Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mernetek hazassag nelkul gyereket vallalni?
Le leszek pontozva, de mindegy. Nekünk nem fontos a házasság. A második gyerekemet várom és teljesen biztonságban érzem magam. Szerintem, ha egy férfi felelősséggel vállal gyereket és mégis könnyen kilép a kapcsolatból, az a házasságból is kilépne könnyen. Egy gyerek vállalása sokkal nagyobb és felelősségteljesebb dolog, mert ott már egy kis életről van szó. Szóval szerintem ez nem papírfüggő, hanem ember függő. Ha nem lettem volna biztos a páromban, nem vállaltam volna gyereket.
2014. aug. 21. 07:39
Nekünk is házasság nélkül van gyermekünk és nagyon boldogok vagyunk. Ha az apa ír apaságit és komolyan gondolja miért ne?
Én egyébként meg simán elváltam, semmit nem jelent a papír sőt elkényelmesednek az emberek a házasságban mondván úgysem hagy már el...
2014. aug. 21. 07:45
Házsságban szültem, de anélkül nem lettek volna gyerekeim. A házasság nem csak egy papír. Ezzel csak azok a nők vigasztalják magukat, akiket nem akar elvenni a párjuk.
2014. aug. 21. 08:01
Szerintem nem sokat számít, aki olyan, az kapcsolatot és házasságot is simán felrúg.
Ennek ellenére én nem szülnék soha házasság nélkül.
2014. aug. 21. 08:02
Nem biztos, hogy ez merészség kérdése-e. Sok esetben egyéb szempontok is közrejátszhatnak, pl. az egyedülálló anya által kapott állami támogatás. Egyébként meg tulajdonképpen a gyerek érdekeit támogatja a házasság, mert nélküle mindenféle vagyoni, vagyonjogi hátrányok érhetik (ha nem is azonnal, de pár évtized elteltével). Szóval valóban inkább a felek személyisége az, ami meghatározó elem, de azt pontosan kiismerni nagyon nehéz és nem lehet előre látni a bekövetkező történéseket.
2014. aug. 21. 08:03
Nem vállalnék házasságon kívül gyereket. (Maximum akkor, ha már nagyon szorítana az idő és nem lenne más megoldás.) A házasságból egyébként ugyanolyan könnyű kilépni, mint egy élettársi kapcsolatból. A kettő között viszont jogilag óriási különbség van. Valóban csak egy papír, de milyen fontos papír.
2014. aug. 21. 08:06
7/94 anonim válasza:
Az élettársi kapcsolatból sem könnyebb kilépni mint a házasságból...
A kérdés azért érdekes, mert nem derül ki, hogy mindkét fél szeretné-e a babát, vagy csak az egyik... A házasság kérdése azokban merül fel, akik egy életre szeretnének dönteni, akikben nem...azok fenn tartják maguknak a kiskaput...
Bár mindegyik bukhat...azért elgondolkodtató, hogy ki és miért tart a házasságtól egy kapcsolatban. Nem pénz kérdés én két tanú társaságában mentem férjhez...
2014. aug. 21. 08:13
Nekem van olyan pár ismerősöm akik 15 év boldog együttélés és 3 gyermek után csináltak esküvőt és addig csak élettársak voltak. Szóval nem hinném, hogy az a papír olyan sokat jelentene... De nekem is lesz majd második házasságom, csak most nem állunk úgy anyagilag, meg majd ha a gyermekünk is nagyobb lesz.
2014. aug. 21. 08:15
Igen, mernék.
Azt a logikát nem értem, hogy élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni. Én pont az ellenkezőjét tapasztalom az ismerősök körében: házasságnál egyértelműek a szabályok, hiszen a házasság előtti vagyon saját, a házasság utáni feleződik. Élettársi kapcsolat után viszont lehet bizonyítgatni papírokkal meg tanúkkal hogy ki mit vett, kinek a rokona mit adott stb.
2014. aug. 21. 08:21
Első vagyok. Nálunk egyikönk se tart a házasságtól, ha a párom hazajönne és én mondanám, hogy szeretnék házasságot, akkor ok-t mondana, de tényleg nem fontos. 7 éve voltunk együtt már, ezalatt közös házat és nyaralót, vettünk, építettünk. Akkor éreztük, hogy most már jöhet a baba. Közben közös lett egy vállalkozásunk is, mert én már szinte a gyerek születése után hobbiként csinálom a fő szakmámat. Most várom a tesót. Ha házasok lennénk se hiszem, hogy nagyobb biztonságban érezném magam. És nem vigasztalom magam, hogy nem fontos, mint ahogy az egyik válaszoló írta, mert bármikor elvennének, de amúgy is letett már a párom annyit a kapcsolatunkért, hogy ne ettől érezzem, hogy szeret. Egyébként nálunk sokkal neccesebb lenne kilépni mindkettőnknek, mint két baráti házaspárnak, akik mindent papíroztak, szóval közös vagyonuk nem volt. Hamar elváltak és mintha már együtt se lettek volna, élnek mással.Úgyhogy ezek a dolgok szerintem összetettebbek.
2014. aug. 21. 08:22
Kapcsolódó kérdések: