Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fel lehet oldani ezt a paradox...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fel lehet oldani ezt a paradoxont? 20 feletti diplomás lányok?

Figyelt kérdés

27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok. Nem szeretnék csak azért barátnőt, hogy _legyen_ valaki mellettem, megválogatom a lányokat, és inkább várok....

Szép, okos, aranyos és (nem büfészakos) diplomás lányt szeretnék barátnőnek, hosszú távra. Azt nem tudom, hogy találhatok-e ilyen lányt? Az igazán szép, okos, és diplomás lányok karriert szeretnének építeni, nem? A férj, gyerek, család, főzés, mosás... csak másodlagos nekik? Ezt mondják: "nem azért tanultam ennyit, hogy...". Szóval úgy tűnik, hogy a NORMÁLIS lány csak csúnya és buta lehet?

2012. jún. 21. 11:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 Skydive ***** válasza:
100%
A párom igazán szép NŐ, vicces, intelligens, szép arccal, jó testtel, és még családot is szeretne. Igaz nincs diplomája, csak egy -sztem- menő szakmája (aminek kedvéért abbahagyta az egyetemet. Most akkor én rosszul választottam. NEM, mert boldog vagyok vele. Is itt kezdődik egy kapcsolat. Lehetnek elvárásaid, ez természetes, de ezek ne kőbe vésett törvények legyenek, inkább csak amolyan útmutatók. És ha nincs diplomája akkor mi van? Valóban rengeteg szép, okod egyedülálló diplomás nő van szabadon, de ezek többsége vagy nehezen elviselhető természet, vagy tényleg a karrierre koncentrál. Minél tovább válogatsz a kendermagban annál több az esélyed, hogy a korban leginkább hozzád való nők más mellett találják meg a boldogságot. Egy picit lazíts...
2012. jún. 25. 00:40
 42/65 anonim ***** válasza:
93%

Hoppsz, beleolvastam (kár volt). Én nem a "diplomáson" akadtam ki, hanem inkább azon, hogy azt írod:

A nő dolga a háztartás vezetése, a férfié meg a néhanapján nyikorgó ajtó megszerelése (egy ékszíjat persze nem tudsz kicserélni, vagy egy kerítést lefesteni). Nos, egy városi életet élő ember számára a házimunka szinte egyenlő a "női" munkával. Nálunk "ez" van megosztva.

A másik:

"Ehhez képest diploma, hellokitty, műköröm, szolárium, egy kis munka, kosztüm, haverok, buli... Nem hiszem, hogy frusztrált lennék vagy elmebeteg azért, mert ezeket nem tartom normálisnak."

Lehet, hogy én a te szavaiddal élve nem "büfészakon" végeztem, de műkörmös-hellokittis lányokat sosem láttam ott tanulni. :D

S egy "kis" munka? :D Mintha az általad említett "karrierista" hölgyek el tengenének-lengenének. Én azt tapasztalom, hogy keményen dolgoznak. A gyerekszülésről annyit, hogy ahogy említettem: szinte az összes barátnőm szeretne. 20-30 között akkor, ha tényleg megengedhetik maguknak. Mert az bizony igaz, hogy eszük ágában sincs egy férfi "nyakán lógva" szülni. Ezek a nők akkor kezdenek családalapításba, ha nagyjából már egyedül is képesek lennének ellátni a gyereket, ha úgy alakul. Egyikük például nem igényelt gyerektartást, miután elvált (nem gyakori a válás az ismerőseim között, ő kivételnek számít, de inkább úgy fogalmazok: a házasság sem gyakori, együttélés jellemző, ám tartós, stabil kapcsolatban). Folytatva: apuka tarthatja a kapcsolatot a gyerekkel, természetesen vesz neki ajándékokat, ezt-azt, de a gyerektartás miatti herce-hurca fel sem merült, mert ez a nő egyedül is képes nevelni a kislányát. :)

2012. jún. 25. 00:40
 43/65 Skydive ***** válasza:
100%
Még annyit tennék hozz, hogy: 27 éves, okos, magas és talán jóképű srác vagyok...
2012. jún. 25. 00:42
 44/65 anonim ***** válasza:
90%
Különben diplomás voltom ellenére én is nem diplomás sráccal élek boldogan. :) (Előbbi voltam). De megértelek, még nem is ez az igényed volt fura, hanem a többi hozzáfűzött dolog.
2012. jún. 25. 00:43
 45/65 anonim ***** válasza:
100%

Na itt kezdődik a probléma,hogy diplomás legyen,de ne "büfé"szakos. Mert akkor mi van,ha valaki "büfé"szakos és neki így is jó? Ha valaki nem tanul tovább,az akkor buta,ha tanul de csak "büfé"szakos az meg ugye egy ratyi...Mert te lenézed az ilyeneket... Akkor ha mércét állítottál,akkor a "saját házad tájékán" keresgélj és ne írj le embereket... De lehet,hogy abban a kategóriában nem vagy elég? Ó de tudlak sajnálni drága...

Képzeld én csak "büfé" szakon végeztem, nem vagyok magamtól elszállva,de a környezetemben aranyosnak és szépnek tartanak,sportolok,szőke hajam van,van munkahelyem,van párom,vannak barátaim és képzeld,hogy nagyon jól érzem magam,és boldog vagyok!

Ha majd normálisan állsz dolgokhoz akkor fel tudod oldani a paradoxont! És nem másokat kell leírni,hanem hasonló kategóriában keresgélj,mint amilyen te vagy. Na és egyébként a 27éves okos,jóképű diplomás úriember talán nem a gyakorikérdések.hu-n tesz fel ilyen kérdést,amelyekre elképzelhető,hogy nem feltétlen diplomások válaszából okul... Nos,hogy is van ez a paradoxon?!?!

2012. jún. 25. 00:53
 46/65 anonim ***** válasza:
100%

Na,tessék,itt vagyok én,23 éves,gépész diplomám is van,nemsokára mechatronikai mérnökön is végzek..ez nem büfészak ugye? :P

Sztem szépnek is elég szép vagyok,egyetemem szépségversenyén én voltam a királynő(mármint a győztes).

Aztán mégis egyedülálló vagyok(és még zabigyerekem sincs,vagy hasonló).Palik egyetemen csak ágybavalónak akartak használni,máshol időm se,kedvem se volt nagyon ismerkedni,szóval elég tré!Még csóró se vagyok,lakásom is van,értelmiségi a családom is.Kifejezetten házias is vagyok,imádok főzni,sütni,takarítás,pakolás se luxus.

És én is ezt kérdezem:nincs itthon egy olyan pasi,akinek tervei is vannak a jövőben,nem a csajából akar élni,vagy otthon,anyucinál,mert nincs senki,aki eltartaná,meg főzne-mosna-takarítana rá,aránylag jól néz ki,értelmes is,intelligens,diplomás,vagy egyetemista,nem egy vadállat,és ennek tetejébe még szeret is engem?

2012. jún. 25. 01:12
 47/65 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően hibásak az állításaid. Létezik olyan értékrend a világon, amely a családot és az emberi kapcsolatok többre tartja , mint a karriert.

más megközelítés: Egy szép karriernek abszolút nem feltétele a diploma, ha valaki igazán érti a dolgát és a lehetőségei is megvannak akkor, miért is fecsérelne el az életéből 5-6 évet egy diploma megszerzésével, ami akár már sok millió másik embernek megvan?

2012. jún. 25. 01:20
 48/65 anonim ***** válasza:
79%
Rájöttem hogy kire emlékeztetsz. Ez olyan Alekosz feeling.
2012. jún. 25. 01:30
 49/65 anonim ***** válasza:
21%

Hagyjátok már szegény kérdezőt!Ha egyszer ő is felmutathat jó pár dolgot,jóképű is,értelmes,diplomás,korrekt,stb,akkor miért ne várhatná el,hogy a párja is megállja a helyét az életben?

Alekosz egy szerencsétlen gyökér,aki amúgy nem jóképű,nem is volt gazdag,nem is értelmes,hát mégis akkora pofája van,mint a ház..de szerintem csak azért hogy kompenzálja a saját gyengeségeit,és igazából magának sincs semmi önértékelése :D

De egy olyan,amilyennek a kérdező leírja magát,miért ne várhatná el egy korabeli,azaz már a 30hoz közelebb járó lánytól,hogy felmutasson valamit,szép is legyen,okos is,és házias is?A háziasság alapvetően női feladat,miért tiltakozik ez ellen annyira mindenki?Na persze ezzel együtt nem tudom,hogy az alapvető férfi kötelességeket mennyire érzi magáénak a kérdező,pl.hogy áll a határozott irányításhoz,ahhoz,hogy tudatosan épített karrier után mennyire tudja megteremteni az anyagi feltételeket..de ha ő is betartja ezeket,hát legyenek csak nagy elvárásai!

És hiába ugattok,kedves diploma nélküleik/büfészakos diplomások,azért az orvosok,mérnökök,informatikusok,ügyvédek közt vannak a legokosabb emberek...mert csak azoknak van annyi agyuk,hogy elvégezzenek ilyen szakokat elvégezzenek.Természetesen büfészakosok közt meg érettségizettek közt is vannak okos emberek,de egy fent említett diploma megléte szerintem már elég garabcia arra,hogy valaki nem lehet nagyon hülye!

2012. jún. 25. 11:41
 50/65 A kérdező kommentje:
11.41-es válaszoló.... végre, más szemszögből fogalmaztál, de ugyanazt... Egyrészt nem kell "megvédeni" engem, nem vagyok én "szegény kérdező"! De köszi. :) Másrészt: szerintem nem NAGYOK az elvárásaim, vagy csak naiv lennék? Ilyen szomorú világot élünk, hogy nagy elvárásnak tűnik, hogy egy lány amellett, hogy szép, legyen okos is és normális? :)
2012. jún. 25. 12:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!