Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel lehet oldani ezt a paradoxont? 20 feletti diplomás lányok?
27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok....
Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra. Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt? Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik? Ezt mondják: "nem azért tanultam ennyit, hogy...". Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?
Itt a legtöbben, köztük én is, azon akadtunk ki, hogy az elvárásaidban szerepel a diplomás (és nem is akármilyen diplomás) lány, valamint ez tette fel az "i"-re a pontot: "Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?". Ezt akárhogy szépíted utólag, azt jelenti, amit mindenki leszűrt belőle. Hogy akinek nincs diplomája az csak buta, vagy csúnya lehet, vagy esetleg mindkettő.
Ha csak annyit írnál, hogy egy "Szép, okos, aranyos" és PONT lányt keresel, és hogy nehezen találni ilyet, akkor hidd el, hogy sokan másképp reagáltunk volna. Így én nem gondolnám, hogy a reagálók a hibásak, még ha néhol hevesebbek és nyersebbek is voltak.
Igen is bántó, és lenéző az, hogy te, aki egy ismeretlen emberekkel teli fórumon feltetted ezt a kérdést, elitélsz engem - és még rajtam kivül sok mást - csak mert megmondom, hogy nincs diplomám. Ez szerintem nem a mi szegénységi bizonyítványunk.
Mégegyszer hangsúlyoznám, hogy a kérdésed kiírásából lehet leszűrni ezt!
Én úgy érzem, hogy próbálod megtalálni a választ arra, hogy miért nem találsz magadnak ideális barátnőd. És úgy gondolod, vagy arra jutottál, hogy ez bizony a mai lányok, és a mai világ hibája. Közben véleményem szerint a hozzáállásoddal van a probléma, és az hogy túl sok kizáró okot tudsz találni, hogy miért nem ismerkedsz össze lányokkal és mért nem találsz egy normális barátnőt. Lehet te nem érzed, de ezek az előítéletek, amik benned vannak, vagy elvárások amiket felállítottál, igenis megjelennek a viselkedésedben is (tudatalatt), és ez sokak számára taszító.
Érdemes lenne végiggondolnod, hogy igazából, tényleg, miért nem találsz magadnak egy normális lányt, akibe tényleg bele tudsz szeretni.
Szállj le a fellegekből.
Az ország tele van "NORMÁLIS" szép és okos lánnyal.Az,hogy Te még nem találkoztál ilyennel az nem a lányok hibája,azért van,mert TE a fellegekben jársz Ők pedig a Földön.
"27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok." Ennél csak a szerénységed a nagyobb.Gratulálok Neked,Te vagy a tökéletes férfi.
Nem néztem le senkit.
Ami a lányokat illeti... nem is olyan rég ért véget egy hosszú kapcsolatom (6 év). Nem hiszem, hogy rossz lenne a hozzáállásom a párkapcsolatokhoz, és egyáltalán nem ülök a "magas lovon".
Egyszerűen az a tapasztalatom, hogy az igazán szép, okos lányok el vannak szállva maguktól, és karriert szeretnének ahelyett, hogy egy szép, normális családi életet (is) vizionálnának maguknak. Nem diplomás cselédet szeretnék, már írtam, hogy fontos az ésszerű munkamegosztás egy normálisan működő kapcsolatban. Nem nézem hülyének azt, akinek nincs diplomája, de (akkor mondjuk úgy, hogy ez a "zsánerem"...) diplomás lánnyal szerintem jobban kijönnék, mint azzal, akinek nincs, de ez nem kizáró ok, sosem volt az, félreértettek.
Egyébként nem tartom normális dolognak, hogy a mai lányok karrierépítés miatt harmincon felül vállalják az első gyereküket. Ne 16 évesen szüljön, mert már nem a XVII. században élünk, de azért egy kis hajlandóságuk lehetne a 20-30 év közötti megállapodáshoz.
Ehhez képest diploma, hellokitty, műköröm, szolárium, egy kis munka, kosztüm, haverok, buli... Nem hiszem, hogy frusztrált lennék vagy elmebeteg azért, mert ezeket nem tartom normálisnak.
De bocs, akit megbántottam, nem volt szándékos.
"Tudok főzni, mosni és az inget jobban szeretem, mint a pólót, ezért gyakran vasalok is (...) szerintem úgy helyes, hogy az esetek nagy százalékában ezeket a lányoknak kell(ene) elintézniük, agyonütni egy darazsat vagy a nyikorgó ajtót megjavítani pedig a fiúk dolga... Egyébként a normális munkamegosztás híve vagyok. (...) Nem diplomás cselédet szeretnék, már írtam, hogy fontos az ésszerű munkamegosztás egy normálisan működő kapcsolatban."
Tehát a normális munkamegosztás az, ha a lány mindennap főz, mos, vasal, te meg nagy kegyesen elvégzed az olyan félévente egyszer előforduló munkákat, mint a nyikorgó ajtó megolajozása (kb. 5 perc akkor is, ha a szekrény mélyére van elásva az olaj, csináltam már).
"Nem vagyok elszállva ezektől, nincs is miért, a kocsiban nem tudnám kicserélni az ékszíjat, és bámulom, hogy egyesek milyen élvezettel és szépen tudnak lefesteni egy kerítést vagy kimeszelni egy szobát, szóval a diplomám miatt nem vagyok különb senkinél..."
Magyarán a hagyományos nemi szerepek híve vagy, de k*rvára nem értesz semmihez abból, ami eszerint a felosztás szerint férfimunka lenne... Egyre jobb a sztori, folytasd még :D
14-es válaszoló voltam, 1 diploma, második folyamatban
igen, a nem "büfészakos" diplomás lányok szeretnének a legtöbb esetben karriert.
szép és okos lány is lehet normális, de neked feltétlenül szükséges hozzá a diploma. lehetséges hogy túl magasra teszed a mércét. a hozzám hasonló lányok, akik a férjet, csládot, főzést részesítik előnyben, a legtöbb esetben nem orvostanhallgatók, illetve ha mégis, már elérték amit akartak, munkájukban sikereket értek el, jól keresnek.
viszont egy olyan lány, aki 5-7 évig tanul, jó esetben 23-25 éves korára végez az egyetemmel. még csak utána kezd el dolgozni és az is 3-4 év, mire sikereket ér el a szakmájában, vagy még több.
tehát, a 30-35 éveseknél kellene körülnézned, ők már vlsz készek a házasságra :D
vagy lejjebb adni az igényeket, megelégedni a büfészakossal, vagy a nem egyetemista lánnyal.
ismerek olyan egyetemistát, aki emberileg elbújhat a szakmunkás mellett, mert utóbbi intelligensebb, magasabb értékrenddel is bír.
lehet hogy sokat kell még válogatnod
Nem olvastam a kommenteket, de nem egészen.
Család, gyerek- fontos.
Főzés, mosás- MÁS kategória, írhatnám, hogy kevésbé, illetve úgy, ha PARTNER benne a társ, és nem gáncsol el azzal, hogy egyedül végezhetem a házimunkát, míg ő építgeti a karrierjét. Egyébként az összes "karrierista" barátnőm akar gyereket. Ja, és még egy fontos: nekünk a "papír" már nem annyira számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!