Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a velemenyetek az uj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?

Figyelt kérdés

Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.

Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.

2013. márc. 18. 11:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 anonim ***** válasza:
70%

"Egyébként aki kiakadt ezen: most komolyan, mennyivel macerásabb bemenni és aláírni, hogy házasok vagytok, mint bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot? Egykutya. Ha nem fontos, akkor akár házasodni is lehet."

Szerintem nem is ez a bukta, az a bukta amikor el akarsz válni! Akkor fogadhatsz fel ügyvédeket (plusz pénzkiadás), meg járhatsz bíróságra, többször is! Most mennyivel lesz jobb ha a ""család"" így marad együtt, mennyi verekedés, veszekedés, családon belüli erőszakot fog ez már megint szülni?

Meg milyen poén lesz, ha egy pasi / vagy nő / már 3-4x házasodik?

Ezzel egyébként az új törvény megint csak keresztbe tesz a gyerekvállalásnak.... ki az aki így vállal, ez kvázi már olyan hogy pisztolyt tart a fejedhez hogy ha nem házasodsz akkor a társadalom szempontjából nem vagy család, és nem kapsz pénzt... nonszensz...gratulálok megint annak az épeszű embernek aki ezt nem gondolta végig...

2013. márc. 18. 12:12
 12/126 anonim ***** válasza:
65%

8.

nem mindenki maceraként fogja fel az esküvőt. mi közjegyző előtt nyilatkoztunk, h élettársak vagyunk (egyébként ez drágább, mint az anyakönyvvezető előtti sima kéttanús esküvő). azért,mert szerettük volna hivatalossá tenni az összetartozásunkat, ugyanakkor viszont nem akarjuk szerda délután 3-kor egy szál famerban lezavarni az esküvőnket, még akkor sem, ha az állam ezt szeretné. mi szeretnénk fehér ruhát, és lakodalmat, ha nem is nagyot. ez pár évbe telne és mi ki is tudnánk várni. nem sietünk, hiszen mi az a pár év ahhoz képest, h egy egész életet akarunk leélni egymás mellett. viszont úgy látszik, az államnak bazi sürgős valamiért. nem szeretem, ha ilyen mértékig beleavatkoznak a dolgaimba, a magánéletmbe, ne a kormány mondja meg, h milyen keretet adok az életemnek. nyugodtan le lehet pontozni, szerintem ez akkor baromi agresszív és erőszakos hozzáállás az állam részéről. (mielőtt még vki belekötne: szerintem az nem ellentmondás, h szeretnénk hivatalossá tenni, de nem akarunk polgári esküvős házasságot, mert számunkra fontos a szertartásossága is. hogy szépen felöltözzünk a napra és ott legyenek velünk a szeretteink, a barátaink és együtt ünnepeljünk egy jót. nem fogok kutyafuttában házasodni, csak mert az államnak így tetszene)

2013. márc. 18. 12:13
 13/126 anonim ***** válasza:
71%

A jogi vetületéhez nem értek, de így első olvasatra unszimpatikus a dolog.

Engem mondjuk nem igazán érint, én akkor is család vagyok a párommal, ha a jog másként gondolja, fütyülök rá. Nem áll szándékomban házasságot kötni, az nem én lennék, van közös házunk és közös életünk, nekem ez elég :)

2013. márc. 18. 12:16
 14/126 anonim ***** válasza:
72%

vagy lehet így akarja az állam a családi pótlékot megnyírbálni...

röhej...

gondolom népszámlálás során derült ki hogy ki házas ki él élettársi kapcsolatban, gondolom statisztikailag kimutatták, hogy ezen a kiadáson megint lehet rántani egy hatalmasat, meg ez a kötelező erkölcstan a suliban... NEM IS ÉRTEM MIÉRT NEM A POLITIKUSOKNAK ÍRJÁK EZT ELŐ, hisz ők a honatyák, NEKIK KELLENE PÉLDÁT MUTATNI... meg ez az egész alkotmányosdi is röhej, ha valamit nem fogad el a társadalom törvény szintjén, akkor majd alaptörvénybe tesszük bele és akkor nincs több pofázás... röhej, basszus... gratulálok ...2013 ... MAGYARORSZÁG...

2013. márc. 18. 12:20
 15/126 anonim ***** válasza:
39%

Érdekes annak a szájából hallani, hogy milyen undorító, aki még azt se vitette papírra, hogy élettársak.

Nem undorítózni kell, meg keresztényezni, hanem gondolkodni. Ha semmiről nincs papírod mégis milyen jogon várod el, hogy megkülönböztessék, elismerjék, családnak tartsa a jog a kapcsolatodat?

Egyetértek vele. Sőt, azt mondom, hogy ez még azoknak is jó, akik a legjobban papmognak, hogy milyen baromság. Így kiválaszthatod, hogy most épp érzelmi és gazdasági kapcsolatban kívánsz élni, vagy a több gazdasági és jogi következménnyel járó házasságot választod.

Kellenek kategóriák és választási lehetőségek. A jog meg amúgy sem azt nézi, hogy micsoda hatalmas érzelmek vannak itt és milyen megható stb. Azt nézi, amit vállalnak és ami le van papírozva. Különben (még nagyobb) káosz lenne.

Én speciel fel is háborodnék, ha a szimpla együttélésemet lecsaládoznák, még akkor is, ha gyerekünk van. Majd, ha mi család akarunk lenni, akkor odamegyünk és házasságot kötünk és alapítunk egy saját családot. Addig ne kategorizáljon minket senki, hogy mert ez is ugyanaz. NEM ugyanaz, mert én nem mondtam, hogy azt akarom, hogy az legyen.

2013. márc. 18. 12:25
 16/126 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy nekem valaki azt mondta hogy a házasság csak egy papir én most azt mondom a család csak egy szó,nem kell nyafogni miatta.

Mindenki előtt ott a választási lehetőség ki melyik kategoriába akar tartozni.

2013. márc. 18. 12:31
 17/126 anonim ***** válasza:
33%

15-ös:

és mi van akkor ha terhes leszel és a pasid (ja bocs a férjed becsajozik) majd te megszülöd a gyereket, majd a férjed azt mondja váljatok el, mert a másik nővel boldogabb. Mivel elég a válóperhez egy fél is ezért beadja, majd te ott maradsz a gyerekkel és a volt exedtől meg gyerektartásit kapsz, az államtól meg SEMMIT, mert már nem lesztek család, önhibádon kívül? Hm? Ez most jó lesz neked? Vagy hogy a férjed azzal fog sakkban tartani, hogy nyald ki a se_ggét (bocsánat) mert ha nem akkor beadja a válópert és nem kapsz pénzt a gyerekre... nyeld be hogy megaláz, és máshoz megy el, meg melletted van még 2 nője, mert ha nem akkor majd elválik és mehetsz a híd alá... ez tényleg olyan jó neked????

2013. márc. 18. 12:32
 18/126 anonim ***** válasza:
34%
Én teljesen egyetértek vele. Ja, hogy a házasságért már tenni kellene valamit, nem lehet sunyin lapítani, mint az a bizonyos, csak akkor óbégatni, amikor a pénzt osztják? Hát sajnálom, ez van. 4 éve házas, 31 é ffi
2013. márc. 18. 12:34
 19/126 anonim ***** válasza:
67%

68%

hiába próbálkozol, van egy elvakult réteg, akinek bármit be lehet adni, sose fog átlátni a szitán. nem tudja v nem is érdekli h valójában mi miért történik, nem néz a dolgok mögé, h miegy adott intézkedés hozadáka a mindennapi életben. beszopja az ideológiát és szajkózza az állam álláspontját, mint egy droid. jó fideszes munkásember.

2013. márc. 18. 12:40
 20/126 anonim ***** válasza:
29%
Nem óbégatok, semmilyen külön pénzt nem kapok, nem lapItok és drágám mit is kell tenni egy házasságért? Ja aláIrni számunkra felesleges papirt. A kapcsolatomért tettem sokat, de összeházasodni boldog boldogtalan tud, ha akar. De szerintem egy demokratikus államban nem lehet kötelezni erre embereket. Nem csoda, hogy már fasiszta országnak néznek minket.
2013. márc. 18. 12:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!