Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Leányok! Tönkretennétek egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leányok! Tönkretennétek egy olyan embert, aki titeket (már csak egyoldalúan) szeret?

Figyelt kérdés

Na ez a stáció: van egy pali. Haverok voltatok, majdnem összejöttetek, történt egy-két dolog. Végül a döntésed (azaz a lányé): nem. A pali próbálkozik, nagyon. Néha az idegetekre megy már. Tudjátok, hogy olyan szinten belétek van zúgva, hogy arra szó nincs. Viszont már kezd nagyon elegetek lenni belőle, ezért durva eszközökhöz nyúltok. Pl. megalázás, vagy sértegetés, önbizalomrombolás. Erre a pali néha visszavág, de mindig bocsánatot kér. Aztán, egész egyszerűen már tényleg idegesít titeket, de azért néha megmosolyogtat, és jólesik, amit mond, amit tesz értetek…

Viszont úgy érzitek, nem lehet teljes az életetek, ha mindig kapcsolatban vagy vele…

A kérdés, tönkretennétek az életét, ha, hiába kibírhatatlan, jószándékkal tesz mindent, szeretetből? Csak azért romba döntenétek az életét, hogy a tiétek jobb legyen? Hagynátok teljesen összeomolni, már-már megőrülni a hiányotoktól, szinte biztosra tudva, hogy bele fog halni, vagy maradandó károsodást szenvedni, ha nem elhagyjátok, hanem pl. megveretitek, fenyegetitetek?

Azaz meglépnétek azt a lépést (amibe bele fog halni, valószínűleg, vagy legalábbis tönkremenni, teljesen, és lehet becsavarodna), amivel tönkreteszitek, tudatában annak, hogy tényleg tönkre fog menni, miattatok, csakhogy megszabaduljatok tőle? Csakhogy nektek jobb legyen?

2011. jún. 20. 21:19
 211/228 anonim ***** válasza:
100%
Nézzenek oda, tévedtem.
2011. jún. 24. 15:47
 212/228 napietus ***** válasza:

hajjaj, mi van itt :D kérdező: alapesetben senki nem hal bele abba, hogy nem randizok vele (NEM rám felépített életről, házasságról és 5 gyerekes családról van szó, amit "eldobok"). aki meg mentálisan beteg, és nem tud egy sima, hétköznapi kudarcot kezelni, az forduljon orvoshoz, mert vannak az életben nagyobb bajok is. és én sem vagyok érzelmi szociális otthon, ahogy kedves váloszoló társam is írta: a szerelem nem jótékonyság.

azon kívül az érzelmi zsarolsára én is immunis vagyok. ha nem az lennék rég megőrültem volna :)

2011. jún. 24. 17:22
 213/228 A kérdező kommentje:

ma 17:22 - én sem arról beszéltem, hogy egy tök idegen csóka, aki bepróbálkozott. egész idő alatt nem arról beszéltem, mint mondjuk a te eseted. így van. ha nem tudja a problémát kezelni, vagy megoldani, ne a problémát "pusztítsa el". nem. ő a szeretet írta. más a kettő. én a szeretetre gondoltam, abban az esetben.

feltéve, ha az az érzelmi zsarolás nem érzelmi zsarolás, csak annak veszed, veszitek. elvégre. érzelmi zsarolás az, ha valakit megaláznak, megkínoznak, és hány és bőg, és könyörög? kétlem. kétségbeesett lépés. és mi van, ha az, amit érzelmi zsarolásnak gondol a másik, igaz, és bumm, nagy gond történik? egész más tészta. de hagyjuk ezt a témát, mert egész egyszerűen feleslegesen beszélek.

2011. jún. 24. 17:31
 214/228 napietus ***** válasza:
100%
igen, szerintem is hagyjuk. inkább arra válaszolj, miért ennyire nyámnyila sok fiú/férfi manapság? öngyilkossággal fenyegetőzni, azért mert egy lány nem szereti őket? meg kiborulni? mi lett volna velük nagyapáim, dédapáim idejében, az I. vagy a II. vh. lövészárkában, aztán nincstelenül, mikor mindenüket elvették egy juhakolban családostul a Hortobágyon? hm? mert EZEK a kemény dolgok, ez a "jaj, nem szeret a Julis, itt a világ vége" nettó nyafogás, aki ennyit nem bír ki, azzal tleg nagy a baj...és nem csak az én esetemről beszélek, hanem úgy általában a "NEM" szót értelmezni nem tudó érzelmi zsarolós hisztérikákról (van fiú is ilyen meg lány is).
2011. jún. 24. 17:41
 215/228 A kérdező kommentje:

ma 17:41 - nyámnyilaság? vannak az életnek MÁS területei. azért, mert valaki öngyilkossággal fenyegetőzik, addig még lehet máshol kemény. mint ahogy a művész sem lesz izomkolosszus és katona (általában), és ahogy az orvos sem gépészmérnök, vagy nyomdász (szintén). a gyilkos sem fog szeretetszolgálatot nyitni (hacsak nem lelkiismeretfurdalásból), és a szerzetes sem lesz "celebfajzat", vagy sztriptízbártulajdonos (csak ha rá nem szállnak). mi lett volna velük? valószínűleg túlélték volna. miért? mert az más. ha megvernek, kirúgnak, elveszik mindenedet, megaláznak, kínoznak, akkor önkéntlenül is elkezdesz harcolni, lázadni ellene. miért? mert érzelmileg nem kötődsz hozzájuk. agressziót alkalmaznak veled szemben. ártanak neked. korlátozni akarnak. ez egészen más.

de mi van akkor, ha ez a sok hisztis/nyafogós, nem fogadom el a nemet ember voltaképp nem is gyenge, hanem erős? elvégre, tegyük fel, nem hajlandó elfogadni a helyzetet. ez nem arra utal, hogy gyenge lenne. a gyenge belenyugszik. a gyenge nem küzd (valakiért, újból). a gyenge elfut a megpróbáltatások elől.

de én is visszakérdezek: mi van azokkal a nőkkel, akik nem képesek a szemedbe mondani, hogy vége? akik iszkolnak a találkozásoktól? akik inkább feljelentenek, minthogy a problémájukat, EMBERKÉNT oldják meg? akik másokat tolnak a srác képébe, hogy "na majd ő lebeszéli őket". akik másokkal veretnek meg embereket.

szóval. az egyik KÜLSŐ baj, a másik BELSŐ baj. a háború, kínzás, megalázás kívülről jön. a szerelem, ragaszkodás pedig belülről jön.

az öngyilkosság pedig nem gyávaság, szerintem. én átvágnám a saját torkom, ha egy életreszóló rabságban kell élnem. az öngyilkosság bátorság. csak gondolj bele a japán harcosokra, vagy főként a keleti országokra.

és mindig volt öngyilkosság, szerelemből, minden korban. ókori, középkori művek is hemzsegnek tőlük. ilyen az ember természete. a szerelem az egyetlen olyan dolog, ami legyűrheti az embert, igazán, szerintem.

2011. jún. 24. 18:50
 216/228 A kérdező kommentje:
pl. feljelentés: ez egy olyan dolog, ami ellen nem tudsz küzdeni. miért? mert kiveszik a kezedből az összes fegyvered. az állam elé van egy olyan téma ráncigálva (vegyük a zaklatást, rágalmazást, vagy "személyiségi jog" megsértését), ami igazán két ember magánügye lenne, és le kellene rendeznie egymás között. elvégre, ilyenkor van olyan szánalmas a feljelentő, hogy bevallja: kevés vagyok ahhoz, hogy én, emberileg, egyedül megoldjam. egy csecsemő vagyok, aki gondozásra szorul. gyenge vagyok, mert nem bírom szemtől-szemben lerendezni az ügyem a másikkal. hülye vagyok, mert annyi eszem nincs, hogy leszereljem a másikat. önző vagyok, mert az egész államot csicskáztatom az ügyem érdekében. és mióta a zaklatás bűncselekmény lett, bármelyik nő, aki kényelmesen, a karosszékből akarja lerázni a másikat, feljelenthet bárkit. pl. én olyanról tudok, hogy egyszer elment a lányhoz a pali, meg vagy két postai levelet küldött, és megindult az eljárás. mondjuk megúszta, de addigra aztán rendesen kifingott a gyerek.
2011. jún. 24. 19:04
 217/228 napietus ***** válasza:
100%

arról, hogy az öngyilkosság miért gyávaság: azt mondod, átvágnád a sajtát torkod, ha örökké rabságban kéne élned. az én dédapám nem tudhatta, hogy hazajön élve az Isonzotól. a nagyapám sokszor érezte úgy, hogy a hadifogság örökké fog tartani. és, öngyilkosok lettek? nem, mert akkor mi lett volna a szeretteikkel? ehhez kellett a bátorság, a semmiből újrakezdeni, és a végén szerető családjukra csaknem akkora vagyont hagyni, mint amit a komcsik elvettek. felkötni magukat lett volna a legkönnyebb...

egyébként meg, igen, vannak, akik nem mondanak egyenesen nemet. ők nem egyenes emberek. de sokan az egyenesen, sőt, többször kimondott nemet sem képesek felfogni. ők a zaklatók. és engem nem érdekel, hogy azért zaklat, mert szeret, vagy azért, mert utál. az eredménye ugyanaz: zavar.

2011. jún. 24. 19:22
 218/228 napietus ***** válasza:
ja, meg a másik: igenis gyengeség a kellemetlen nyomulás. ugyanúgy tudni kell méltósággal veszíteni, ahogy győztesként nagyvonalúnak lenni. de ez a lábat-az-ajtóbatevős levakarhatatlanság közönséges. tényleg, mint a porszívóügynökök. az ember jó modorával élnek az ilyenek vissza (sőt, egyesek a vendégjoggal is).
2011. jún. 24. 19:46
 219/228 A kérdező kommentje:

én azért vágnám át a torkomat, mert nem leszek mások kedvére, nem fognak szolgának használni. eggyel kevesebb, annál jobb. nem fogok örömet okozni a megalázásommal. és ha a szeretteid nem várnak? akkor mit teszel?

állatként élni mások uralma alatt tűrhetetlen. én biztos az elsők között lettem volna, aki meghal. én nem félek a haláltól. csak a lélek halálától, a személyiég halálától... attól az egytől. ezért halnék meg hamarabb. nem hagynám, hogy elrabolják a lelkem, személyiségem.

persze, ha lehet, úgy halnék meg, hogy 4-5 ember elszabaduljon. nem öncélúan.

a zaklatásos témát én berekesztettem. nincs értelme veled/veletek beszélni erről, nagyon máshogy látjuk ezt.

2011. jún. 24. 20:30
 220/228 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis, szerelmet írtam.
2011. jún. 24. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!