Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?
Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.
Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.
Szerintem ha két ember szereti egymást és családot akarnak alapítani, logikus lépés a házasság. Nekem nem lenne merszem olyannak szülni aki még csak el sem vesz feleségül, teljesen normális hogy összeházasodunk, ezzel tudatjuk a családnak és a világnak hogy összetartozunk, és ezután ha akarunk vállalunk gyerekeket.
Akinek nem fontos a házasság, annak valószínüleg az sem fontos hogy hogy nevezik őt és a párját, családnak, vagy lakótársaknak, vagy nyuszifülének, tök mindegy. Ha a házasság csak egy papír, akkor a család csak egy szó, ahogy előttem is írták. Számomra mindkettő többet jelent, nekem ezek fontosak.
21l
"Akinek nem fontos a házasság, annak valószínüleg az sem fontos hogy hogy nevezik őt és a párját, családnak, vagy lakótársaknak, vagy nyuszifülének, tök mindegy."
Ezt logikailag hogy raktad össze?
Nem értek vele egyet.
13 éve vagyunk együtt, 2,5 éves a kislányom. Nem változtatna semmin, ha házasok lennénk. Az, hogy ezt elismerik vagy sem, nem érdekel.
Aki azt írta, hogy házasság nélkül nem merne szülni, hát nem tudom. Ne az legyen az alap, hogy elvegyen, hanem az, hogy tudjatok együtt élni, kitartsatok egymás mellett jóban-rosszban és ehhez nem kell házasság. Házasságot is fel lehet bontani, az sem szól mindig örök életre.
Egyébként, attól mert valaki nem házas, nem feltétlenül vesz igénybe egyedülálló kedvezményeket. Nekem pl eszembe se jutott.
"Nem értem akik azzal takaróznak, hogy ez csak egy papír, ezért nem házasodnak össze."
Ha be kellene jelenteni az önkormányzatnál, hogy szereted anyukádat, tesódat, barátaidat, megtennéd vagy élnél velük boldogan tovább? Jobban szeretnéd anyukádat, ha szerződésbe lenne foglalva? A barátaiddal jobban összetartoznál, ha lenne róla hivatalos okmány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!