Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menstruáció miatt agresszív kötekedő barátnőnek hol húznátok meg a határt?
20, a fájdalmas menstruáció lehet sajnos teljesen normális is! Sőt ritkábban van szervi oka. Sajnos egyéni hajlam, genetika kérdése.
Mondjuk nekem amikor fájt, annyira rosszul voltam, hogy megszólalni is alig bírtam, csak kuporogni tudtam a sarokban egy forró párnával a hasamon.
Az őrjöngés és dührohamok kezelhetők orvosilag is. Jelenleg nálam olyan fokú hangulati esés van, hogy legutóbb öngyilkos gondolataim lettek, szegény párom alig mert egyedül hagyni. Természetesen konzultáltam pszichiáterrel, nem szeretném a párom nyakába varrni ennek a felelősségét.
Nem egyformán reagálunk a hormonális változásra, azt pedig szerintem nem kellene ide sorolni, hogy a munkatársai előtt "tud viselkedni". Egyrészt mindenki a kisebb ellenállás felé robban, másrészt velük nincs intim közelségben, nincsenek olyan erős triggerek, mint egy párkapcsolatban.
Ha elmúlik a menstruációja, és úgy látod, hogy mentálisan kezd az átlagos állapotába visszatérni, ültesd le, és mondd el neki, hogy torkig vagy. Arról nem tehet, hogy olyankor kivan, de arról igen, hogy nem kezdi el felgöngyölíteni a dolgot akár orvos segítségével. Te sem tehetsz arról, hogy menstruál, nem is kell neki tűrnöd, ő sem várhatja el, márpedig azzal, hogy nem tesz semmit, magadra hagy ezzel.
Szerintem amúgy lehet az gond, hogy segíteni próbálsz. Volt már olyan, hogy beverted a lábad, felkiáltottál és mindenki kérdezte, hogy mi a baj, neked meg válaszolgatnod kellett és nem kedvesen válaszoltál, hogy fáj a lábam, hanem valami olyan jött ki, hogy "Bmeg bevertem a lábam hagyj békén"? Képzeld el ezt egy napig.
A covid oltás óta nekem is volt részem szülőfájdalmas menstruációban (nem szültem még, de megvan az öt percenkénti fájás, ami erősödik egész addig, hogy kiegyenesedni/felállni sem tudok, hányás, hasmenés 10-15 percenként 10 órán keresztül), a legjobb amit tehetsz, hogy
1) hagyod, hogy ő kezdeményezzen beszélgetést
2) ha nem válaszol, akkor nem válaszol, a férjem már rájött, néha 2 óra múlva vagyok annyira jól, hogy visszatérjek a témára
3) elé raksz egy számítógépet, hogy valami elterelje a figyelmét és szerintem a laptop jó, mert egy idő után melegít is
4) főzöl neki reggelit, ebédet, vacsorát és meleg vizet
5) kartávolságon belül készítesz neki különböző takarókat, zoknit, papucsot, különböző helyiségekbe
6) feltekered a fűtést és odaviszel egy hajszárítót a közelbe
Ha a zárt szobaajtón keresztül odamegy hozzád és elkezd szidni, vagy meg sem szólalsz és egyszer csak a semmiből elkezd dühöngeni miattad én ott húznám meg a határt.
Azért azt levetted, hogy a szülés is természetes élettani folyamat, mégsem várja el senki a szülő nőtől, hogy kedélyesen cseverésszen és úgy viselkedjen mint bármely más hétköznapon?
Kb. 25 éve menstruálok, és ezek között volt olyan, hogy csaknem elájultam, volt olyan, hogy annyira kivéreztem, hogy gondolkodni is alig tudtam, meg olyan is, hogy szinte meg sem éreztem, mégis olyan indulat forrt bennem, hogy utána nem győztem bocsánatot kérni a környezetemtől a viselkedésemért. A többségét meg észre sem vettem sem én, sem a környezetem (már hogy hangulatilag).
Krva könnyű ítélkezni, ha még sosem voltál hasonló helyzetben.
#25 Hidd el, normális élettani folyamat ide-oda, rettenetesen tud fájni. Nekem az oltás előtt semmi bajom nem volt, most múlt hónapban már jó volt, de az első oltásomat valahogy tavaly március környékén kaptam.
Előtte én sem hisztiztem, meg használtam lábtörlőnek a páromat (sőt, amúgy azt gondoltam, hogy kissé túlhisztizik ezt a menstruációt az emberek és csak nem öltöznek fel elég melegen, gyógyszert sem szedtem), de aztán jöttek ezek a remek új menstruációk. Nagyon fogok örülni, ha soha egy ismerős se tudja meg, hogy hogyan viselkedtem.
26, igen van ilyen másnál is! Lehet versenyezni ezzel, de nem hiszem, hogy erre hivatkozva bárkinek joga lenne bántalmazni a másik embert! Vannak már kiváló módszerek, mellyel a fájdalom kiiktatható, pl fogamzásgátló, mirena.
Ez egyszerűen bántalmazás, amit a kérdező párja csinál! Ha gyerek is lenne, akkor hova fajulna egy ilyen viselkedés?! Uralkodjunk már magunkon kicsit! Vonuljon el, menjen félre ha rosszul van, de ne a másikat gyilkolja!
"Vannak már kiváló módszerek, mellyel a fájdalom kiiktatható, pl fogamzásgátló, mirena."
Ja, ezek tényleg kiváló módszerek, nemcsak a menstruációs fájdalom kiiktatására, de többek között krónikus nőgyógyászati fertőzések, migrén és trombózis okozására is. Köszönöm, inkább a menstruációs fájdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!