Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel lehet oldani ezt a paradoxont? 20 feletti diplomás lányok?
27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok....
Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra. Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt? Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik? Ezt mondják: "nem azért tanultam ennyit, hogy...". Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?
Szerintem te csak nagyon kisarkítod ezt az egészet, és merev kategóriákat alkotsz.
Nem lehet, hogy ezek a tulajdonságok szabadon keverednek egymással?:D
A szépség relatív, és a "normális" fogalma is az. Attól, hogy egy lány diplomás, még nem biztos, hogy okos.
Attól, hogy nincsen diplomája, még lehet bőven okos.
Azt pedig, hogy egy nő hány évesen hajlandó neked gyereket szülni, egy csomó dolog befolyásolhatja, nem csak a karrier építési vágy.
Bocs, de ez a "paradoxon" kizárólag csak a te fejedben létezik.
De most komolyan.
Gondold végig az elvárásaidat, és azt hogyan ülteted át a gyakorlatba. Amit most mondasz az így néz ki.
Példa: beülsz egy kávézóba, meglátsz egy szép, helyes lányt. Odamész hozzá, elkezdtek beszélgetni, aztán kiderül a beszélgetésből, hogy közalkalmazottként dolgozik a közeli kórházban és csak egy gimnáziumi érettségije van. Ezután te felállsz, továbbmész a következő csinos, helyes lányhoz, hogy megtudd vajon ELÉG INTELLIGENS e hozzád.
Szóval szerinted ez tényleg így működik? Szerinted ennek _tényleg_ így kellene működnie?
Hát szerintem fogalmad sincs az egészről.
Egyébként nem azt mondom, hogy csúnya és buta lányokat keress, mivel én például hülyét kapok a buta emberektől (nem egy diplomástól is, aki ráadásul azt hiszi magáról mekkora elme, mert neki diplomája van) mégis a párom egy szakmunkás, aki igenis értelmes. Hoppá. Akkor ez paradoxon? 10 éve élek egy férfivel, akinek csak érettségije van, mégis értelmes, lehet vele beszélgetni, és okos is.
Magamat sem tartom egy hülye embernek, mégsincs diplomám, egyrészt fogalmam sincs mit tanulnék szívesen, ami hasznos is, másrészt nincs felesleges 200 ezer ft-om, hogy félévente kifizessem, és még az időm is kevés hozzá.
Ezért _szerinted_ én buta vagyok, ennek ellenére közalkalmazotti szférában csoportvezető vagyok, és az igazgatóm megvan elégedve a munkámmal. Érdekes paradoxon, ugye?
Ha te tényleg párkapcsolatot akarsz, akkor szerelmet is akarsz... vagy anélkül? Persze lehet neked fontosabb a diploma... A leendő gyerekeid biztos örülni fognak, hogy ezért vetted el anyut... már ha akad valaki, aki ilyen hozzáállással családot alapítana veled.
Megkérdezném, hogy miért baj, ha valaki büfészakot választ, annak ellenére, hogy más állás után kell majd néznie, mert nem tud elhelyezkedni? Én azért választottam büfészakot, mert az érdekel és azt szeretem, és én pasit sem a méretei alapján választok...
Megjegyzem, hogy a diploma - az, hogy valaki okos - még nem jelenti azt, hogy valaki intelligens is... Az intelligencia összetett dolog, persze ezt lehet, hogy te nem értheted...
Találhatsz ilyen lányt, de ahhoz változtatni kell ezen a stíluson...
"27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok...."
Ez eddig jól hangzik, itt még szimpatikusnak tűnsz.
"Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra."
Itt kezd gáz lenni. Aki nem diplomás, az már hülye? És még a diplomán belül is muszáj válogatni? Aki azért megy mondjuk történelem szakra, mert él-hal a történelemért, és ez fontosabb neki, mint hogy qva sokat keressen, azt már le kell nézni? Mellesleg egy szakot mindig azok minősítenek büfészaknak, akik nem próbálták elvégezni...
"Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt?"
Ezzel a hozzáállással?
"Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik?"
Legfeljebb időben. Először karrier, megalapozzák a jövőjüket és a gyerekét, utána vállalnak gyereket. De az értelmes lányokra általában jellemző, hogy KÖZÖS gyereket akarnak a párjukkal, vagyis a "gyereknevelés az ő dolga, én csak hordom haza a pénzt" felosztást felejtsd el.
27 évesen komolyan nem tudsz még főzni meg mosni? Ha anyucival laksz még ennyi idősen, az tényleg riasztó lehet egy lánynak. Ne érts félre, nem az, hogy nincs saját lakásod, mert az ebben az életkorban sok lánynak sincs. Hanem az, hogy annyira nincs igényed az önállóságra, hogy nem veszel ki egy albérletet valahol... Ilyenkor felrémlik a lány szeme előtt egy mindenbe belepofázó, a kisfiára anyatigrisként telepedő anyós képe.
Neked milyen büfészakod van? Élelmezésügyi technikum phd fokozattal?
A Mr. nagyokos kérdező elvégzett legalább egy büfészakot is???
Nekem van diplomám,de nem árulom el,milyen.
Ambíciózus személyiség vagyok,de ennek ellenére,bele tudnék szeretni egy köműves vagy ács férfibe is,mert nem a diplomától lesz több vagy jobb ember.
26/L
Levelező, esti tagozaton annyira kevés az olyan szakirány, ami államilag is támogatottat indít, hogy nagyon. Ja tudom, menjek nappalira. Csak épp nincs arra lehetőségem, hogy munka nélkül megéljek, mert eltartanak. Így ez is kilőve.
De most nem ez volt a téma, csak érzékeltetni akartuk, hogy nem éppen attól lesz valaki okos, értelmes, mert 3 diplomája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!