Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel lehet oldani ezt a paradoxont? 20 feletti diplomás lányok?
27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok....
Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra. Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt? Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik? Ezt mondják: "nem azért tanultam ennyit, hogy...". Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?
Hűha... nem hittem volna, hogy ilyen "háborút" robbantok ki ezzel a kérdéssel. Sajnos nem látok az éter túlsó felére, de a "heves" mondatok írói szerintem hasonlóan gondolkoznak: sokan nézték már őket hülyének amiatt, hogy nincs diplomájuk.
Egy szóval sem említettem, hogy akinek nincs diplomája, az hülye lenne, vagy kevésbé lenne intelligens, mint akinek phd-je van! Miért ebbe az irányba kellett ferdíteni?!
Ez most nagyon nagy kitérő, de mégis reagálni szeretnék a "vádakra":
Nem otthon lakom "anyuci" nyakán, de ez megint hogy jön ide? :) Tudok főzni, mosni és az inget jobban szeretem, mint a pólót, ezért gyakran vasalok is.... Nyugodtan nevezhettek "hímsovinisztának", esetleg a spanyolosok "machistának", de szerintem úgy helyes, hogy az esetek nagy százalékában ezeket a lányoknak kell(ene) elintézniük, agyonütni egy darazsat vagy a nyikorgó ajtót megjavítani pedig a fiúk dolga... Egyébként a normális munkamegosztás híve vagyok.
Intelligenciát emlegetnek egyesek - de miért érzem a sértődött, néhol vádaskodó, számonkérő hangnemet a kommentekben? :) Intelligens ember szerintem nem kapja fel a vizet egy ismeretlen által írt, huszadrangú komment-oldalon... :)
Ami a "kivitelezést" illeti, ennyire nem gondoltam végig a dolgot. Természetesen nem hajtanék el egy lányt sem, amiért mondjuk szociális munkás szakon végzett, és nem ülnék át egy másik asztalhoz a képzeletbeli kávéházban.
Az intelligencia, okosság, finesz... nem a diploma függvénye. Mégis - a kivételektől eltekintve -, a mai 20-30-as korosztályt tekintve az intelligens, okos emberek többsége diplomás - aki ezt vitatja, az hülye.
Nekem közgáz diplomám van, most levelezőn végzem a jogot, mellette a 3. felsőfokúra készülök. Nem vagyok elszállva ezektől, nincs is miért, a kocsiban nem tudnám kicserélni az ékszíjat, és bámulom, hogy egyesek milyen élvezettel és szépen tudnak lefesteni egy kerítést vagy kimeszelni egy szobát, szóval a diplomám miatt nem vagyok különb senkinél.... nem is akarok jogász lenni, ezzel csak az ismereteim bővítem, a memóriám fejlesztem, de nem sajnálom rá a pénzt, mert értelmesebb dolognak tartom, mint ezt a pénzt eligyam a haverokkal.
Én 38 éves vasutas szakmunkás vagyok .
Most én is buta vagyok? Még érettségim sincs, de van egy nagyon aranyos vasutas feleségem, akivel mindent meg tudok beszélni.
Ha nem agent provocateur vagy és csak a frusztráltságod miatt írtad ki eme kérdést, akkor bizony komoly gondok vannak az értékrendeddel.
Keress fel egy pazichológust, talán helyre tud még tenni, viszonylag fiatal vagy.
Persze nem muszáj:) megmaradhatsz bunkónak is, végülis tuti el fogsz kelni, csak azért engem zavarna, ha nem önmagamért szeretnének a lányok:)
Viszlát, lúzer.
(egy 30 éves, 2diplomás ámde normális férfi)
Szia!
Én egy veled egykorú lány vagyok. Nem büfészakos diplomával. Sőt... de mindegy igazából. Nem magam miatt van diplomám, hanem a szülői elvárások miatt.
Egy 'csak' érettségivel rendelkező fiúval élek. Immár 5. éve. És hidd el, hogy nem azért, mert nem találnék (a Te felfogásod szerint) 'jobbat' , hanem azért, mert nekem Ő a legjobb.
A helyzet az, hogy ilyen felfogással nem fogsz 'igazi kapcsolatot' találni. Ha velem közölnéd az itt vázolt dolgokat, én menekülnék. Nagyon gyorsan és nagyon messzire.
Szeretnél egy szép, okos, aranyos, kedves, diplomás lányt, aki főz, mos, takarít. És mi van, ha valamelyik feltétel nem teljesül? Esélyt sem adsz a dolognak? Pont így szalasztod el a lehetőségeket.
A főz, mos, takarít dolgot egyenesen undorítónak tartom. Nem gondolom, hogy mindez a nők dolga lenne. Közösen kell megoldani a gyereknevelést, a házimunkát, az anyagi javak előteremtését. Mi közösen takarítunk, de a kerítést is együtt festjük. Ha nem érek rá, megcsinálja egyedül a házimunkát, ha Ő nem ér rá, le tudom én is nyírni a füvet.
Gondold át még egyszer az értékrendedet. Biztos, hogy kapcsolatra vágysz? Vagy csak egy diplomás cselédet szeretnél?
Biztos vagyok benne, hogy találni fogsz valakit magadnak, azok alapján, amit leírtál. Csak abban nem vagyok biztos, hogy 'irigylésre méltó' lesz az a kapcsolat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!