Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel lehet oldani ezt a paradoxont? 20 feletti diplomás lányok?
27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok....
Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra. Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt? Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik? Ezt mondják: "nem azért tanultam ennyit, hogy...". Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?
11:41 Nekem sem a diploma elvárásával van gondom. Két "gondom" van:
- A nem büfészakos, "karrierista" nők ha háziasak is, elvárják a házimunka megosztást. Azt tapasztalom, hogy ha ezt nem kapják meg a hasonló értelmi szintű partnertől, inkább hajlamosak "lefelé" házasodni. Egy nő sem azért tanul 5-6, vagy akár több évig, hogy aztán eldobja ezt, és házimunkázzon. Az is igaz, hogy manapság a házimunka főleg női munka, a férfi munkák eltűntek, városon szinte minimális mértékben sincsenek jelen.
- Egy ilyen nő nem vár "férfias irányítást" az általad említett értelemben. PARTNERT keres, akivel közös munkamegosztásban együttműködhet. A "karrierista"/magas végzettségű nőkre jellemző, hogy határozottak, jók a szakmájukban, nem igénylik, hogy másvalaki irányítsa az életüket, ők pedig a biztos hátteret adják meg a férfinak, hogy az sikeres lehessen. Szeretnének családot, de ezeknek a kompromisszumoknak a figyelembevételével- és olyan partnerrel, aki ezt tudja nyújtani nekik. :) Nagyok az elvárásaik? A kérdezőnek is. A kérdező is "lejjebb" adhatja, ahogyan az említett nők is kiegyeznek egy szegényebb-kevésbé sikeres-kevésbé tanult, ám "házias" (házimunkába besegítő) partnerrel, akivel együttműködve úgy tudnak családot alapítani, hogy nem megy rá a karrierjük, szakmájukban elért sikereik, nem vész oda az a sok év, amit tanulással töltöttek. :-)
Hmm... adjam lejjebb az elvárásaim? Ezzel magamat "adnám fel". Ezek az "elvárások" emberiek. Nem szeretnék olyat, hogy gazdag legyen a lány vagy kizárólag barna legyen, kizárólag hatalmas mellei legyenek, vagy talán legyen egy saját lakása. Az én "elvárásaim" szerintem nem durvák. Illetve bizonyos szinten mégis azok, egy ilyen világban....
Az 5-6 tanulással töltött év szerintem akkor sem elvesztegetett, ha az illető nem épít karriert maga köré. De nem is azt várom, hogy ne legyen sikeres a munkájában a lány...
Hmm.. szóval azt mondod, hogy minél "értelmiségibb" egy nő, annál inkább ráébred az emancipáció fontosságára? :)
Na, de viccet félretéve: szerintem nem jár együtt az egzisztencia az értelmes és szép lányokkal, bár sok esetben igazad lehet. Az ilyen lányok viszont általában nem szerények (tehát a normális konj. feltétel máris kizárva).
A házimunka megosztása meg egyértelmű dolog. De nem azért, mert nincsenek meg bennem a hagyományos férfi - női szerepek. Egyszerűen úgy érzem, hogy akit szeretek, annak segítek egy párkapcsolatban.. Hólapátolás közben megdobálom hógolyóval, vagy megcsiklandozom, miközben krumplit hámozok a leveshez, és ő a rántást kavargatja... Ez teljesen természetes. De hogy is tévedtünk ide? :)
Úgy tévedtünk ide, hogy én így élek a jelenlegi (több éve tartó) kapcsolatomban, és eddig bevált. :) A környezetemben is ilyen példákat látok.
"Az ilyen lányok viszont általában nem szerények (tehát a normális konj. feltétel máris kizárva)."
Talán félreértettem, de hol zárja ki a "normálisságot" az, ha megvannak a lánynak az általam említett igényei? :) Nem azt várja, hogy te egyedül moss, főzz, takaríts, és add fel a munkád, hanem, hogy közösen, egyenlő részben osszátok meg ezeket.
Félreértés ne essék: csak arra lennék kíváncsi, hogy az én mondandómból jött-e le a "nem szerény" minősítés rájuk vonatkozóan?
Biztosan vannak rém beképzelt karrierista nők, én is ismerek párat, de azért nem ez az általános tendencia. :)
"Na, de viccet félretéve: szerintem nem jár együtt az egzisztencia az értelmes és szép lányokkal, bár sok esetben igazad lehet. Az ilyen lányok viszont általában nem szerények (tehát a normális konj. feltétel máris kizárva)."
Erre is rákérdeznék, ha nem gond. Talán olyasmit vársz, hogy tanult legyen, értelmes, ám ne legyen emancipált, ne legyen "egzisztenciaigénye"? Mert ha van, az a szemedben már "beképzeltségnek" számít? Talán tévedek.
Ehhez is szíved joga, hogy így gondold, de ezzel csak leszűkíted a kört. Az a nő, akinek nincsenek emancipáció-egzisztencia igényei, igen ritkán vág bele, hogy komoly diplomát szerezzen. Hajthatja a tudásvágy persze, de az valahol épp oda vezet, mint a fenti. :)
Kedves kérdező, lehet hogy kötözködésnek tűnik, de nem annak szánom: nincs véletlenül egy kis kisebbségi komplexusod? Burkoltan mintha attól félnél, hogy álmaid nőjének nagyobb egzisztenciája lesz, és te ezáltal már nem tudnád magad férfinak érezni mellette.
Tehát legyen csodaszép, értelmes, frissen végzett orvos(vagy egyéb), aki még nem bontakozott ki igazán, ott áll munka nélkül, de Te, majd a saját egzisztenciáddal ott leszel neki, kvázi felkarolod, és ő felnéz rád.
Ha így van, ebbe épeszű nő nem megy bele, mivel alap átlát ezen, és a nők többségének egy határozott férfi kell, akinek nem ezen múlik az önbecsülése.
Ha így állnak a dolgok, vagy magadon kell változtatnod, vagy az igényeiden.
Nincs kisebbségi komplexusom, de köszi a felvetést. :)
Nem egzisztencia miatt szeretnék diplomás, szép, normális lányt, főleg nem a sajátomat szeretném ajnároztatni valakivel. Egyszerűen ritka az a típusú lány, akit "keresgélek", pedig nem kellene ritkának lennie, csupán ez zavar.
Az a nő, akit én keresek, van annyira értelmes, hogy például nem holmi műkörmösnél fújja el a pénzt, ha fontosabb dologra kell, vagy igenis megköveteli a gyerektől a leckét, és szép dolgokra neveli (velem együtt). Ennek persze nem alapfeltétele a diploma, de diplomások között nagyobb eséllyel találok intelligens lányt szerintem. A szépség? Szerintem ezt nem kell magyaráznom, persze, hogy legyen szép... :) A kedvesség is ugyanilyen fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!