Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a velemenyetek az uj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?

Figyelt kérdés

Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.

Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.

2013. márc. 18. 11:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/126 anonim ***** válasza:
53%
A régi családjogi törvény sem ért egy fabatkát sem, a mostani pedig egynesen vérlázító. Olyan világban akarnak élni a mostani vezetők, amelyik ma már nem létezik.
2013. márc. 18. 22:06
 92/126 anonim ***** válasza:
69%
Idegen, nem idegen, aki nem meri felvállalni azt a felelősséget, amit a házasság jelent, ne akarjon olyan jogokat sem, mint a házasok.
2013. márc. 19. 06:32
 93/126 anonim ***** válasza:
27%
Miért, a házasság szerinted milyen felelősséggel jár? Ha 2 ember "csak" együtt él, abba nincs felelősség? Ebbe nem kéne beleszólnia a kormánynak, ahogy ugye azt sem szabhajta meg, hogy legyen gyerek vagy nem.
2013. márc. 19. 07:19
 94/126 anonim ***** válasza:
100%

Most én nem értem ezt a felháborodást. Együtt élek a párommal, nincs gyerekünk, attól ő még a családom... Én annak tekintem, az meg tök logikus, hogy a jog nem. Az ilyesmit le kell fektetni. Arról is nyilatkoznunk kell, h nem kapunk máshonnan utalást pl a szép kártyánkra... Mitől is lenne ez másabb?

Ha azt szeretnénk, hogy jogi értelemben vonatkozzon ránk az ami a családra, akkor erről nyilatkoznunk kell. Érdekes, hogy azon senki nem háborodik fel, hogy őt csak úgy családnak titulálják, mikor nem is kérte... Arról nem is beszélve, h ezek szerint jogilag már két ellenkező nemű lakótárs is legyen család? Ne máááár. (Ez túlzás volt, de remélem értitek, mire akarok kilyukadni, ha nincs lefektetve a pontos feltétel, akkor sok mindenkit annak lehetne venni, aki nem az. Jogilag)

Az meg h élettársit v házassági anyakönyvit írunk alá, nem halál mindegy? Ha valaki nem akar esküvőt, elmegy farmerban, ha valaki akar, akkor meg szép ruhában. Eleve nem értettem már ezt az élettársi dolgot... mi értelme ha ugyanaz, mint a házasság? De ez már más tészta.

2013. márc. 19. 11:47
 95/126 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig manapság az is pont egyre jellemzőbb, hogy csinálnak gyereket, de nem akarnak együtt család lenni...

Tök logikus, hogy a JOG nem tekint annak, amíg te nem mondod, hogy te az akarsz lenni..

2013. márc. 19. 13:55
 96/126 anonim ***** válasza:
31%

Hmm...

Én a férjemmel együtt élve közös gyerekkel család voltunk ugyan, csak igazi szeretet nem volt. Nekem az nem volt család.

Most pedig az élettársammal és a kisfiammal élve együtt az vagyunk, bármit mondd a törvény vagy a társadalom.

Házasságot jelenleg nem tervezünk. Nincs jó tapasztalatom, sőt sokszor azt látom, hogy akkor durvábbak, kevésbé figyelmesek a társak egymással, ha már házasságra léptek egymással - mert már úgy is ki van fogva az a bizonyos hal. Tisztelet a kivételnek.

2013. márc. 19. 15:37
 97/126 anonim ***** válasza:
6%

Folytatás:

A holtomiglan-holtodiglan ígéret általában csak addig szép és romantikus, amig kimondják... aztán az emberek nagy többsége visszaél vele.

2013. márc. 19. 15:53
 98/126 anonim ***** válasza:
95%

De miért nem fogja már fel egy válaszoló sem, hogy a köznapi és a jogi szóhasználat nem ugyanaz? Szarnak bele, hogy te hogy hívod magad, itt arról van szó, hogy jogkövetkezmények blablabla szempontjából a JOG szerint nem vagytok család. Attól az óvónéninek, az utcabelieknek, magadnak, anyádnak, Jóskapistának, hétköznapi értelemben mindenkinek család vagytok, ha ti úgy gondoljátok.

Ez ugyanaz, mint hogy a köznyelvben mindenki albérlőzik, holott jogilag nem is albérlésről van szó. Attól még nincs betiltva, hogy te úgy hívd, mindenki úgy mondja, mindenki tudja mit jelent, de hivatalosan akkor sem az.

2013. márc. 19. 16:29
 99/126 anonim ***** válasza:
93%

A holtodiglanozás stb. meg tök baromság, ilyet a templomban kell mondani, az anyakönyvvezető előtti házasságkötés egyáltalán nem erről szól.

Hiába értetlenkedtek, ha nem nyilatkozol, ha csak arról nyilatkozol, hogy élettársak vagytok, vagy ha arról nyilatkoztok, hogy házastársakká váltok mind-mind más jogkövetkezményekkel jár. Inkább örülnétek, hogy lehet választani.

Köznapi értelemben meg ugyanúgy családnak fogtok számítani.

2013. márc. 19. 16:31
 100/126 anonim ***** válasza:
5%
Én annak gondoltam... és, ha nincs is benne szó szerint azért a felek ezzel a szándékkal mennek oda, egy életre szóló házasságot kötni...
2013. márc. 19. 16:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!