Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a velemenyetek az uj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?

Figyelt kérdés

Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.

Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.

2013. márc. 18. 11:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
98%

De szerintem egy demokratikus államban nem lehet kötelezni erre embereket.

De ki irja elő hogy kötelező?senki.A szülő gyerek kapcsolat ezután is családnak minősül,tehát anya gyerek=család Apa gyerek=család, apa anya nincs családi viszonyban.

Javistsatok ki ha tévedek és nem igy van,én igy értelmeztem ezt a dolgot.

Sehol nem mondta senki hogy kötelező házasodni.

2013. márc. 18. 12:46
 22/126 anonim ***** válasza:
8%
Hát még szerencse, hogy nem te vagy.
2013. márc. 18. 12:46
 23/126 anonim ***** válasza:
88%

Ez egyszerű dolog.

Teljes nyugalommal nevezheti magát továbbra is mindenki családnak, csak a hivatalos ügyekben nem számítotok annak.

Aminek valójában van is értelme, mert egy férj/feleség kisebb eséllyel fogja leemelni a pénzt a bankszámládról és eltűnni mint egy élettárs. Nem véletlen az a "papír", arra való hogy a család felelősséget is vállaljon egymásért.

Hogy nem jár a támogatás? Bizony, ahogy írták elég sok a visszaélés ilyen téren. A magyar leleményes egy nép.

Én az egyes asszociációkon vagyok itt kiakadva:

"ahol anyuka kiakadva mesélte, hogy a férje le se sz.rja a gyerekeket, őt rendszeresen alázza, de nem tud lépni, mert egyedül nem tudna megélni a tanári fizetésből"

Tehát anyukának bejegyzett élettársi kapcsolatban több fizetése lenne? Akkor tudna lépni? Vagy mégis ezt hogyan gondoltad?

"Gondolom azt lehet családnak nevezni, ahol ölik wegymást, csak, mert van egy papIrjuk."

Nekünk is van papírunk, azóta sem változott semmi, nem lettünk zombik hogy öljük egymást.

Valahol olvastam még a "nem akar bemászni aláírni a papírt"-t, az élettársi kapcsolat bejegyzéséhez nem kellett bemászni aláírni? :)

2013. márc. 18. 12:47
 24/126 anonim ***** válasza:
75%

19-es ne haragudj, de TE vagy a tipikus behülyített szerencsétlen.

"Akit meg 12 ezerrel sakkban lehet tartani, az úgy hülye, ahogy van."

Hány ilyen család/egyedülálló van, ahol IGENIS számít az a +12 ezer forint! Sőt ha több gyerek van akkor ez több is... szánalmas vagy hogy csak magadra tudsz gondolni! Majd röhögök egy jót, ha majd 5 év múlva itt fog sírni a szád, hogy elhagyott a férjed te meg egyedül maradtál két gyerekkel, és nem hajlandó fizetni a gyerektartást...na majd akkor azt mondom neked hogy "szánalmas hülye vagy aki +12 ezernek is tudna örülni"

2013. márc. 18. 12:48
 25/126 anonim ***** válasza:
87%

14: "vagy lehet így akarja az állam a családi pótlékot megnyírbálni... "

Nincs mit nyirbálni rajta, nem ez lehet a fő ok. Most is az a szabály, hogy ha valakinek van élettársa, akkor nem kaphat emelt családit.

Közben meg nekem járt az emelt, mert bár papíron házas voltam, de a férjemtől külön éltem, és akkor adtuk be a válókeresetet. Szóval ha az élettársakat nem tartják családnak, attól épp nem az van, hogy kevesebbet kell nekik fizetni.

2013. márc. 18. 12:48
 26/126 anonim ***** válasza:
59%

"De szerintem egy demokratikus államban nem lehet kötelezni erre embereket.

De ki irja elő hogy kötelező?senki.A szülő gyerek kapcsolat ezután is családnak minősül,tehát anya gyerek=család Apa gyerek=család, apa anya nincs családi viszonyban.

Javistsatok ki ha tévedek és nem igy van,én igy értelmeztem ezt a dolgot.

Sehol nem mondta senki hogy kötelező házasodni."

Aranyba tessék foglalni. Lebutítva el van mondva a sok hülyének. Csak apát és anyát nem kezelik családnak, ameddig oda nem mennek nyilatkozni arról, hogy ők család akarnak lenni. A szülő és a gyerek az család volt és lesz.

De két szülőből nem csinálnak jogi értelemben vett családot csak mert. Csak akkor, ha ők mennek aláírni azt a "felesleges" papírt.

2013. márc. 18. 12:50
 27/126 anonim ***** válasza:
31%
És mi van, ha a nagyszülők nevelik az unokát, most már ők se család.
2013. márc. 18. 12:56
 28/126 anonim ***** válasza:
39%

Megjegyzem, tudtommal ez eddig sem volt másként, csak le is lett már írva.

Bírom, ha valaki látja, hogy különben semmi sem változik és nincs ebben semmi érdekes, akkor az már fidesz fanatikus, aki meg nem is érti mi van, csak kelti a pánikot, az nagyon jó és okos emberke. Közben meg meg sem érti miről van szó, csak egyből "nem adnak majd családit, házasságra kényszerítenek úristen úristen.."

Anyám borogass...

2013. márc. 18. 12:57
 29/126 anonim ***** válasza:
28%

19-es 84%-os nem neked szántam amit írtam, csak már kitörölték, te meg utána írtad... (félreértések elkerülése miatt írom). Amúgy igen, igazad van, tényleg sok elvakult ember van aki gondolkodás nélkül mondogatja a magáét......

hány olyan bejegyzés születik naponta itt a gyk-n hogy az apa lelépett, vagy hogy nem jönnek ki az emberek a fizetésükből. Ha valakinek gyereke van az tud örülni a +12 ezernek is...

2013. márc. 18. 12:57
 30/126 anonim ***** válasza:
32%

"Én a legjobban azon vagyok kiakadva, mikor "egyedül nevelő" szülők gyerekei veszik fel a támogatásokat sorban. Meg főállású anya, egyedülálló, annyi pénzt kap, hogy simán megél belőle és vígan együtt élnek. Az kerül hátrányba lassan, aki házas."

Gondolkozz már, ember!

Az elvált is egyedülálló!Tehát házasságban született a gyermeke, csak elváltak.És egy gyerek felnevelése bizony nem kis pénzbe kerül.Az egyedülálló családi pótlékjára vagy irígy?Nos, az kb 1000 Ft-tal több a házasságban élő szülő pótlékánál, valóban sokkal több!Annyi pénzt kapnak az egyedülállók, hogy vasvillával forgatják a padláson!Pffff....

2013. márc. 18. 12:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!