Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leányok! Tönkretennétek egy olyan embert, aki titeket (már csak egyoldalúan) szeret?
Na ez a stáció: van egy pali. Haverok voltatok, majdnem összejöttetek, történt egy-két dolog. Végül a döntésed (azaz a lányé): nem. A pali próbálkozik, nagyon. Néha az idegetekre megy már. Tudjátok, hogy olyan szinten belétek van zúgva, hogy arra szó nincs. Viszont már kezd nagyon elegetek lenni belőle, ezért durva eszközökhöz nyúltok. Pl. megalázás, vagy sértegetés, önbizalomrombolás. Erre a pali néha visszavág, de mindig bocsánatot kér. Aztán, egész egyszerűen már tényleg idegesít titeket, de azért néha megmosolyogtat, és jólesik, amit mond, amit tesz értetek…
Viszont úgy érzitek, nem lehet teljes az életetek, ha mindig kapcsolatban vagy vele…
A kérdés, tönkretennétek az életét, ha, hiába kibírhatatlan, jószándékkal tesz mindent, szeretetből? Csak azért romba döntenétek az életét, hogy a tiétek jobb legyen? Hagynátok teljesen összeomolni, már-már megőrülni a hiányotoktól, szinte biztosra tudva, hogy bele fog halni, vagy maradandó károsodást szenvedni, ha nem elhagyjátok, hanem pl. megveretitek, fenyegetitetek?
Azaz meglépnétek azt a lépést (amibe bele fog halni, valószínűleg, vagy legalábbis tönkremenni, teljesen, és lehet becsavarodna), amivel tönkreteszitek, tudatában annak, hogy tényleg tönkre fog menni, miattatok, csakhogy megszabaduljatok tőle? Csakhogy nektek jobb legyen?
ma 02:05 - Ha kidobja, vagy visszaküldi, az irracionális, és persze, hogy rosszul esik az embernek. Ha viszont a másik ellen ártó szándékkal használja fel, akkor egy lelketlen szutyok.
ma 08:50 - Ha valakitől vársz valamit, hogy tegyen meg a kedvedért, meg kell indokolnod. Ha azt mondtad volna nekem, hogy nem, és előtte mondjuk jóban voltunk (nem úgy, mint te ezzel a fickóval), akkor nem fogadnám el ezt a választ, és egész biztosan kijelenteném: ennyi nem elég. mondd meg, miért.Nekem az az elvem, hogy mindenkit meg lehet győzni, csak minél többet kell próbálni, minél több módon. Végülis, hogy várja el az ember, hogy bármit tegyenek érte, ha esetleg ő nem akar tenni érte? Miért? Ki ő, hogy neki engedelmeskedjenek? Mi ő? Érted, ugye? Az ő "de igen"-jének ugyanannyi értéke van, mint a te "nem"ednek. ezért vagyunk emberek, és (remélhetőleg) egyenlőek.
Értem, hogy ennek örültél, mármint, más embereknél, ahogy reagáltak, de ez csak azért van, mert lehet gyengébb az akaratuk. Nem lehet, hogy ez is bökte a csőrödet? Hogy az akarata erősebb?
Apád nem tudott volna manipulálni, pont az a gondom, hogy annyira a saját fejem után megyek, hogy sok gondom akadt már belőle (látszólag mindenki tud, de végül csak azt teszem, amit elősör gondoltam).
De vajon hagytad volna, hogy csak barátok legyetek? A legtöbb ilyen dologban a lány nem engedi, hiába mondja, hogy lehetnénk barátok, igazából mindenráon meg akar szabadulni a másiktól..
Ez egy olyan helyzet, amit nem lehet kiszámítani. Mivel nem ismert annyira, nem tudhatta kiszámítani.
ő szeretne, vagy mondjuk akarna valamit, de nem kér, nem azt akarja, hogy az legyen, amit Ő akar (legalábbis egyoldalúnál én sosem ezt akartam), hanem egész egyszerűen esélyt, a jóra, mindkettőnknek. viszont te kéred, hogy legyen mindennek vége, ok, indoklás nélkül, csupán azért, hogy neked legyen jó, nem törődve a másikkal. ki akarja a drasztikusabbat? :) ráadásul, ha csak magának akarna jót, akkor a. elrabolna, b. megerőszakolna, c. minden nap lihegne a nyomodban. nem adna ajándékokat, hanem egész egyszerűen sarokba szorítana, bármilyen eszközökkel, csak hogy az ő álmai teljesüljenek.
nem hiszem, hogy ez parttalan lenne. ugyan már. amikor valaki udvarol (és most szakítás után, vagy nehéz helyzetben), vagy próbálkozik, akkor nem arról akarja meggyőzni, hogy szeressen belé, hanem arról, mennyire szereti, és hagyja, hogy kialakuljanak érzelmek benne, vagy esélyt szeretne a változásra. hogy miért? épp ezért! mert az érzelmeket nem magunk változtatjuk, irányítjuk, és lehet, hogy valami elindítana benne, tudatalatt, valamit, amit tesz. gondolod, hogy mikor valaki szeret egy másikat, és ezért udvarol, csak magára gondol? Biztos vannak ilyen emberek, én viszont nem ilyn vagyok.
dehogynem kér. kéri az időmet, az energiámat. én nem adom. ennyi ez. kérni szabad. azt is kérheted, hogy ugorjak bele egy piramisjátékba, amiben Te benne vagy, mert szent meggyőződásed, hogy az nekem is jó lesz (lehet, hogy tényleg, de lehet, hogy nem). mondhatok igent is, nemet is. de Te vagy, aki kér, és aki kér vagy aki kérdez, az legyen felkészülve minden lehetséges válaszra.
nézd, az, hogy az udvarlónak nem illik társaságával a kiszemelt hölgyet terhelnie és a visszautasítást illik emelt fővel TUDOMÁSUL VENNIE, legalább olyan változhatatlan, közmegegyezésen alapuló és régi szabály, minthogy az első vizit ideje 15 perc. a magyar állam alkotmánya, sőt, államformája is sokszor változott, ezek a szabályok viszont állandóak. aki nem veszi figyelembe a társadalmi érintkezés alapvető szabályait, az kiírja magát az emberi társadalomból, úgy jár, mint az a sofőr, aki közlekedés közben figyelmen kívül hagyja a KRESZ-t, vagy az a köztisztviselő, aki nem veszi figyelembe a Ket. előírásait, és ezt még meg is ideologizálja, miszerint az ő csalhatatlan véleménye szerint ő jár el helyesen.
ma 09:59 - de te vagy az, aki utána kér, például, ha leül az ajtód elé. akkor, azon az alapon, hogy te nemet mondtál, ő is mondhat nemet, hogy nem mozdul onnan. érted, mire akarok kilyukadni? mindkettőtöknek ugyanolyan joga van ahhoz, hogy kérjen, és ne teljesítse a másik kérését. és nem az számít, ki kért először. végülis, azért, mert te tönkretennéd az életét önös érdekek alapján, ő is tönkretehetné. ezt miért nem lehet megérteni? arra akarok rávilágítani, hogy miért kell szapulni a másikat, ha ti is ugyanazt megtennétek.
miért kellene bármilyen szabályt betartani, miért kellene bárki akaratának behódolni? tudom, ez ellentmondás azzal, hogy elvárom tőletek, hogy emberségesek legyetek. de ha ezt nem tartjátok be, hát ő miért tartson be mármit? tisztelet, kedvesség, vagy bármi? miért legyen tekintettel rátok? ha ti nem vagytok? én csak a "kölcsönösség" elvét szajkózom.
a sofőrös példád nem jó. ez a sofőr nem a kresz szabályait nem tartja be, hanem nem hajlandó közúton, úgy értem, asztfaltozott úton járni, hanem a földúton, a "maga útját járja", szó szerint. ez nem hinném, hogy baj.
ma 14:08 - hogyhogy? mit tett? hogyan tette? sorolj fel egy pár olyan hibáját, ami "iszonyatos és megbocsáthatatlan".
Semmit sem kell elkövetni ahhoz, hogy ne szeressenek beléd. Ez egyszerű balszerencse.
Vajon hányan szállnának fel olyan buszra, ami földúton zötykölődik, ha jobb járművet is használhatnak? Az alkalmazóinak hiábavaló benzinköltséget jelent, és előbb-utóbb kirúgják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!