Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?
Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.
Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.
Az én szüleim nincsenek összeházasodva, mégis együtt vannak 30 éve. Én két évvel a megismerkedésük után születtem.
Nem a papír tart össze két embert, hanem az érzelmek.
Amúgy az én véleményem erről, hogy foglalkozhatnának fontosabb dolgokkal is, mint pl. a beígért egymillió új munkahely. Nehogy már ez legyen a legfontosabb...
Rengeteg olyan gyermek él, akinek a szülei nincsenek összeházasodva, de szeretetben, békességben nevelik. És van bizony olyan, hogy a szülők házasok, de alkoholizálnak, drogoznak, és a gyerekek így élnek mellettük.
Jó, tudom, ezek szélsőségek, de rengeteg ilyen létezik.
Én sem a papírt tartom fontosnak. Ha egy kapcsolat szar, akkor a papír nem fogja megmenteni...
Ezzel az erővel tiltsák be a válást! És akkor mindenki maradjon a rossz házasságban, mert különben semmi nem jár nekik.
Nem értem ezt az egészet.
Szerintem a legfontosabb, hogy mind a szülők, mind a gyerekek boldogok legyenek. Hogy ez papírral vagy anélkül valósul meg, szerintem édes mindegy.
27N
Még mindig nem vágom, hol van az leírva, hogy mi minősül családnak?
CST:
3. § (1) A családnak mint a társadalom alapvető egységének sokoldalú segítése, a családi élet biztonságának és a gyermekvállalás feltételeinek javítása az állam egyik legfontosabb feladata.
(2)8 A gyermek gondozásához, neveléséhez nyújtott ellátás célja a gyermek egészséges, harmonikus fejlődésének, testi, szellemi, erkölcsi gyarapodásának kiteljesítése.
(3) A családnak nyújtott ellátások az állam részéről biztosított olyan támogatások, amelyek elismerve a család és a gyermekvállalás fontosságát - jövedelmi helyzettől függetlenül - a gyermeket nevelő szülőt illetik meg.
(4) A többgyermekes, a gyermeket egyedül nevelő, továbbá a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő családokra nehezülő terhek ellensúlyozása céljából, továbbá esélyegyenlőségük elősegítése érdekében a családtámogatási rendszer egyes elemei differenciáltak.
Véleményem szerint ezzel a zsarolással akarják a társadalmi mutatókat és statisztikákat javítani. Most elég alacsony a házasságok száma, a válásoké igen magas, és ezzel a húzással növekedni fog a házasságok száma is. Persze a válásoké is, de mennyivel jobban hangzik majd a következő kampányban, hogy ezen is javítottak...
Nyíljon már ki a szemünk, h statisztikai mutatók (pl.: többen dolgoznak.. Jah, hogy a közmunkások lettek többen, nem a valódi, értékálló munkahelyek, nem számít...) javításából sem az életszínvonalunk nem lesz jobb, sem a család szó nem telik meg több tartalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!