Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Manapság vannak "feleségnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság vannak "feleségnek való" lányok? Ha nincsenek, hogyan lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés

Sajnos én úgy látom, hogy nem igazán lehet találni valamire való lányokat manapság, ezért kezdem megunni őket. Régen családot is akartam, ma már úgy gondolom, hogy erre a világra nem is érdemes gyereket szülni, az úgynevezett "nők" meg több problémát okoznak, mint boldogságot.

A legtöbb lánnyal az a baj, hogy nagyon gyerekes, komolytalan, lusta, érdektelen felfogásuk van. Olyan egyszerűek, mint egy kutya. Ez a fiúkra is igaz, csak nekem nem választék, de úgy vettem észre, hogy köztük vannak értelmesebbek.

Leginkább igényes fiúk válaszát várom, nem elfogult, használhatatlan közhelyeket. Mert sok lány többet hisz magáról, mint ami. Sőt, igazán nem is értem, miért ennyire beképzeltek, mert a túlzott önbizalom inkább férfi jellemző.

Most ennyi jutott eszembe.

A rosszindulatú hozzászólásokat meg úgyis törölni fogom, szóval aki csak provokálni jön ide, ne is fáradjon. Értelmes beszélgetést szeretnék.

2012. márc. 17. 15:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/107 anonim ***** válasza:
16%

A szolgálat azt jelenti, hogy az életben nem csak a magunk érdekeit tartjuk szem előtt, hanem szolgálatot teszünk másoknak és így lesz mindenkinek jó. Magyarán én mint férfi reggeltől estig dolgozok, hazahozom a pénzt a családnak. A gyerekemet nevelem, egyengetem az útját. Olyan dolgokat is megcsinálok, amihez nincs kedvem, hogy szép családi életet élhessünk.

A nők ellenben mindezt elfelejtették. Valószínűleg semmilyen ilyenfajta tudatosság nincs bennük, hanem szigorúan rövidtávon gondolkoznak, hogy hol lehet új ruhát venni. Meg egy idő után eszükbe jut, hogy el kéne már vetetni magam, de nem értik, hogy a családi életre fel kell készülni. Nem értik, hogy valamit neki is be kell tennie a közösbe. Legalább főz és takarít, ha más nem 50%-ban. De ahogy egy férfi karrierje halad, úgy egyre többet dolgozik, a nő pedig egyre inkább a családi fészek rendbetartására kéne koncentrálnia.

A feminimizmus alapjaiban véve egy téves elképzelésen alapul. A két nem soha sem volt egyforma. Gyakorlatilag kommunizmus 2.0. A nők teljesen másképp nőnek fel és teljesen más problémákkal szembesülnek életük során. Érthető lenne, hogy más szerepet tölt be, ami egyáltalán nem lebecsülendő. Az anyaság nagyon is szép dolog. Nem fogyna ennyire a népesség, ha a nők elsősorban anyák szeretnének lenni, mint régen.

Annak idején egyébként kiváltságosabb volt a helyzetük, mint most, ugyanis nem kellett dolgozniuk. Nagyon is becsülték a férfit, mert ők otthon maradhattak, amíg az gürcölt.

Hogy a férfi elnyomta a nőt? Nem hiszem. Elnyomásról akkor beszélhetünk, amikor a négereknek külön részen kellett ülni a buszon, vagy bármikor megverhették őket büntetlenül a nyilt utcán.

A nőknek akkor is és most is kiváltságos helyzete volt, csak akkoriban legalább adva volt nekik egy szerep. Most meg valamilyen nagyon furcsa kisebbségi komplexustól vezetve megpróbálják "megvalósítani" magukat. Más dolog, hogy a nők nagyrésze nem lesz főnök, mert nem akar lenni és szépen eltengődik.

És ha már diszkriminációnál tartunk, akkor ott van a nyugdíjkorhatár, ami férfiaknál jóval magasabb. Annak ellenére, hogy a nők 10 évvel többet élnek átlagosan.

2012. márc. 18. 10:08
 42/107 A kérdező kommentje:

Igaz attól is függ, mit értünk feminizmus alatt. Nem igazán ismerem a hivatalos fogalom részleteit, a legtöbben a nők jogaiért való küzdelmet jelenti. Amire bizonyos szempontból van is szükség. De tulajdonképp miért is küzdenek? Együttműködésről, vagy harácsolásról van szó? Ez azért tényleg nem mindegy. Igen, vannak alapvető különbségek, de azt sem szabad elfelejteni, hogy minden ember más. Bizonyos szempontból szükség van a jogi egyenlőségre, de ez bizonyos területeken, nem biztos hogy igaz.

Amennyiben a feminizmust úgy határozzuk meg, mint abszolút egyenjogúságot és egyformaságot, természetesen téves az elképzelés.

Az elnyomással nem teljesen értek egyet, de az utóbbi példával igen. És nem csupán tovább élnek, de kisebb megterhelésnek is vannak kitéve. Ez ésszerűtlen dolog.

2012. márc. 18. 11:50
 43/107 Lifeishard ***** válasza:
67%

Na hali!

Ha már ennyi a hosszabb hangvételű válasz, akkor...

"Vannak." - Ezt most is fenntartom.

"Ha így van, hol érdemes ilyeneket keresni?" Hogy hol? Mindenhol lehet ilyet találni, csak "keresni" kell - továbbmegyek: magadat fejlesztei. Az én párom iszonyat családcentrikus és házias, az exem is jó csaj volt és családanya akart lenni. Öcsém menyasszonya tip-top csaj, mégis otthon van a háztartásban, főz-mos-takarít (ruhát készít ki Öcskösnek :)) és NEM SZOLGA (nem is úgy bánik vele a tesó), sőt, NEM IS ÉRZI MAGÁT ANNAK! Egyszerűen csak, Öcsém FÉRFI, és tudja kezelni a nőt - képes elérni, hogy a nő fontosnak érezze magát, mert azt akarja, hogy hozzátegyen a párja életéhez. Valóban vannak csajok, akiknél ez eltorzult, de amilyet keresel, olyat vonzol be; ha ráadásul még FÉRFI is vagy, nem nyivákolós nőgyűlölő (és ezt nem minősítésnek és sértésnek szánom, kedves Kérdező, mielőtt még bármi félreértés esnék), találni fogsz NŐT.

"A provokatív, kötekedő válaszok feljelentésre, majd törlésre kerülnek." - Ha ezt most nekem címezted, nem értem, mi volt benne a provokatív. Röviden válaszoltam a kérdésedre.

"Ez itt az én kérdésem az én elképzeléseimmel, ha nem tetszik, tegyél fel saját kérdést. (...)

Mint mondtam értelmes párbeszédet szeretnék, nem gyerekes vagdalkozást. Tudom hogy itt nagy elvárásnak számít, de kíváncsi vagyok idegen emberek ötleteire is."

Ez itt kissé ellentmondásos. Hogy kinek mi a vagdalkozás, egyéni megítélés kérdése. Párbeszéd pedig általában akkor alakul ki, ha ellenkező vélemények találkoznak. Ha valóban kíváncsi vagy más emberek véleményére, ne küldd el őket melegebb éghajlatra, ha nem egyezik a látásmódotok, mert úgy az egész értelmét veszti.

"Aztán meg csak azt látjuk, hogy az állítólagos szerető anya ordít egy 5 évessel." Én sem szeretem az ordibálást, de azért van alkalom, amikor kell. Régen is kiabáltak a szülők a gyermekkel. Néha még oda is sóztak neki. Mégis EMBEREK lettek, akik tisztelték a szüleiket, a családot. Nézd meg, mi van manapság, mikor a gyerek jóformán feljelentheti a szüleit. Ez így sokkal jobb lenne, igaz? Pont a szabados, a "gyermek jogait tiszteletben tartó", balliberális nevelés miatt van annyi rongy ember és torz értékrenddel bíró csaj, hiszen az van beléjük nevelve, hogy bármit csinálsz (azaz bárhogyan, bármilyen tapló módon viselkedsz más emberekkel - esetünkben: férfiakkal), simán nem lesz következménye, mert igazad van, meg különben is, ki a másik, te tökéletes vagy és mindent meg fogsz kapni különösebb erőfeszítés nélkül, hiszen eddig is (a "nevelés" során) megkaptad.

"Ahogy én látom, alig léteznek olyan emberek, akiket alapvetően a család érdekel, de ez férfiban is így van. Az emberek többsége a pénzt, a karriert hajszolja, ömlik ez a szar duma mindenhonnan, hogy gyerünk, éld ki magad, élvezd, élvezd, habzsold." Én is így látom. Aztán később, az emberi természetnél fogva hiányérzet támad a család iránt, de akkor már késő, és aki egész életében csak élvezett és habzsolt, el fogja qrni, mert a család ennél több, de fingja nincs, mit és hogyan kéne csinálni. Ennek a folyománya az, ami az egyik hozzászólásban is szerepelt: "a család is általában arról szól, hogy egy rögtönzött házasság után gyereket csinálunk, mert mások is, vagy csak élvezik a hatalmat valaki felett, majd a gyerek kárpótolja a szeretethiányom, olyan mint egy kutya: eleinte aranyos, de aztán el kezd nőni..."

"A feminimizmus alapjaiban véve egy téves elképzelésen alapul. A két nem soha sem volt egyforma. (...)

A nők teljesen másképp nőnek fel és teljesen más problémákkal szembesülnek életük során. Érthető lenne, hogy más szerepet tölt be, ami egyáltalán nem lebecsülendő. Az anyaság nagyon is szép dolog. Nem fogyna ennyire a népesség, ha a nők elsősorban anyák szeretnének lenni, mint régen."

Sok csaj és nő tényleg nem érti meg, hogy különbözik a férfiaktól, testileg-lelkileg egyaránt, és a mentális qvalitásuk sem ugyanaz (nem hülyébbek, mielőtt valaki ezt venné ki a mondatomból, csupán másra és máshogy tudnak figyelni, másként gondolkodnak és kommunikálnak), ez pedig súlyos problémákat eredményez majd...

26/F

2012. márc. 18. 11:57
 44/107 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem igenis van jogunk felháborodni a mai helyzeten. Lehet mondani, hogy legyél FÉRFI és akkor bevonzod az igazi nőt, de ott kezdődik, hogy a legtöbb ember azt sem tudja, mi az. Se nők, se a férfiak. Sokkal kevésbé van körülhatárolva, mint régen, és ez bizony baj.

Persze nem állítom, hogy nem lehet megfelelő partnereket találni, de azt is be kell látnunk, hogy a női nem morális válságban van. Ennek okát leginkább a feminizmusban látom. Számukra ugyanis inkább indulatokról szól ez, mint logikus érvrendszerről. És valóban a családi fészekben lenne rájuk szükség, nem annyira a munka világában, mert feléljük a jövőnket. Látom a mostani kamaszokon, saját rokonaimon is, hogy mennyire kiüresedett értékrendszer nélküli életet élnek.

2012. márc. 18. 13:41
 45/107 anonim ***** válasza:
79%

"Ahogy én látom, alig léteznek olyan emberek, akiket alapvetően a család érdekel, de ez férfiban is így van."

Akkor meg mi a baj? Ha valaki ilyen és épp ezért nem rohan bele kapcsolatba, akkor az felelősnek mondható, mert nem rontja el mások életét is azzal, hogy olyat csinál amit newm akar. A család régen sem őszinteségből volt sokkal fontosabb, csupán muszájból.

Amúgy pedig a szeretet nem csak a párkapcsolatban lehet megkapni. Sőt szerintem ez kéne a legkevesebb legyen. Ugyanis aki normális emberi életet él annak van anyja, apja, barátai, rokonai akik szeretik! Nem az kéne az ember egyetlen és legfontosabb célja legyen, hogy találjon egy lyukat... Aki normális életet él az nem sír ilyeneken mert nincd hiányérzete. És így előbb vagy utóbb meg is találja a társát.

Ja és amúgy a földön túlnépesedés van, úgyhogy én baromira nem félnék a népességfogyástól. Bár lehet rossz ember vagyok, hogy a föld fennmaradását fontosabbnak találom, mint hogy hány magyar van...

2012. márc. 18. 14:01
 46/107 anonim ***** válasza:
25%
Igen. Muszájból van nagyon sok dolog az életben. Biztos neked ez még új, de muszájból szoptatod meg a gyereket, meg mosod ki a sz@rból. Mi is muszájból megyünk dolgozni. Ilyen az élet. Ezt kéne belátni. Nem ér semmit az életed, ha nem csinálsz nagyon nagyon sok dolgot muszájból.
2012. márc. 18. 14:23
 47/107 anonim ***** válasza:
29%
Eleve nem szülök gyereket ha nem akarok, de mindegy. :DD Aki meg akar gyereket, annak nem muszáj a szoptatás, hanem boldogság. És én szeretem a munkám, lehet te muszájból csinálod, én nem.
2012. márc. 18. 15:02
 48/107 anonim ***** válasza:
50%
Ja és tápszerről már hallottál? Lehet neked újdonság, de annyit a muszájról. :D
2012. márc. 18. 15:03
 49/107 A kérdező kommentje:

Lifeishard:

Azzal egyetértek, hogy a férfiasság mércéje a helyzet kezelése, és én kifogytam az ötletekből, nem is állítom, hogy igazi férfi lennék.

Szerintem ha normális hangvételben válaszoltál akkor azt nem neked írtam. Akit elküldök melegebb éghajlatra, azok, akik nem képesek ilyen hangnemben válaszolni, legyen akármi is az álláspontjuk.

Azzal nem értek egyet, hogy az erőszak jó motiválóeszköz. Mert rövidtávon működhet, hosszútávon nem vált ki tiszteletet az erőszak. Ennyi erővel a diktatúra egy tökéletes atyai rendszer.

A fogyó népesség alatt gondolom Magyarországot érted. Ennek a fő oka meg nem csupán morális, leginkább anyagi.

A többihez csak annyit szólnék, hogy ne kezdjünk kicsinyes veszekedésbe.

2012. márc. 18. 15:31
 50/107 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, gyűlölködő vagy, mert amiket írsz, az abból fakad. Olyan lenézően írsz a nőkről, mintha mindet egytől-egyik ismernéd.

Ja és igen, nem vagyok vadkananya, hisz gyerekem sincs, még, fiatal vagyok hozzá, de tervbe van véve már párommal, akivel házasodni fogok. Otthont fogunk teremteni, de mellette dolgoznom is kell, mert egy fizetésből képtelenség megélni. Aki nem így látja, annak örülök, mert jó munkája van. (páromnak is, de a jövő építéshez ketten kellünk)

A látásmódodon kellene akkor is változtatni, ha sértésnek veszed, ha nem, de ezzel a gondolkodásmóddal nem igazán vonzol be senkit, aki neked kellene. Ezt egy igazi nőnek hidd el.

2012. márc. 18. 16:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!