Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mernetek hazassag nelkul gyereket vallalni?
Semmi jelentősége a házasságnak gyerekvállalás szempontjából. Mi csak a gyerek után házasodtunk, de nem változott tőle semmi. A gyerek nagyobb dönés.
2014. aug. 21. 08:40
A mi kapcsolatunkban nem a papírok meg a jogi dolgok a fontosak. :)))
2014. aug. 21. 08:51
Attól, hogy válás esetén többet kell bíróságra járni és papírozni, még nem egyszerűbb kilépni belőle...
2014. aug. 21. 09:03
Mi melőbb döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk, mint azt, hogy házasodunk. Már jó pár hónapja benne voltunk a babaprojektben, amikor a párom megkérte a kezem. Végül az esküvő előtt néhény héttel jött össze a baba. Szóval mertem így is gyereket vállani, de úgy, hogy azt azért tudtam, hogy a páromnak a házasság is tervei között volt.
2014. aug. 21. 09:03
Nekem fontos a házasság. Szerintem egy jó formula arra, hogy jogilag is rendezze a dolgokat.
Nem vágyom lagzira, nagy pénzszórásra, magamutogatásra. Ilyen szempontból nem fontos, nem akarom megmutatni a világnak, hogy na engem elvettek.
De egy kéttanús esküvőre vágyom. Ha valakivel annyira közel állunk egymáshoz, annyira szeretjük egymást, hogy gyereket vállalunk, akkor egy ilyen esküvőnek sem látom akadályát.
2014. aug. 21. 09:18
Persze, mi is így szerettük volna eredetileg. Aztán csak próbálkoztunk, próbálkoztunk. Mire eldöntöttük, hogy nem görcsölünk rajta, ha nem lesz, azt is elfogadjuk. Aztán valahogy a párom még is úgy gondolta, hogy másodszor is megnősül. És az esküvő előtti héten derült ki, hogy 8 hetes terhes vagyok :) Ez a kis manócska még is csak házasságba akart megszületni :)
2014. aug. 21. 09:22
Igen, miért ne? Nem a házasságon múlik a dolog. Ha valakivel együtt képzelem el a jövőt akkor szeretem annyira, hogy érte és a gyerekért is felelősséget vállalok. Ha valaki ki akar lépni egy kapcsolatból ki is fog, papír ide vagy oda. Szerintem nem ezen múlik. Nem attól fogom jobban szeretni, hogy a feleségem-e vagy sem.
2014. aug. 21. 09:44
Először fogalmazd meg magadnak, hogy mit jelent neked a "házasság", mert sajnos elég sok értelme van már manapság. Csak egy papír, egy bármikor felbontható szerződés? Egy ünnepélyes, nyilvános ígérete annak, hogy örökké szeretni fogjátok egymást? Egy szentségi kötelék Isten színe előtt?
Mindazonáltal ha nem is jelent számodra többet egy papírnál, érdemes megkötni, mert felelősséget tesz rátok, tudatosítja bennetek, hogy ez innentől már nem játék.
2014. aug. 21. 09:57
Engem nem érdekel, csak a zabigyerekeket ne az állammal (=velem) tartassák el.
Mindenki azt csinál, amit akar, amíg nem az én pénztárcámra megy ki a játék.
2014. aug. 21. 10:08
Ha a férjem nyoós okkal (pl. nagy benne az ellenérzés) nem akart volna házasságot, akkor nem hagytam volna el emiatt, és a gyerekvállalást sem ettől tettem volna függővé. Nekem ő fontosabb, mint az, hogy házas legyek. De tény és való, hogy akartam a házasságot, és szívesebben vállalok így gyermeket. Szeerncsére ebben egyetértettünk, de szerintünk sem csak és kizárólag ezen múlik.
2014. aug. 21. 10:33
Kapcsolódó kérdések: