Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a velemenyetek az uj csaladjogi torvenyrol az elettarsi kapcsolat nem csalad?
Az elettarsi kapcsolat nem csaladi kapcsolat meg ha gyerek van akkor sem.
Az allam vissza akarja hozni a hazassag fontossagat.
Teljesen egyetértek vele.
Én a legjobban azon vagyok kiakadva, mikor "egyedül nevelő" szülők gyerekei veszik fel a támogatásokat sorban. Meg főállású anya, egyedülálló, annyi pénzt kap, hogy simán megél belőle és vígan együtt élnek. Az kerül hátrányba lassan, aki házas.
Részben egyetértek vele. Ha egy pár családot akar alkotni, akkor ne féljenek házasságot kötni.
Viszont így az azonos nemű párokat kizárják ebből. Márpedig két férfi vagy két nő is alkothat családot szerintem. Elvileg ugye nekik lett kitalálva az élettársi kapcsolat, mert házasságot nem köthetnek.
Én úgy fogalmaznám meg, hogy különnemű pár esetén a házasság legyen feltétele a családnak, azonos neműek esetén viszont az élettársi kapcsolat. Vagy engedjük meg, hogy ők is házasodhassanak.
Nem értek egyet vele (házasként). Vannak olyan élettársi kapcsolatok ahol a felek évek óta szeretetben, egységben nevelik a közös gyerekeiket, ők miért nem család?
Csak azért, mert nem rendeztek banzájt, meg nem mentek be az önkormányzathoz papírt aláírni, az ő kapcsolatuk miért kevesebb, mint azé a házaspáré, ahol anyuka kiakadva mesélte, hogy a férje le se sz.rja a gyerekeket, őt rendszeresen alázza, de nem tud lépni, mert egyedül nem tudna megélni a tanári fizetésből?
Az előzőnek meg: egyedülállóként a családi pótlék alig párezer forinttal több, abból nem lehet vígan megélni.
Közös gyerekkel se vagytok család házasság nélkül.
Egyébként aki kiakadt ezen: most komolyan, mennyivel macerásabb bemenni és aláírni, hogy házasok vagytok, mint bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot? Egykutya. Ha nem fontos, akkor akár házasodni is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!