Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Leányok! Tönkretennétek egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leányok! Tönkretennétek egy olyan embert, aki titeket (már csak egyoldalúan) szeret?

Figyelt kérdés

Na ez a stáció: van egy pali. Haverok voltatok, majdnem összejöttetek, történt egy-két dolog. Végül a döntésed (azaz a lányé): nem. A pali próbálkozik, nagyon. Néha az idegetekre megy már. Tudjátok, hogy olyan szinten belétek van zúgva, hogy arra szó nincs. Viszont már kezd nagyon elegetek lenni belőle, ezért durva eszközökhöz nyúltok. Pl. megalázás, vagy sértegetés, önbizalomrombolás. Erre a pali néha visszavág, de mindig bocsánatot kér. Aztán, egész egyszerűen már tényleg idegesít titeket, de azért néha megmosolyogtat, és jólesik, amit mond, amit tesz értetek…

Viszont úgy érzitek, nem lehet teljes az életetek, ha mindig kapcsolatban vagy vele…

A kérdés, tönkretennétek az életét, ha, hiába kibírhatatlan, jószándékkal tesz mindent, szeretetből? Csak azért romba döntenétek az életét, hogy a tiétek jobb legyen? Hagynátok teljesen összeomolni, már-már megőrülni a hiányotoktól, szinte biztosra tudva, hogy bele fog halni, vagy maradandó károsodást szenvedni, ha nem elhagyjátok, hanem pl. megveretitek, fenyegetitetek?

Azaz meglépnétek azt a lépést (amibe bele fog halni, valószínűleg, vagy legalábbis tönkremenni, teljesen, és lehet becsavarodna), amivel tönkreteszitek, tudatában annak, hogy tényleg tönkre fog menni, miattatok, csakhogy megszabaduljatok tőle? Csakhogy nektek jobb legyen?

2011. jún. 20. 21:19
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/228 A kérdező kommentje:
feljelentést nem lehet visszavonni, ez a probléma. vagyis feljelentés után mindössze 3 nappal.
2011. jún. 21. 23:25
 112/228 A kérdező kommentje:
nincs is nyugtuk, elhiheted. :) egyébként nálam tényleg úgy volt az ügy, hogy hazudtak - csak mivel többen voltak, rábírtak másokat a hamis tanúzásra. így meg természetesen elfogadta az ügyészség az esetet. aztán persze már visszakoztak volna (a tanúk, természetesen).
2011. jún. 21. 23:27
 113/228 anonim ***** válasza:
100%
Összegezve: a nagy-nagy szeretetből nem futja annyira, hogy békén hagyjon a kedvemért, és letegyen arról az önző célról, hogy beleszeressek. Sőt, képes lenne vérbosszút állni rajtam vagy a szeretteimen, mert annyira szeret engem.
2011. jún. 22. 11:53
 114/228 anonim ***** válasza:
100%
Az is megbosszulni való becsületsértés lenne, ha újra és újra kikosaraznám? Esetleg összejönnék valakivel az orra előtt (mert úgysem tudok nem az orra előtt lenni)?
2011. jún. 22. 12:10
 115/228 A kérdező kommentje:

ma 11:53 - Ne haragudj, de nem hiszem el, hogy valakinek ennyire "fura" a látásmódja, mint neked. Teljesen a feje tetejére állítod a dolgot, és kiforgatod - miért? Olyanokat mondasz, mint például: minek élni, hiszen meghalunk, hát miért nem öljük meg magunkat?

Csak annyira önző az, hogy "megpróbálja, hogy belészeress", mint az, hogy "nem engeded, hogy megpróbálhassa", sőt, még büntetnéd is érte, mert "ne próbálja már meg".

Mi ez a vérbosszús dolog? Akár szeret, akár nem, ha egy embert kínzol, megalázol, tönkreteszel, és tegyük fel, feljelentesz, akkor nincs az a szeretet (!), ami miatt ne vágna vissza. Őszintén, mit vársz? Feljelentenének, mondjuk, úgy, hogy Te, tegyük fel, jót akarsz, vagy akartál. Mivel igazságtalan az egész, azt ne mondd, hogy ne próbálnál visszavágni, mert azt nem hiszem. Elvégre, attól, hogy keres, már feljelentést tennél. Nem veszed észre, hogy voltaképp "agresszívabb", vagy kisebb tűréshatárú vagy, mint az a zaklató, akiről beszélsz? Ismered a szálkás-gerendás szólást, nem? Mérlegelj. És legyen empátiád.

Ha újra, és újra kikosaraznád, azaz mindig kikosaraznád, de veled maradna (haverként, barátként), akkor nem azt jelenti, hogy annyira szeret, hogy elfogadja ezt?

Ez nem becsületsértés, egyébként. Na azt ne mondd, hogy mindig lát és hall...

2011. jún. 22. 15:25
 116/228 napietus ***** válasza:
100%

ne haragudj kérdező, de nem a másik válaszoló látásmódja a fura, hanem a Tied. nekem is (így visszaolvasva) úgy védted az egykori zaklatómat, mint egy fogadatlan prókátor. figyelj, miért lenne bárki is köteles elviselni valaki más számára kínos/kellemetlen/zavaró/nemkívánatos (megfelelő rész aláhúzandó) közeledését? van törvény, vagy akár illemszabály ami bárkit is ennek elviselésére kötelezne?

minden ember megválogathatja a társaságát, azt hopgy kivel áll szóba, kitől fogad el ajándékot, kit hív meg, kinek a meghívását fogadja el. azt is, hogy kivel fekszik le. a legtöbben élünk is ezzel a jogunkkal.

2011. jún. 22. 15:31
 117/228 anonim ***** válasza:
100%
Nem tiltanám meg, hogy EGYSZER próbálkozzon. Ha arra azt mondom, hogy nem, törődjön bele, és ne használja a barátságot ürügynek, hogy győzködjön. Ha ezt csinálja, egyáltalán nem tartja tiszteletben, hogy nem kérek a szerelméből. Azzal, hogy meg akar hódítani, magának akar jót, nem nekem.
2011. jún. 22. 16:01
 118/228 A kérdező kommentje:

ma 15:31 - nem hinném. én csak el tudom képzelni mindkét fél helyében magam. és különben is. ez szimpla pszichológia, szerintem. volt egy lány, aki eléggé zaklatott. mit csináltam? magam mellett hagytam. beszéltünk, elmentem vele ide-oda. sosem utasítottam el. nem alkalmaztam se erőszakot, se bunkóságot, se ellenszenvet. tudod mi történt? pár hónap után még ő érezte "kellemetlennek" a közelségem. mind ott rontják el az emberek, mikor átmennek ellenségesbe (ha előtte nagyon jóban voltak), sőt, tiltó módba. ilyenkor az ember, még ha nem is annyira lelkesedik a másikért, elkezd küzdeni.

a másik: hogy miért vagyok a "zaklatók" oldalán? mert ők is emberek. és nem önzőbbek, mint mondjuk ti. miért? kifejtem.

nem akartok adni magatokból a másiknak. vagy megölnétek, vagy feljelentenétek, vagy még durvább dolgokat tennétek velük. miért? mert szimplán (jó esetben) csak a közelségetekre vágynak. és általában egy tényt elfelejtetek: a "jószándékú zaklatók" általában a szerelem miatt zaklatnak. ha éreztetek olyan szerelmet, hogy majdnem meghalnátok, ha tudnátok, hogy elszakítanak a másiktól, akkor megértitek, miért kapaszkodnak ezek az emberek az utolsó halovány reményfoszlányba. nem csak azért küzdenek, hogy a kapcsolatotok megmaradjon, hanem magukért is, vagy akár csak a szeretetért, ezért az igencsak fontos érzelemért.

a szerelem, szeretet nem olyan, hogy ki lehet kapcsolni. tudom, mondják azt a közhelyet, hogy "ha igazán szereted, elengeded". ez a szeretetre igaz, a szerelemre már nem. a szeretet egy tompa, stabil érzés, kötődés, a szerelem egy felfokozott, fojtogató, hol felemelő érzelem, ami egészen más, mint a szeretet. akit szeretsz, azért lehet tűzbe raknád a kezed, akibe szerelmes vagy, azért nem csak tűzbe raknád, de ha kell, le is vágnád a kezed.

ez nem holmi betegség, vagy kóros elmebaj, ez az olyan mértékű, igaz, és ritka szerelem, amit például shakespear-i drámákban olvashattok. ez nem csak ott létezik, a valóságban is.

tehát arra akarok rávilágítani, hogy ti is ugyanolyan önzőek vagytok, mint a zaklatók, annyi kivétellel, hogy a zaklató, legalábbis a ti szájízetek szerint fogalmazva... szóval a zaklatónak van pluszban egy dolog, amin nem tud változtatni: a szereteten. orvosi segítség, droghoz hasonlítás, meg betegesség, ugyan, ez már csak posztmodern kifogás...

értsétek meg, hogy ha ti nektek rosszul esik ez, rosszul esik az, mert nektek ez milyen érzés, és az milyen érzés, akkor kicsit váltsatok empatikus módra, és érezzétek, neki hogy esik ez, hogy esik az.

ami pedig a legrosszabb, nem tudjátok, mi lenne, ha nem ilyen dögvésszerűen viszolyognátok a másiktól. nagyon sok példa van saját életemből, mások életéből, hogy két, össze nem illő ember, aki közül vagy az egyik, vagy kölcsönösen utálták egymást, végül összejöttek. az élet kiszámíthatatlan dolgokat eredményezhet. a feljelentéssel, gyilkossággal, megveretéssel egy mesterséges, és közel sem természetes állapotot kreáltok, ami eltorzít mindent. az embert, az érzelmeket, a leendő jót.

bár gyorsan írtam, és lehet zavaros lett, remélem azért érthető. embernek tekintsétek a másikat, és gondoljatok bele az ő helyzetébe, hogy ti mit csinálnátok?

mert lehet mondani, hogy á, elfelejteném, á, letojnám, mi mind tudjuk, hogy nem így lenne...

2011. jún. 22. 20:20
 119/228 A kérdező kommentje:
amit még hozzáfűznék: ez persze akkor érvényes, ha mondjuk valaha jártatok, vagy valaha nagyon úgy nézett ki, hogy járni fogtok.
2011. jún. 22. 20:21
 120/228 A kérdező kommentje:
vagy nagyon szoros baráti kapcsolat volt köztetek.
2011. jún. 22. 20:21
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!