Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok túllépni azon, hogy a feleségemnek viszonya volt egy másik férfival. Van akinek ez sikerült? Hogyan?
Ezt a szex témát hanyagoljuk már. Mivel nem tudjuk az okát így lehetett bármi.
Megcsalás az amikor a bizalmad másnál van mint a partnered.
Mert van akinek az a megcsalás ha más megfogja a kezét.
Van akinek a párcsere is bele fér. Ez kettőtökön múlik.
Megbeszélés, megállapodás kérdése, hogy hol van a határ.
Nekem úgy tűnik, hogy akarni nem akarod. Jó lenne mert így kényelmes. Neked elég, hogy a gyerekek és a vagyon miatt egy fedél alatt éltek?
Mert ha igen akkor ez már most is teljesül.
"Félredugott életem párja, és barátként fogok tekinteni rá? Erre ne vegyél mérget."
Én csak próbáltam segíteni neked. Nekem teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, megnyugtatlak, hogy bármit csinálsz nem fogok venni rá mérget.
Nem tudod túltenni magadat annak ellenére hogy nagy számban próbálnak segíteni. Akkor ne tedd túl magad rajta. Ha neked így jobb akkor csináld úgy, a te életed. Én se terhelem magamat egy makacs ember meggyőzésében.
"Ha mással akart volna szexelni megbeszélhettük volna, ez a vicc az egészben."
De Kérdező, ki a fene akar ilyen sikamlós témáról ilyen nyíltan beszélni? Ez a legtöbb ember számára ciki, szavakba önteni vadabb vágyaikat. Lehet, azt hiszi, úgy kiakadnál (kiakadtál volna, ha mondja félremenés előtt),hogy attól keletkezett volna szakadás a kapcsolatban. Lehet, már a gondolattól is tartott, hogy pl. ha azt mondja: ő kedveli a szado-mazót, vagy mocskosul beszélni az ágyban, vagy valami hasonló "illetlenséget", hogyan fogsz reagálni, nem haragudnál-e meg rá, meg néznél rá értetlenül, vagy a kis szűzies kép, amit eddig láttál róla (példa csak!) hirtelen darabokra hullana, mert kiderülne, hogy ő egy kis ördög, érted!
A szexualitás annyira kényes ügy és olyan nehéz nyíltan beszélni róla!
Ráadásul téged, Kérdező, mióta is ismer? Hosszú évek óta, ezt a manust, akivel meg kettyintgetett, valószínűleg alig ismeri, még ha esetleg kollégák, ismerősök voltak eddig, akkor is, személyes dolgokat nem tud róla, ahogyan a pali sem a feleségedről!
Nem véletlen, hogy a chatnek, itt, a gyakorinak is, meg hasonló oldalaknak akkora sikerük van, mert arc nélkül lehet itt bárki kendőzetlenül őszinte. Arc nélkül pedig nagyon könnyű nyíltnak, akár gátlástalannak lenni, az emberekben akkora falak vannak, és sokszor ezeket ők maguk építik maguk köré!
A szerető nem látott bele a ti életetekbe, nem tudja, milyen napi szokásaitok vannak, mik a rutinok az ágyban, stb stb. Nem is tudom, hogy magyarázzam el neked: más, mint amikor egy számodra kedves képet nézegetsz a múzeumban, amit már százszor láttál, és minden egyes darabkáját jól ismered (házastárs) és más, amikor fehér vásznat látsz, amire azt festesz, amit csak akarsz, mert nincs rajta egy vonal sem, és a vászon sem tudja, mit fogsz rá festeni (szerető). Nincsenek előítéletek, berögződések, határok, mert fogalmad sincs a másik emberről, csak látsz egy külső képet és ennyi!
És ez vonzó lehetett a feleséged számára! Hogy miért? Nem, nem a szerető miatt! Egyáltalán nem biztos, hogy az a pasi szebb, okosabb, ügyesebb nálad! Hanem amiatt aki a feleséged emellett az ürge mellett lehetett, érted?
Minden önmagunkból indul ki: azért szeretjük a másikat, vagy azért vagyunk vele, mert jól érzi magát velünk, ergo ettől mi is jól érezzük magunkat, szerethetőnek, kívánatosnak, ügyesnek stb érezzük magunkat - általa! Az ember úgy van kódolva, hogy kell neki a pozitív megerősítés. Még általában a sokat tapasztalt és nagyon - nagyon intelligens embereknek is szüksége van erre.
"Miért, kedves Válaszoló, veled tették meg? :-) Vagy honnan tudod, hogy puszta szexből (érzelem nélkül) mentek félre?"
Nem, nem velem tették.
A munkahelyemen rengeteg nő van, és van jónéhány akivel lehet beszélgetni akár ilyen témákról is. Többen maguk mondták el a saját önnön szájukkal hogy ezt tették, és hogy érzelmek nem voltak mögötte.
Persze ebből nem kívánok semmiféle általánosítást levonni, nem is feladatom, jogom hogy másokat megitéljek. Ugyanakkor azt az áltílánosítást sem tudom ezek után rájuk húzni hogy "a nő csak érzelmi alapokon tesznek ilyet"
41f
Köszönöm szépen a választ, hát akkor nem sokat javult a helyzet. Kitartást, meg erőt kívánok a jövőben. A gyerekeket ne is hagyd, nem tőlük válsz el, hanem a feleségedtől.
Amúgy azért kérdeztem, mert én is válás előtt állok, hasonlóan feleségem félrelépése miatt. Én szerettem volna megbocsátani neki, meg is tudtam volna, időt is adtam volna a helyrehozásra, végtelen türelemmel bírtam, de ő inkább a szeretőjét választotta (távkapcsolatban) a család helyett. Nálunk szerencsére nincs vita az anyagiakról, de a gyermekünk most másfél éves, őt nem szeretném elveszíteni, ezért élünk még egy fedél alatt egy rövid ideig. Lassan költözködöm pár utcával arrébb, de a gyereket közösen és/vagy felváltva fogjuk nevelni, minden nap sokat lesz velem is, törekszünk az 50-50%-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!