Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a velemenyetek az uj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?

Figyelt kérdés

Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.

Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.

2013. márc. 18. 11:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/126 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim nincsenek összeházasodva, mégis együtt vannak 30 éve. Én két évvel a megismerkedésük után születtem.

Nem a papír tart össze két embert, hanem az érzelmek.

Amúgy az én véleményem erről, hogy foglalkozhatnának fontosabb dolgokkal is, mint pl. a beígért egymillió új munkahely. Nehogy már ez legyen a legfontosabb...

Rengeteg olyan gyermek él, akinek a szülei nincsenek összeházasodva, de szeretetben, békességben nevelik. És van bizony olyan, hogy a szülők házasok, de alkoholizálnak, drogoznak, és a gyerekek így élnek mellettük.

Jó, tudom, ezek szélsőségek, de rengeteg ilyen létezik.

Én sem a papírt tartom fontosnak. Ha egy kapcsolat szar, akkor a papír nem fogja megmenteni...

Ezzel az erővel tiltsák be a válást! És akkor mindenki maradjon a rossz házasságban, mert különben semmi nem jár nekik.

Nem értem ezt az egészet.

Szerintem a legfontosabb, hogy mind a szülők, mind a gyerekek boldogok legyenek. Hogy ez papírral vagy anélkül valósul meg, szerintem édes mindegy.

27N

2013. ápr. 11. 14:28
 112/126 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem vágom, hol van az leírva, hogy mi minősül családnak?

CST:

3. § (1) A családnak mint a társadalom alapvető egységének sokoldalú segítése, a családi élet biztonságának és a gyermekvállalás feltételeinek javítása az állam egyik legfontosabb feladata.

(2)8 A gyermek gondozásához, neveléséhez nyújtott ellátás célja a gyermek egészséges, harmonikus fejlődésének, testi, szellemi, erkölcsi gyarapodásának kiteljesítése.

(3) A családnak nyújtott ellátások az állam részéről biztosított olyan támogatások, amelyek elismerve a család és a gyermekvállalás fontosságát - jövedelmi helyzettől függetlenül - a gyermeket nevelő szülőt illetik meg.

(4) A többgyermekes, a gyermeket egyedül nevelő, továbbá a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő családokra nehezülő terhek ellensúlyozása céljából, továbbá esélyegyenlőségük elősegítése érdekében a családtámogatási rendszer egyes elemei differenciáltak.

2013. ápr. 11. 14:36
 113/126 anonim ***** válasza:
Linkeld már be nekem kérlek az általad vélt család fogalomról a törvényi meghatározást!!
2013. ápr. 11. 14:38
 114/126 anonim ***** válasza:
100%
14:28 vagyok, annyit még elmondanék, hogy rengeteg volt iskolatársam, kolléganőm van, aki 20-21 évesen nagy sebbel-lobbal férjhez ment, született egy gyerek, aztán rá 1-2 évre elváltak. Egy barátnőm hat éve ismerkedett meg a barátjával, a közös gyerek tavalyelőtt márciusban született. És azóta is együtt vannak, békességben élnek...
2013. ápr. 11. 14:42
 115/126 anonim ***** válasza:
70%

Véleményem szerint ezzel a zsarolással akarják a társadalmi mutatókat és statisztikákat javítani. Most elég alacsony a házasságok száma, a válásoké igen magas, és ezzel a húzással növekedni fog a házasságok száma is. Persze a válásoké is, de mennyivel jobban hangzik majd a következő kampányban, hogy ezen is javítottak...

Nyíljon már ki a szemünk, h statisztikai mutatók (pl.: többen dolgoznak.. Jah, hogy a közmunkások lettek többen, nem a valódi, értékálló munkahelyek, nem számít...) javításából sem az életszínvonalunk nem lesz jobb, sem a család szó nem telik meg több tartalommal.

2013. ápr. 11. 16:25
 116/126 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet vele, előbb meg kellene kérdezni az ilyen családban élőket, és a szociális rendszert kellene végre megregulázni nem, a Magyarországban élőket szívatni folyamatosan. Én házas vagyok, de attól el tudom fogadni családnak azokat az egy háztartásban élő embereket családnak aki nem házasodnak össze. Itt jelenleg semmi másról nincs szó, csak arról hogy a buták elhatároztak valamit és azt a pozíciójukból eredően rá tudják erőszakolni egy számukra nem szimpatikus együttélési formában élőkre. Ez inkább hasonlít a van sapkája, nincs sapkája dologra, mint egy megfontolt, szociálisan indokolt döntésre, egy egyébként ultra rossz szociális hálóval a kormány mögött. Továbbá a kereszténydemokrata nyomásnak való engedésre. Kell a létszám a következő választásokra... A demokrácia NEM arról szól, hogy a választott kormány megmondja, hogy Kovács Pál és Kiss Jolán és Kovács Palika nem család, mert a szülők nem házasok. Attól a nép szemében család maradnak, és a gyerek is anyunak és apunak fogja szólítani a szülei, mert Te és itt az egyetértők nem fogják tudni, hogy Ők nem házasok. Egyel több ok arra, hogy a rossz szoc hálóból kirekesztődjenek olyan emberek akik, egyébként tisztességgel dolgoznak, dolgoztak, csak elvesztették a munkájukat, vagy egyéb okból szorulnának a segítségre, mert ugyan mikor melózik akkor biza az adója attól még kell, csak kapni ne kapjon ha nem házas, ha jól értem egy két hozzászóló kommentjét. Illetve ha meg az érzelmi kötődést vesszük, az én meglátásom az, hogy azokat sokkal erősebb szálak kötik össze akik, a kényszerítő papír nélkül is kitartanak egymás mellett jóban rosszban, mint azok akik csak azért vannak még együtt mert nyűg a válás... Én és a feleségem 8 évig éltünk együtt mielőtt összeházasodtunk volna. Elég erős a kötelék ami kialakult, nem véletlen vártunk ennyit. ÉN inkább azt támogatom, hogy egy olyan nagy, nehéz, fontos és felelősség teljes döntés előtt igen is tessék sokat együtt élni házasság nélkül, mert a hülyék erőszakára kötött házasságok tömeges felbontása sokkal többe fáj mint a néha felvett juttatás család jogon...
2013. ápr. 11. 17:20
 117/126 anonim ***** válasza:
18%
Abszolút egyet tudok érteni vele.
2013. ápr. 11. 18:32
 118/126 anonim ***** válasza:
elég hosszú topic lett belőle :-) mi nem vagyunk házasok,van egy 10 hós kislányunk de ugyan úgy család vagyunk.szeretnénk összeházasodni idén,de nem lesz nagy rongyrázás csak egy sima kis polgári esküvő lesz.a 116-ossal értek egyett.meg attól lesz egy család család hogy feltétel nélkül szeretik egymást nem egy papírtól fogg függeni.szerintem ha van papirod ha nincs papirod ugyan olyan ember vagy mint a másik,semmivel nem külömb.az baj h a nagyokosok akik a parlamentbem meresztik
2013. ápr. 11. 22:10
 119/126 anonim ***** válasza:
elég hosszú topic lett belőle :-) mi nem vagyunk házasok,van egy 10 hós kislányunk de ugyan úgy család vagyunk.szeretnénk összeházasodni idén,de nem lesz nagy rongyrázás csak egy sima kis polgári esküvő lesz.a 116-ossal értek egyett.meg attól lesz egy család család hogy feltétel nélkül szeretik egymást nem egy papírtól fogg függeni.szerintem ha van papirod ha nincs papirod ugyan olyan ember vagy mint a másik,semmivel nem külömb.az baj h a nagyokosok akik a parlamentben meresztik a seg.güket lesz@rj@k hogy mi van valójában az emberekkel.a lényeg h nekik jó legyen.a párommal a szülé
2013. ápr. 11. 22:12
 120/126 anonim ***** válasza:
elég hosszú topic lett belőle :-) mi nem vagyunk házasok,van egy 10 hós kislányunk de ugyan úgy család vagyunk.szeretnénk összeházasodni idén,de nem lesz nagy rongyrázás csak egy sima kis polgári esküvő lesz.a 116-ossal értek egyett.meg attól lesz egy család család hogy feltétel nélkül szeretik egymást nem egy papírtól fogg bufüggeni.szerintem ha van papirod ha nincs papirod ugyan olyan ember vagy mint a másik,semmivel nem külömb.az baj h a nagyokosok akik a parlamentben meresztik a seg.güket lesz@rj@k hogy mi van valójában az emberekkel.a lényeg h nekik jó legyen.a párommal a szüléselött Németo.-ban éltünk és dolgoztunk kint már egy éve.én hülye haza jöttem szülni,mert h első unoka anyukámnak és nem akartam attól megfosztani h egyből lássa,foghassa.10 hónapja az államkicstár nem képes családit fizetni hiába kivan töltve és 1000x beküldve különféle papir.de ők akkor is csak 2 hónapot fognak fizetni.na ez magyarország.ugyhogy inkább le is sz@rom.eldöntottük párommal h jövőre megyünk vissza mind 3an.,párom most is kint dolgozik.itt egyre rosszabb lesz a helyzet.mert hiába vannak tele a nagyokosak,csak még kapzsibbak.sajnos ez van.
2013. ápr. 11. 22:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!