromnak mondtam volna, hogy óvszert húzzon. Szerintem sem túlzás a dupla védekezés. Hol van az megírva, hogy csak a nőnek a kötelessége a védekezés. Ráadásul nekem az a véleményem, hogy a fogamzásgátló nem is egészséges. Főleg ha hosszú ideig szedi az ember. Nem véletlen az, hogy olyan nehezen esnek a nők ma teherbe. Csak bekavarják a hormonháztartásukat. Én nem szedek de meg van a megfelelő védekezési módunk és addig ameddig nem akartamesni is estem teherbe.

Viszont én még most csak 5 hetes terhes vagyok lassan 6, de már őt életnek tekintem valószínűleg azért, mert meg sem fordult a fejembe az elvetetése, és mint babára és a családunk legkisebb tagjára gondolunk a párommal rá.

2012. dec. 16. 09:42
 184/346 anonim ***** válasza:
90%

"egyáltalán hogy lehetne rá kényszeríteni? a hajánál fogva elrángatom, vagy mi?"

Nem csak fizikálisan,érzelmileg is rá lehet kényszeríteni valakit valamire......

2012. dec. 16. 11:04
 185/346 A kérdező kommentje:
én azt meggyőzésként ismerem
2012. dec. 16. 11:10
 186/346 anonim ***** válasza:
90%

ma 11:10

igen,mert így szebben hangzik :)

2012. dec. 16. 11:17
 187/346 anonim ***** válasza:
47%
Izé, előzők, létezik mindkét kategória, és nem lehet összemosni a két dolgot. Pl. amit itt a harcos magzatvédők megengednek maguknak idegenekkel szemben, azt nyilván megteheti ellenkező előjellel a kérdező is, pláne, hogy érintett. Azt meg nyilván nem, hogy mondjuk "ha megtartod, megölöm anyádat"...
2012. dec. 16. 11:53
 188/346 anonim ***** válasza:
30%

Izé, előző, ha valaki itt arra készülne, hogy megölje a csecsemőjét, jogosnak tartanád-e a jogos felháborodást, ti. hogy gyilkosnak kiáltsa ki a köz?

Ugyanígy ne bagatellizáljuk el a magzatgyilkosságot sem, a magzat ugyanis egy kis ember.

A magzatvédőkkel szemben nem jár ki ugyanez a bánásmód, ugyanis a magzatgyilkosok nem tudnak a saját morális koordinátarendszerükben más vádat felhozni, minthogy zavarják a nyugalmukat.

2012. dec. 16. 12:19
 189/346 A kérdező kommentje:

# 188

nyugodtan gondold így, ez az én látásmódomon nem fog változtatni

2012. dec. 16. 12:24
 190/346 anonim ***** válasza:
90%

Izé,187-es!

Ha valakinek addig-addig rágom a fülét,addig eszem az életét,míg meg nem tesz valamit,szerintem az is rákényszerítés,ráveszem,rákényszerítem,nem sok különbség van.

Van aki olyan körülmények jó körülmények között is elvetetné a gyermekét: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Szerintem a kérdező akkor is elvetetné,ha nem féltené a jövőjét!

2012. dec. 16. 12:28
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!