Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság vannak "feleségnek való" lányok? Ha nincsenek, hogyan lehet ezt kezelni?
Sajnos én úgy látom, hogy nem igazán lehet találni valamire való lányokat manapság, ezért kezdem megunni őket. Régen családot is akartam, ma már úgy gondolom, hogy erre a világra nem is érdemes gyereket szülni, az úgynevezett "nők" meg több problémát okoznak, mint boldogságot.
A legtöbb lánnyal az a baj, hogy nagyon gyerekes, komolytalan, lusta, érdektelen felfogásuk van. Olyan egyszerűek, mint egy kutya. Ez a fiúkra is igaz, csak nekem nem választék, de úgy vettem észre, hogy köztük vannak értelmesebbek.
Leginkább igényes fiúk válaszát várom, nem elfogult, használhatatlan közhelyeket. Mert sok lány többet hisz magáról, mint ami. Sőt, igazán nem is értem, miért ennyire beképzeltek, mert a túlzott önbizalom inkább férfi jellemző.
Most ennyi jutott eszembe.
A rosszindulatú hozzászólásokat meg úgyis törölni fogom, szóval aki csak provokálni jön ide, ne is fáradjon. Értelmes beszélgetést szeretnék.
"Azzal nem értek egyet, hogy az erőszak jó motiváló eszköz. Mert rövidtávon működhet, hosszútávon nem vált ki tiszteletet az erőszak." Ezzel tökéletesen egyetértek. Nem azt írtam, hogy erőszakkal kell nevelni a gyereket, de a szülői szigor egyik megnyilvánulása a felemelt hangnem (ami igaz, nem egyenlő a nyers ordítozással, üvöltözéssel). Nem erőszakról beszéltem, mert akit így nevelnek, az sérül. A másik véglet sem jó - az sem válik előnyére valakinek később szvsz, ha mindent engednek neki, semmiben nem korlátozzák (erre írtam a szabados nevelést meg a másik "politikai jelzőt", biztos ezért lettem lepontozva :D, de attól még tény marad, tetszik vagy sem, hogy ez az eszmerendszer az, ami nyomatja a fejedbe, hogy Neked bizony jogaid vannak, a szüleid se merjék "korlátozni" ).
"Nem az kéne az ember egyetlen és legfontosabb célja legyen, hogy találjon egy lyukat..." Ez tökéletesen igaz, azonban a topicban pont azt kifogásolja mindenki, hogy férfinak és nőnek egyaránt ez jelenti lassan a párkapcsolatot. Senki nem azt hangoztatja itt, hogy az embernek lyukat kell találnia; arról van szó, van-e olyan, aki többet akar és több akar lenni ennél.
A család "kényszere" pedig szerintem ősi. A szocializáció során viszonylag hamar kialakult.
Rengeteg ideig mezőgazdasági társadalomban éltünk, ahol természetes volt, hogy a család együtt van, együtt dolgozik a földön, ami jó esetben (ha a földesúr is úgy akarja :)) aoáról fiúra száll. Aztán jött egy ehhez képest viszonylag rövid ideig tartó ipari társadalom, ahol kialakult, hogy a férfi dolgozik a gyárban, az asszony pedig a ház körül és vezeti a háztartást. A huszadik század végének-huszonegyedik század elejének remek találmánya a szolgáltató gazdaság és- társadalom. Ehhez valóban nincs "szükség" a családra, hiszen lehetővé teszi a szolgáltatások, a globalizált piaci berendezkedés révén, hogy mindent egyedül is elérhetsz (vásárolni meg ügyvédet fogadni szinte mindeni tud egyedül is). Ez a forma azonban valamiért "eltorzult", és SZERINTEM az embertől idegen. Az ember társas lény, aki rövid életű. A biológiája, a lelki alkata arra van berendezkedve, hogy viszonylag fiatalon alapítson családot (ami nem kizárólagosan a gyerekvállalást jelenti!). Persze mindig is voltak és lesznek kivételek, de nem attól lesz valaki egyéniség, különleges, ("celeb"), hogy nincs szüksége családra.
26/F
"Nézd, gyűlölködő vagy, mert amiket írsz, az abból fakad. Olyan lenézően írsz a nőkről, mintha mindet egytől-egyik ismernéd.
Ja és igen, nem vagyok vadkananya, hisz gyerekem sincs, még, fiatal vagyok hozzá, de tervbe van véve már párommal, akivel házasodni fogok. Otthont fogunk teremteni, de mellette dolgoznom is kell, mert egy fizetésből képtelenség megélni. Aki nem így látja, annak örülök, mert jó munkája van. (páromnak is, de a jövő építéshez ketten kellünk)
A látásmódodon kellene akkor is változtatni, ha sértésnek veszed, ha nem, de ezzel a gondolkodásmóddal nem igazán vonzol be senkit, aki neked kellene. Ezt egy igazi nőnek hidd el."
Fölöslegesen töröd magad, süt a mondanivalódból, hogy "nő vagy". Egyszerűen képtelen vagy gondolkodni, mert a fantáziád által feltüzelt érzelmeid beszélnek belőled. És bármennyire is sértő, igen, ez nagyon sok nőre jellemző, hogy képtelen a kritikát feldolgozni. Ez tipikus nőies viselkedés. Ugyanúgy ahogy a kombinálás és fantáziálás is. A legtöbb nő képtelen felfogni, vagy elfogadni, hogy a világ nem körülötte forog.
Sajnálom, egy sornál többet nem voltam hajlandó olvasni, az is épp elég volt.
Mint mondtam ez az én kérdésem az én véleményemmel, ha nem tetszik, leírhatod, legfeljebb töröltetem, vagy nem olvasom el. Nem vagyok kíváncsi az önérzetükben sértett nők dühöngésére, sem átkozódó közhelyekre.
Lifeishard:
Felemelt hangnem? Az is a gyengeség jele. Ha a gyerek azt látja, hogy erőszakkal vagy fenyegetéssel lehet elérni valamit az életben, akkor is sérülés éri.
Ironikus, de azok a szülők, akik elmondják a véleményüket és hagyják a gyereket dönteni, általában sikeresebbek, mint akik ordítoznak meg tiltanak, fenyegetnek. Nem szabad elfelejteni, hogy minden alkalommal az rögzül a gyerekbe, hogy milyen módszerrel mit lehet elérni. Akit elkényeztetnek, az mindig sírni fog, ha valami kell. Akit fenyegetnek, azt hazudni és bosszút állni tanítják. Nem állítom, hogy nem dolgozható fel, de nem a legjobb út. Ha a gyerek ellenségnek látja a saját szüleit, kiben fog bízni? A legelső drogosban vagy szoknyapecérben aki kicsit is többet törődik vele?
Ezen érdemes gondolkodni.
Amit írtál, nem én pontoztam le, mellesleg az általad utált politikai rendszer pont az a rendszer, amit tökéletesnek hiszel. A kommunizmus nem a szabadságról szólt, bár sokszor hangzott el a szó, és bizonyos dolgokban szabadságot vallottak, de a gyakorlatban nem erről volt szó. Kisstílű propagandamunka rákenni egy politikai oldalra, ugyan is ebben a csúnya kommunizmusban felnevelt konzervatív lányok sokkal visszafogottabbak voltak, mint manapság.
Az a kérdés, hogy ki akar többet ennél, nagyon sánta, mert minden prosti feltenné a saját fejére a glóriát.
Azzal viszont egyetértek, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet és igények lehetővé teszik, hogy ne legyünk egymásra szorulva. Ez részben jó és részben rossz. Önmagában sosem egy eszköz a hibás dolgokért, hanem az ember, aki felhasználja. Az, hogy képtelenek vagyunk kezelni a szabadságunkat, nem a szabadság hiánya. Mert a részeg férj akkor is elverte az anyát/gyereket, amikor az nem tudott hová menekülni.
Iránymutatás nélkül a fiatalok elzüllenek, mert az ösztöneik irányítják őket, amiket kihasznál a pénzközpontú világ. Az egész társadalmat arra építik fel, hogy fogyasszunk, nem pedig értékeket teremtsünk. Ezért etetik az egónkat azzal, hogy vagány dolog lesz cigizni, és egy 10 éves is vagány akar lenni, és pózolni fog. Hiába írják rá, hogy halált okoz, minél nagyobb hülyeséget csinál, annál lázadóbbnak érzi magát, annál egyedibbnek, holott csak egy dohányipari alkotóelem.
Kicsit több odafigyeléssel jobb emberek lakhatnák a földet, de amíg a túléléshez termelés kell (ördögi kör), addig senkinek sem érdeke egészséges fiatalságot felnevelni.
Kedves Kérdező!
"Ironikus, de azok a szülők, akik elmondják a véleményüket és hagyják a gyereket dönteni, általában sikeresebbek, mint akik ordítoznak meg tiltanak, fenyegetnek. (...)
Ha a gyerek ellenségnek látja a saját szüleit, kiben fog bízni?"
A felemelt hang nem egyenlő az üvöltözéssel, kiabálással, és egyáltalán nem a gyengeség jele - nem egy olyan eset van a környezetemben, amikor a főnök felemeli a hangját, és nem azért teszi, mert nincs tekintélye. A gyermek persze más. Egyáltalán nem hülye, sőt, gyorsabban tanul, mint egy felnőtt, de nem szabad elfelejteni, hogy mégis gyerek - kevés felelősség- és veszélyérzettel. Hagyni kell dönteni, ebben igazad van, de kell számára visszatartó erő. Felnőttek esetében ez a jog, törvény, gyermekeknél a szülői szó, vagy nagyon ritkán (!!!) az atyai pofon, ami nem egyenlő a halálra veréssel, sem azzal a suhintással, hogy utána véreset köpjön. Teszem azt, piszok tiszteletlenül beszél az anyjával - mert a környezetében, ahol már nagyon kevés a "jól nevelt" gyerek, ezt látja. Elmondod a véleményed, hogy ezt ezért meg ezért nem kéne, de van, amikor nem elég. NEM agyba-főbe kell verni ilyenkor, nem ütlegelni kell, de a szájára lehet csapni (és bízzunk benne, hogy nem jelent fel). Emberek milliárdjai felnőttek így, és tisztelték a szüleiket, nem láttak ellenséget bennük, mert, mint mondtam, a gyerek nem hülye. Feketét látsz és fehéret, végleteket; de az életben a legtöbb dolog szürke.
"...mellesleg az általad utált politikai rendszer pont az a rendszer, amit tökéletesnek hiszel. A kommunizmus nem a szabadságról szólt, bár sokszor hangzott el a szó, és bizonyos dolgokban szabadságot vallottak, de a gyakorlatban nem erről volt szó. Kisstílű propagandamunka rákenni egy politikai oldalra, ugyan is ebben a csúnya kommunizmusban felnevelt konzervatív lányok sokkal visszafogottabbak voltak, mint manapság." Ezt úgy, ahogy van, nem értem.
1.: Ha utálok valamit, nem hiszem tökéletesnek.
2.: A balliberalizmus nem egyenlő a kommunizmussal.
3.: A kommunizmus egyáltalán nem a szabadságról szólt, "alapító irata", a Kommunista Kiáltvány ráadásul erőszakra épít.
4.: A kommunizmusban "kiabáltak" a gyerekkel; néha még fülest is kapott (ami ugye nem egyenlő azzal, hogy megverik). Mégis, ahogy írod, sokkal visszafogottabbak voltak az emberek.
"Az a kérdés, hogy ki akar többet ennél, nagyon sánta, mert minden prosti feltenné a saját fejére a glóriát." Ez a kijelentés is sántít, és jól ki is csavartad a mondandómat :). Pont az a probléma gyökere, hogy sokan nem is akarnak többek lenni, mint egy lyuk, és a Hozzászólók arra próbálnak meg rájönni, nekik ez miért jó, vagy miért alakult így. Ebben a topicban senki olyan nem mentegette és dicsőítette magát, aki nem akar feleség és anya lenni.
"Az, hogy képtelenek vagyunk kezelni a szabadságunkat, nem a szabadság hiánya. Mert a részeg férj akkor is elverte az anyát/gyereket, amikor az nem tudott hová menekülni." Nem beszéltem a szabadság hiányáról, pont az ellenkezőjéről volt szó, túlzottan nagy lett a szabadság. Amit példának felhoztál, egyrészt nagyszerű, másrészt viszont esetlen szerintem, mert nincs sok köze a "korszellemhez" - iyen esetek politikai-társadalmi berendezkedéstől függetlenül, az emberi gyengeségből kifolyólag mindig is megtörténhettek, megtörténtek, megtörténnek és meg fognak történni; ellenben régen, a fene nagy "nekemjogaimvannak"-korszak előtt, a faluban az ilyen férfit jól elagyabugyálta a csendőr/rendőr/többi falubeli, és senkit nem ítéltek el önbíráskodásért, az ittas férj sem rohant azonnal ügyvédhez...
Az utolsó bekezdésedhez gratula, hatalmas igazság, 100%-ig egyetértek vele.
"Egyszerűen képtelen vagy gondolkodni, mert a fantáziád által feltüzelt érzelmeid beszélnek belőled. (...)nagyon sok nőre jellemző, képtelen a kritikát feldolgozni. Ez tipikus nőies viselkedés. Ugyanúgy ahogy a kombinálás és fantáziálás is."
A nők valóban az érzelem emberei, és a gondolkodásmódjuk is más. Ebből kifolyólag, máshogy közelítik meg és kommunikálják le a problémákat, mint a férfiak: mi erre azt mondjuk, hogy körülményes, légből kapott, túlkombinált. Ez valóban sokszor (nagyon sokszor :) zavaró (nagyon zavaró :)), de a nők egyszerűen így fejlődtek, ilyenek. Ahogy mi élünk-halunk a kocsikért, sportokért, fegyverekért, stb., és mi kendőzetlenül, számukra sokszor "közönségesen" fogalmazunk vagy fejezzük ki magunkat. Rengeteg férfi van, aki képes az említett nő tulajdonságot viszonylag könnyedén kezelni, és a női érzelmességet a saját hasznára fordítani - nem, nem kihasználni és megdugni, hanem pl. párkapcsolatban.
"Sajnálom, egy sornál többet nem voltam hajlandó olvasni, az is épp elég volt.
Mint mondtam ez az én kérdésem az én véleményemmel, ha nem tetszik, leírhatod, legfeljebb töröltetem, vagy nem olvasom el." Nem támadni akarlak, mert a nekem adott válaszaid értelmesek és kidolgozottak voltak, de ezek a mondatok pont arra utalnak, hogy nehezen viseled a kritikát. Hogyan érvelsz úgy, ha nem olvasol valamit végig? Persze, egy nőnek könnyebb az érzelmeire hatni, de ezt sem lehet úgy, hogy nem tudod, mire mit lépjél, mert nem ismered a véleményét...
26/F
Lifeishard:
Nem tudom nálad mit jelent a felemelt hangnem, de ha valaki nem tud értelmesen magyarázni és fel kell emelnie a hangját az érvényesüléshez, az a gyengeség jele. Ugyanígy a pofon is. Ha meg a felnőtteket börtönnel kell fenyegetni, el lehet képzelni mennyire helyes egy szülő ítélkezése a gyerek felett. De ez nem kapcsolódik a témához.
A politika sem kapcsolódik a kérdésemhez.
Nem csavarom ki a szavaidat, ezek szerint nem volt érthető amit mondtál.
Nem érted, te ellenpéldának hoztad hoztad a szabadosságot, mintha az lenne hibás mindenért. Én meg azt állítom, hogy alapvetően mindegy, milyen politikai rendszert rakunk rá az emberekre. Sárból nem lehet várat építeni. Úgy látom ebben részben egyetértünk. Ugyanakkor a hatalommal való visszaélésre nem jogosítanék fel senkit. Hiszen bármennyire is nehezen érthető, most ugyanúgy dicsőíted ezt, mint a kommunista diktatúrát. A diktatúra veszélyes, ha rossz ember vezetése alatt működik, ezt hivatott kiköszörülni a demokrácia (több kevesebb sikerrel). De ez megint nem a témához kapcsolódik.
Szerintem a nők is képesek bizonyos férfiasnak mondott tulajdonságokat hasznosítani. De ugye a többségi szórás határozza meg a női nemet. És a többség bizony elég egyszerű gondolkodású.
Ez nem a kritikáról szól. A kritikában érvek vannak, az acsarkodásban meg rendszertelen szitkozódás. Az utóbbira nem vagyok kíváncsi, ezért aki csak provokálni akar (nem úgy beszél velem vagy másokkal hogy nekem tetszik), azt töröltetem. Nem vagyok hajlandó időt pazarolni eleve értelmetlen szövegekre, emberekre.
Másik válaszoló:
Egyetértek, senki nem mondta azt, hogy gond van a különbségekkel. Én hiszek benne, hogy a sokszínűség jó dolog, de sajnos pont nem ez a helyzet áll fenn. A legtöbb nő nagyon egyforma és egyszerű, ezért nem léteznek már azok a jellemek, amiket értékelni tudnék. Vagy ha léteznek, nem megközelíthetők, mert elfordultak a közösségtől bizonyos okokból.
Kedves Kérdező!
Te megint végleteket látsz, de számtalan fokozat létezik még, az életet úgy leegyszerűsíteni, hogy ez meg ez a gyengeség jele , meg így és így nem lehet(vagy hogy a nők többsége egyszerű gondolkodású), nem igazán érdemes. Meg kell ismerni alaposan a másikat - a másik nemet, helyzetet, stb. -, meg kell tapasztalni azt, amiről véleményt formálsz, akár a gyereknevelés, akár a női nem. Érdekes, vannak férfiak, akik egyszerűen sikeresek a nőknél, tapadnak rájuk a csajok, és - fura (?) módon ők nem azt hangoztatják, hogy a női nem egyszerű...
Nyilván nem tudok decibel értéket írni a felemelt hangnemhez, de mondjuk, ha hangosabban és hangsúlyosabban mondasz valamit, mint a hétköznapi beszédben, megfelel annak.
A jog és a törvény megintcsak nem egyenlő azzal, hogy börtönbe kerülsz, ez ismét sarkítás, csúsztatás, a végletekig leegyszerűsítés. Teszem azt, ha ellopsz egy csokit meg egy rágót a boltból, nem kerülsz börtönbe, ahogy a gyerek sem. Elmondhatod neki, hogy hogy ezzel fájdalmat és kárt okoz a másiknak (a bolt tulaja), de ha egyszer-kétszer megteszi ezután, és rácsapsz a kezére (nem ráb@szol, nem nyomorgatod meg), nem sérül se testileg, se lelkileg. A pofon valóban a gyengeség jele, ha folyamatos és egyetlen eszköz. Emberek milliárdjai nőttek fel úgy, hogy nagyritkán, de kaptak egy-egy fülest, mégis tisztelték a szüleiket. Tisztelni pedig azt tudod, akinek tekintélye van. (Ugyanakkor láttam én olyan gyereket, akit sosem ütött meg az apja, de még hangos szót sem kapott - nála pofátlanabb, beképzeltebb embert nem igazán ismerek, hírből sem tudja, mi az, hogy tisztelni a másikat).
Az ítélkezés szintén elferdítése a dolognak: azért, mert rászól a gyerekre, vagy rácsap a kezére, már ítélkezik felette??! Normális szülő-gyerek kapcsolatban föl sem merül ilyen.
"Ugyanakkor a hatalommal való visszaélésre nem jogosítanék fel senkit. Hiszen bármennyire is nehezen érthető, most ugyanúgy dicsőíted ezt, mint a kommunista diktatúrát."
Soha nem dicsőítettem a kommunista diktatúrát, szerintem ez egyértelműen le van írva, nem tudom, miből gondolod, pont az ellenkezője igaz rám. A hatalommal való visszaélésre sem buzdítottam senkit. Ha abból gondolod ezt, hogy a csendőr, stb megverte az ittas apát, az nem a hatalommal való visszaélés. Inkább arról volt szó, a többi falubeli férfi elintézte az ilyet (nem megölte vagy ronggyá verte!), a rendőrök mégsem vittek be senkit. Tetszik vagy sem neked, ebből a férfi jobban megtanulta, hogy legközelebb nem tesz ilyet, mint manapság...
Rengeteg a szöveg és nehéz kihámoznom a lényeget, annyiféle szálról beszélünk egymás mellett.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy a nagy nőcsábászok sem szeretik a nőket. Én ugyan nem feküdtem le több száz nővel, de azt gondolom, hogy többé kevésbé sikerült megismernem őket. Továbbá ismerek olyanokat, akik rengeteg nővel voltak.
Mindegyikünk érzi a jellemüknek a sekélyességét. Van, aki azt mondja, hogy robotok. Mindezt úgy, hogy több, mint 40 nővel feküdt le, nem is akármilyenekkel. Sajnos a kivételes nőket kell keresni és nem a női nem egészét kell szeretni.
Sosem tagadtam, hogy a férfiak nagyrészében is sok kifogásolható van. Épp úgy a nők nagy részében is.
Akárhogy is csűritek csavarjátok lehetne egy élhetőbb kultúránk, normális értékekkel. Talán sok ember másként viszonyulna a családhoz és hasonló dolgokhoz, ha a média és a közizlés ezt megtámogatná. Talán több alkalmas nőt is találnál.
A mai hiteltelen világban mindenkinek magának kell megtalálnia a maga igazát. Számomra ez egy évtizedbe tellett és még mindig nem vagyok a végén. Sok ember nem akar bejárni hasonló utat nekik kéne, hogy segítsen az élhető kultúra és értékrend.
Lifeishard:
Ha nekem is csak annyi lenne az igényem, hogy megfektessem őket, bizonyára nem panaszkodnék. Ha meg azt mondom, hogy van olyan, aki sikeres a nőknél, mégis ugyanezen a véleményen van, úgysem hinnéd el.
A hangosabb meg a hangsúlyosabb szerintem nem ugyanaz.
A jog gyakorlati kivitelezői az erőszakszervezetek, amik felnőtteket juttatnak rács mögé. Innentől kezdve erősen megkérdőjelezhető a szülői értelem.
"Tisztelni pedig azt tudod, akinek tekintélye van. " Ezzel nagyon nem értek egyet, legalább is a tekintély igen sokrétűen használható szó. Másrészt onnan kezdve hogy egyesek képesek ezek nélkül nevelni, megkérdőjelezhető az elméleted. De a gyereknevelés témát hagyjuk, nem tartozik a kérdéshez.
Kommunizmus, tekintélyelvű rendszerek. Ugyanaz, csak állam-polgár szinten.
Nem a tetszésről van szó, ez nem tanítás, hanem fenyítés, de mint mondtam nem tartozik a kérdésemhez, bonyolult téma.
" igazából lehet, hogy rossz helyen keresgéled a megfelelő nőt. velem is előfordult már, hogy nem abban a közegben voltam, ahol találhattam volna olyan embereket, akikkel megértetem magam. egyébként azt megkérdezhetem, hogy miért írtad a kérdésedhez, hogy igényes fiúk válaszát várod? ez nekem olyan fura... a nők egyáltalán nem egyformák, ahogy a férfiak sem. sőt, ha a nők egyformák lennének, akkor nem is lenne ennyi gondja velük a férfiaknak."
Igen, ezért várok ötleteket, hogy akkor hol keressem.
Azért írtam igényes fiúkat, mert a legtöbb primitív hozzászólás a beteszkivesz kategóriából jön, nyilván, ha az igényeim nekem is egy kutya szintjén vannak, nekem se problémás, hogy az illetőnek milyen a személyisége...
Lifeishard:
A hasznos/nem hasznosat keverik a like/dislike gombokkal.
Értelmet ne várj.
"Mindegyikünk érzi a jellemüknek a sekélyességét. Van, aki azt mondja, hogy robotok. Mindezt úgy, hogy több, mint 40 nővel feküdt le, nem is akármilyenekkel."
Kíváncsi vagyok erre milyen kifogásokkal hozakodnak elő. Mellesleg a süteményt is "szereti" az, aki elfogyasztja, csak azért a fogalmak árnyaltsága is sokat számít.
"Sosem tagadtam, hogy a férfiak nagyrészében is sok kifogásolható van. Épp úgy a nők nagy részében is.
Akárhogy is csűritek csavarjátok lehetne egy élhetőbb kultúránk, normális értékekkel. Talán sok ember másként viszonyulna a családhoz és hasonló dolgokhoz, ha a média és a közizlés ezt megtámogatná. Talán több alkalmas nőt is találnál. "
Sajnos én is ezen az állásponton vagyok, és akárhogy is vizsgálja át magát 100x az ember olcsó közhelyek hatására, ha valaki jön az utcán és pofon vág, azért nem én vagyok a hibás, ha semmit nem tettem neki, csupán olyan kedve van, vagy nem tetszik neki a fejem.
Számomra meglepő, hogy ebben a században hogyan hihetnek emberek primitív, gyűlölködő, ignoráns, zárkózott eszmékben, és miért éri meg 2 lakóparkkal többet építeni, cserébe kiirtani egy egész ökoszisztémát.
Komolyan nem értem, vagy nem akarom elfogadni, hogy az emberek ennyire igénytelenek, ostobák, rosszindulatúak, nemtörődöm jellegűek, hogy elvárásokról papolnak, majd kétszínűen kibújnak azok alól. Számomra ez undorító, és ennek a kornak a nője is undorító, amennyiben a nő fogalma kimeríti azokat az üresfejű libákat, akikért a hasonló intelligenciájú hímtársaik csorgatják nyálukat. Értem én azt, hogy érzelmek, de nem egyszerűbb lenne gondolkodni tanítani a jövő generációit, hogy ne legyenek ilyenek, mint mi? Komolyan 2 világháború után annyival el lehet intézni az egészet, hogy senki sem tökéletes? Miért nincs felelősségérzet bennünk, vagy igény arra, hogy jobb emberek legyünk, vagy valakin segítsünk? Miért nem triviális, és miért nem zavarja egy lányt, hogy azt mondják neki, amit hallani akar, hogy megfektessék?
Tehát számomra is alapvetően magasabban van az a léc férfi és női oldalon egyaránt.
Ha az állítólag kulturált közegben is silány a választék, akkor mit tehet az ember? Az is az én hibám? Az is azért, mert nem fektetek meg mindenkit és pesszimista vagyok?
Erre a költői kérdésre várom én a választ, hogy létezik manapság, hogy valakinek több kell ennél, és képes ő maga is ezt a szintet hozni?
Egyszerűbb megmagyarázni a hibáinkat, mint azt tenni, amit tudjuk, hogy kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!